יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל 2003

יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל 2003

ביום הזיכרון השנה החלטתי לכתוב קטע,קטע על אנשים שנלחמו בכדי שאנחנו נחיה פה,אנשים שהשאירו בית,אישה וילדים יתומים. יום הזיכרון אצלי זה יום בו אני נזכר בילדה קטנה מב"ש,שגדלתי איתה. הילדה הזאת שנולדה ב16.4.1978 נולדה בב"ש. תמיד הצטיינה בלימודים,תמיד חייכה, כולם אהבו אותה. בכל יום זיכרון אני יושב וחושב,למה דווקא היא הלכה,איך היא הייתה יכולה להשאיר מאחוריה משפחה,חברים,שכנים,ואפילו אותי. יזכור עם ישראל את בניו ובנותיו, הנאמנים והאמיצים, חילי צבא הגנה לישראל, וכל לוחמי המחתרות וחטיבות הלוחמים במערכות העם, וכל אנשי קהילות המודיעין והבטחון ואנשי המשטרה אשר חרפו נפשם במלחמה על תקומת ישראל, וכל אלה שנרצחו בארץ ומחוצה לה בידי מרצחים מארגוני הטרור. יזכור ישראל ויתברך בזרעו ויאבל על זיו העלומים וחמדת הגבורה וקדשת הרצון ומסירות הנפש אשר נספו במערכה הכבדה. יהיו גיבורי מלחמות ישראל עטורי הנצחון חתומים בלב ישראל לדור ודור. יהי זכרם ברוך. אני שולח את תנחומי למשפחות החללים,אשר חלליהם נהרגו במשך 55 שנות קיום מדינת ישראל.

יסמין 28

New member
יש להם יום זיכרון משלהם

הוא נקרא "יום הנכבה" והוא חל בדיוק ביום העצמאות שלנו. מוות הוא מוות. אובדן הוא אובדן. כאב הוא כאב. כשאמא מסין או מיפן או מברזיל מאבדת ילד בן 18, הכאב שלה לא שונה מכאב של אמא מישראל. גם לא שונה מהכאב של אמא מהשטחים. אנחנו זוכרים את המתים שלנו ביום הזה. בואו לא נריב על פוליטיקה.

קלארנס

New member
יסמין בריאן וליטל

*מתכופף ומנשק את סוליות הפלטפורמות שלכם* תודה

AlphaBeta

New member
עוד ../images/Emo16.gif לזכר הרוגי מגפת האיידס

לא שהמוות שלהם הוא פחות כואב או יותר כואב, פשוט זה לא המקום בשביל זה. זה לקשור ולא שייך ליום הזה שהוא יום הזכרון לחללי צה"ל. זה יהיה חסר רגישות כמו שאני אכתוב ביום השואה "והנה נר להרוגי הצבא הגרמני" זה לא לעניין.

קלארנס

New member
רק בכמה נקודות

אני רואה קשר ישיר בין הרוגי הצבא הישראלי לבין הרוגים פלסטינים, וכן השתייכות תאריכית (יום הנכבה חל ביום העצמאות הישראלי, כמו שאמרה יסמין) הדוגמא שהבאת "לזכר נפגעי נגיף האיידס" - מחוסרת את ההקשרים שלעיל. אם היית היית מוצא לנכון לציין/לקשור את אבלך על הנפטרים מאיידס ביום הזיכרון - היית מוציא מיום הזיכרון תכנים פוליטיים מסויימים (הרוגי מלחמה הם ככל ההרוגים - מוות הוא מוות). כשאני מציין את יום הנכבה בסמוך ליום הזיכרון אני מוסיף תוכן פוליטי ליום הזיכרון (לחללי הצבא הישראלי יום זיכרון+צפירה+טקס ממלכתי, בעוד יום הנכבה איננו קיים מבחינת הרחוב הישראלי), או יותר נכון מסלף את התוכן הפוליטי שכבר ישנו בצורה ברורה ביום הזיכרון (והשואה) - זה הציוני. לגבי הדוגמא השנייה, "לזכר הרוגי הצבא הגרמני" ביום השואה - בעיני זה דוקא מאד לעניין. ככל שנראה את שני הצדדים של המטבע כך יהיה ברור שהמטבע אידיוטי ושאיננו זקוקים לו. אבל לא. דואגים מאד ביסודיות שתראה רק את המתים שלך. שתתאבל עליהם איזה יום ביחד עם כל "העם", אEבEל מאחד טוב כזה, ולמחרת כבר תחגוג את יום העצמאות שילחש לך באוזן כמה שהמוות של החיילים הגיבורים (וגיוסך שלך) שווה את זה. המדינה אומרת לך מתי להתאבל, על מי, את מי לזכור, מה לזכור, מה לראות מה לא לראות, ומה המסקנות שאתה צריך להגיע אליהן. היא כל כך מצליחה בעבודה הזאת שאתם בחיפזון מתקוממים לנוכח איזכור של דבר מושתק, שלא נהוג לדבר עליו, בטענה שהוא "איננו שייך", נחלצים להגן ולשמור על ההשתקה האלימה של יום הנכבה - למשל.

יו איפה

New member
אנשים -

צאו מהקוביה שלכם
ותמשיכו להסתכל מה קורה בעולם אולי תנסו לקחת דברים בצורה 'תמימה' כאילו הרגע באתם לעולם ואין לכם דעות מקובעות!!!! מה אתם/ן אומרים /ות ? אני חושבת שכולם יכולים, אחרת לא היינו נפגשים בפורום שכזה בכלל

FreakOnALeash

New member
../images/Emo46.gif ../images/Emo31.gif

לקחת דברים בצורה 'תמימה'? איפה קיים כזה דבר? אנחנו בישראל. חוץ מזה שאם לא היתה לנו דעה, we would have been much more easier to manipulate. להניף דגל (
) כאופן הזדהות זה דבר אחד. להסתתר כמתחתיו כאילו היה למעטה של אופוריה ואפתיות, קצת גורם לי לתהות על המקום שלי כצופה ומשתתף בפורומים.

קלארנס

New member
חמוד,

אני לא בטוח שלזה תמר התכוונה. "להניף דגל כאופן הזדהות זה דבר אחד. להסתתר כמתחתיו כאילו היה למעטה של אופוריה ואפתיות" - מאד מסכים לא הבנתי איפה מתחבר לך המקום שלך כמשתתף בפורומים, תוכל להסביר לי? (ואני מוצא את ה
האלה יותר כהוצאה להורג מאשר הסכמה או אי הסכמה)

יו איפה

New member
אהמממ..

אני ממש לא מסתתרת מאחורי שום דגל במיוחד כי אין אחד שממש מזהה אותי... אבל ה'גישה התמימה' אצלי היתה חשובה לי מאז ותמיד ועזרה לי גם עם עצמי. לכן אני רואה קשר ישיר בין סובלנות לגבי טרנסג'נדרס ושאר הייצוג של דגל הגאווה לסובלנות לחיי עם אחר. (וזה נשמע לי ברור מידי במיוחד אחרי שכתבתי את זה) חבל לי שאין מספיק אנשים שמעוניינים להגיע לאוטופיה חברתית, ולא אופוריה חסרת משמעות או אפתיות. מקווה שהצלחתי להסביר את דברי אני לא בורחת מלהיות תמימה זה גם כיף

למעלה