יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ולנפ

BaRbiK

New member
יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ולנפ

געי פעולות האיבה.
יזכר עם ישראל את בניו ובנותיו, הנאמנים והאמיצים, חיילי צבא-הגנה לישראל, וכל לוחמי המחתרות וחטיבות הלוחמים במערכות העם, וכל אנשי קהילית המודיעין והביטחון ואנשי המשטרה אשר חרפו נפשם במלחמה על תקומת ישראל, וכל אלה שנרצחו בארץ ומחוצה לה בידי מרצחים מארגוני הטרור. יזכר ישראל ויתברך בזרעו ויאבל על זיו העלומים וחמדת הגבורה וקדשת הרצון ומסירות הנפש אשר נספו במערכה הכבדה. יהיו גבורי מלחמות ישראל עטורי הנצחון חתומים בלב ישראל לדור דור. יהי זכרם ברוך.
החיילים הגיבורים שלנו,שמתו למען המדינה שלנו, וכל אזרח ואזרח אשר נהרג משום שהוא יהודי, והיה לקורבן פעולות הטרור האיומות האלה.

נזכור את כולם ../images/Emo16.gif

נראה לי שתפילת הזיכור הזו אומרת הכל... אוי ערב יום הזיכרון...כבר תשע שנים שאני רואה את הטקס שנערך בכותל המערבי- שנתיים מתוכם הייתי שם : את שירותי הצבאי עברתי בחטיבת ירושלים אשר עורכת את הטקס. שנה אחר כך באתי לתת כבוד כאזרחית...וכן, דן כנר באמת מדבר ככה. בלילה שכזה נזכור את כל אלה שלא הכרנו, ונהרגו על שום היותם יהודים, או חיילים. ובלילה שכזה נזכור גם את אלה שמותם נקשר בחיינו איכשהו: את חיילי גדוד 68 של חטיבה 16 שהמצרים אכלו בתעלה ביום כיפור, ו-23 שנים אחר כל זכיתי להיות חלק מגרסת שנות ה-90 של הגדוד הזה. מצמרר להיות בטקס לזכרם של הנופלים, גם כחייל, וגם כאזרח שנה אחר כך, ולשמוע מאחוריך את שמעון פרנס (שלפחות בזמני היה חייל מילואים בחטיבה) אומר קדיש. להרוגי הפיגוע בבית ליד ב-95 - הייתי ביב' אז, לא הכרתי את החיילים שנהרגו, אבל נראה שכל השכבה שלי הכירה את חמשת החיילים הירושלמים שנהרגו- בעיקר את אמיר, שאת שם משפחתו שכחתי, אבל כולם הכירו מהמשחקים של הפועל ירושלים כדורסל. את שניים מהיציעים במלחה קראו על שמו, ועל שם אחיו אלעד, שאותו הכרתי באופן שטחי משעורי נהיגה, אחרי שאלעד התאבד. את הרוגי אירועי מנהרת הכותל- ואת אותו החייל שבהלוויתו מצאתי את עצמי בגלל שלא היו מספיק חיילות ביחידה שלהם שיניחו את הזרים. את הרוגי אסון המסוקים- מה אומרים לחבר, שירד משם רק חודש ומשהו קודם, ובוקר אחד סימן בריבוע 12 תמונות של אנשים שהכיר. או הרוגי אסון השייטת- והגילוי שאחד מחיילי המילואים שלנו הוא אחיו של סא"ל תומר קורקין ז"ל, מפקד הפלגה שנהרג. נר מיוחד בשביל אלי מרקוביץ' וניר חפצדי זכרונם לברכה שנהרגו בפיגוע במדרחוב. ונר אחרון לאודליה- אוי אודליה... אודליה שהיתה איתי בצבא, ובתוקף תפקידנו הפכנו לחברות. אודליה, אחות של אלון שעבד איתנו. כשחברה שלי סיפרה לי שהבחורה שמתה מפצעיה יומיים אחרי שנפגעה במועדון הסטייג', היא אחות של אלון חוברה, היא לא ידעה שהיא אודליה בשבילי. לזכרה של אודליה חוברה שנהרגה בפיגוע במועדון הסטייג', ושעל תמונתה הסתכלתי במקרה, כמה ימים קודם
ולזכרו של זהר חלמיש ז"ל, שאת שירו "הכל" בחר דניאל שלנו לשיר במסגרת הפרויקט המיוחד של גל"צ- לא נראה לי שהוא חשב ששיר האהבה הזה יהפוך בכרוח הנסיבות למצמרר,אחרי מותו. לזכרם.

hilape

New member
../images/Emo165.gif ../images/Emo16.gif לזכור את הלוחמים

שהפכו את המולדת שלנו לאמיצה בזכותם ושמרו על ליבה של המדינה שפעימותיה ימשיכו להחיות את כולנו יהי זיכרם ברוך

למעלה