יום הזיכרון לחללי מלחמת קדש

ויקי29

New member
יום הזיכרון לחללי מלחמת קדש

מחר יתקיימו עצרות זיכרון לחללי מלחמת קדש ("מבצע סיני") במלאת 51 שנים לנפילתם. להפתעתי הרבה, טקסים ממלכתיים יתקיימו אך ורק בירושלים ובחיפה, אך לא ביתר המקומות. כיתומת מלחמה זו - ההחלטה הגורפת על היעדרם של נציגים מן האזכרה, כמו ממשרד הביטחון או כיתת חיילים, או אפילו רק רב צבאי שיאמר עליהם קדיש מחר בבית הקברות "שלנו" (אבי טמון בקרית שאול) מעוררת בי תחושה קשה של "שכחה ממלכתית". כל שנותר לי לעשות הוא להדליק נר נשמה לזכרו, להתייחד עם עצמי לבד בבית ולהיעצב-להיעצב-להיעצב שכך מתנהלים הדברים. יהי זכרם ברוך.

מידע חשוב וטוב שסיפרת!

מדוע באמת לא לקיים טקסים רשמיים למלחמה הזו? מאוד מקומם שדוחקים את זכרון המלחמה והנופלים לשולי התודעה הציבורית, ואני חושבת שנבחרי ציבור יכולים לפנות לעצמם כמה שעות מחקירות משטרתיות ולבוא לטקסים יהי זכרם ברוך

soso_sami

New member
????? מוזר

בעת ביקורי בחולון בבית העלמין השבוע דווקא ראיתי התארגנות לטקס לא קטן. באופן אינסטנקטיבי שייכתי את זה לאירוע זיכרון למבצע קדש ואפילו לא שאלתי והתעניינתי. מוזר שאת מספרת שלא היו טקסים. אם כך מעניין מה כן אירגנו בבית הקברות.

ניסיתי למצוא אזכורים

באתרי החדשות ולמרבה הצער לא מצאתי חבל מאוד
51 שנים זה אמנם הרבה זמן אבל זה לא תירוץ

ויקי29

New member
הנה המודעה בעיתון

שבעקבותיה צלצלתי לטלפון שהוזכר בה וביקשתי לוודא שאכן הטקסים יתקיימו אך ורק בשני המקומות המצוינים במודעה. לאחר סבב שיחות לא קטן עם אנשים שבכלל לא ידעו במה מדובר (בדיעבד התברר לי שהגעתי לארגון "יד לבנים", סניף תל אביב) חזרה אליי גברת בשם יוכי שאישרה את העניין. עדי הציע לי לכתוב מכתב בנושא ולהפנות אותו אל הגורמים ה"נכונים" (שר הביטחון, ראש אגף השיקום וכד'; והמרכאות כאן הן אכן כפולות ומכופלות מבחינת התחושה שלי), אבל אני כל כך עייפה ומתוסכלת ועצובה על מה שקרה למדינה שלי ועל מי שנפל למענה, שפשוט החלטתי לוותר. אולי בעוד כמה ימים...

נראה לי שכמעט כולם שכחו אותם

זה באמת כואב שככה מבזים את הנופלים הגיבורים ממלחמת קדש. יהי זכרם ברוך

למעלה