יום הורים של ליאת בביה"ס !!

מיכל153

New member
יום הורים של ליאת בביה"ס !!

יום ההורים של ליאת היה מאוד קשה עבורי. אני יודעת שעל ליאת עובר משהו בזמן האחרון. קודם היא אמרה שקשה לה בערבית.עכשיו היא אמרה בזמן שהיתה איתי והמורה שילדים בכיתה פוגעים בה. זה היה אחרי הרבה מאמץ של ניחוש שלנו. היא לא היתה מוכנה לפרט מעבר לזה. אבל גם זו התקדמות. אני לא הצלחתי להוציא ממנה מילה קודם( חוץ מעניין הערבית שגם זה לקח חודש שלם). אחרי 5 דקות וניסיונות שכנוע לדבר שעלו בתוהו, ביקשה המורה מליאת לצאת. ליאת לא נעלבה מכך. אני סיפרתי לה אח"כ מה היה. המורה לא מודאגת בכלל מהצד הלימודי. אני קצת יותר מודאגת מכך. המורה מודאגת כי ליאת שקטה ולא מדברת. לפי המורה ליאת סרבה להתקרבות של בנות לחברה. (כששאלתי את ליאת, היא לא ידעה על איזה מקרים המורה מדברת). המורה סיפרה שבטיול למצדה בלילה עזרו לה, אבל היה בלתי אפשרי לדעת מתי קשה לה. היא לא מספרת. היא חושבת שכדאי לעלות את זה בועדה מחר. אני לא בטוחה שזה המקום, אולי כן. במאמץ גדול בבית, ניסיתי לשאול אותה מי מציק לה, בנים או בנות. היא אמרה בנים. האם הם עושים ? האם הם אומרים ? היה מאוד קשה לה להגיד. החלטתי שאני מנסה בכתיבה. הבאתי לה דף ועט. היא אמרה שאומרים. מה אומרים ? משהו על המראה ? משהו על הדיבור ? משהו על מעשים ? היא ענתה: מראה. שאלתי משהו על בגדים ? משהו על הגוף (היא לא שמנה, להפך רזה) ? היא רשמה "יפה" שזה אומר ההפך מכוערת. שאלתי כמה ילדים ? איזה ילדים ? היא רשמה שם אחד אח"כ עוד אחד כי שאלתי אם זהו. אח"כ עוד שניים. סה"כ 4 בנים. אחד מהם הושיבה המורה לידה לא מזמן. ליאת אומרת שהוא הכי פחות מציק מכל ה-4. שאלתי על עוד מילים כמו: שפן, כי השיניים שלה עכשיו בטיפול ישור שיניים כי השיניים עקומות. היא אמרה כן. אני אומנם שמחה שהצלחתי סוף סוף לקבל תשובה, אבל קשה לי שקשה לה לספר לי. אני נשברתי אצל המורה לבד ובכיתי. כן בכיתי, כי החיים קשים. המורה ניסתה לעודד אותי שאני קשובה לילדים ואישה חזקה. נכון, אבל מה זה עוזר לי ? קשה להם לספר לי קשיים. בסופו של דבר גם לקטנים קשה רגשית. גם לליאור וכמובן גם לליאת. זה מזכיר אותי בילדותי וגם אח"כ ולפעמים עכשיו. עם אמא שלי אין לי קשר טוב בכלל וקיויתי ואני עדיין מקווה שיש לי תקשורת טובה עם הילדים. האמת שבכל זאת אני הרבה יותר טובה מאמא שלי בעניין, כי אני לפחות מנסה להתעניין ולדאוג. זהו, פשוט הייתי צריכה קצת לבכות כאן.

naomi76

New member
מיכל../images/Emo140.gif

קראתי את מה שכתבת ומאוד התרגשתי. אני חושבת שהנסיונות שלך לדובב את ביתך ולהבין מה היא עוברת מוכיחים שאת באמת קשובה. מה זה עוזר לך? רק את יכולה להגיד אבל אין ספק שזה עוזר לביתך, כי היא תבין ואם לא היום אז בעוד כמה שנים, לא משנה, שאת מנסה להגיע אליה, ואת מנסה לעזור לה, והיא תעריך אותך על כך- שלא יהיה לך ספק! הדרך שמצאת לדובב אותה- כתיבה טובה לא פחות מדיבור. מי אמר שתמיד צריכים לדבר? אולי תוכלי לסכם איתה מן דרך התכתבות כזו בפתקים שבה כל מילה תשמש קוד למשהו רחב יותר. או אפילו כתיבת יומן משותף. יומן שבו היא תוכל לכתוב מה עבר עליה, ואת תגיבי בו גם. והכי חשוב לדעתי, אל תפסיקי לשאול אותה. גם אם היא לא עונה, היא לפחות יודעת שאכפת לך. את אמא נהדרת! גם אם את לא אומרת זאת לעצמך- הנה יש פה אנשים שגם בלי היכרות מעמיקה ורבת שנים יכולים להגיד לך את זה. נעמי

החורזת**

New member
מיכל, ליאת נמצאת עכשיו בגיל

ההתבגרות. זה גיל שבו על הילד להתרחק מהוריו כדי שיוכל להיפרד מהם במובן של היפרדות מהתלות הילדותית בהם, על מנת שבעתיד יוכל להפוך לבוגר עצמאי המסוגל לבנות עם ההורים קשר של שווים (שני בוגרים) ולא קשר היררכי של הורה - ילד המאפיין את הילדות. לכן, למרות שזה מאכזב אותך שלליאת קשה להיפתח בפניך, עליך להבין שזה תהליך טבעי לגיל. עם זאת ציינת קשיים נוספים, בעיקר התרחקות והסתגרות מהחברות, תחושה שלועגים לה. וזה מדאיג, כי בגיל זה בדרך כלל קבוצת השווים היא הגורם המשמעותי ביותר, החברות הן אשת הסוד ולהן מספרים הכל. יתכן שעובר עליה משהו ויתכן שיהיה לה יותר קל להיפתח בפני אדם ניטראלי וזר. כמובן שזה לא יהיה מיידית, אלא לאחר שתקשור עמו קשר ותתן בו אימון. מהדברים שכתבת לגבי האבחון שליאת עברה, עולה כי יש לה קשיים בתחום המילולי, שמשפיעים על יכולת הביטוי שלה. יתכן שגם גורם זה מקשה עליה לבטא במילים את שעובר עליה. לאור זאת נראה לי שהיה נכון לתת לה סיוע גם ואולי במיוחד בתחום הרגשי, אך בשל הקשיים שציינתי, יש לשקול אפשרות לטיפול לא מילולי, דוגמת תרפיה באומנות, תרפיה במוזיקה, דרמה תרפיה או תרפיה בעזרת בעלי חיים (כמובן בהתאם לנטיות ליבה של ליאת. ולסיום, למרות שאת הרגשת שלא ממש הצלחת לחדור מבעד "לשריון" של ליאת, אך אני רוצה לומר לך שהתרשמתי עמוקות מהרגישות שלך לקשייה ומהיצירתיות שלך לתת לה אפשרות ביטוי נוספת (הכתיבה). חזקי ואמצי ויישר כוח.

למעלה