יום הזיכרון לחללי צה``ל

יום הזיכרון לחללי צה``ל

`` התקוה כל עד בלבב פנימה נפש יהודי הומיה ולפאתי מזרח קדימה עין לציון צופיה עוד לא אבדה תקוותנו התקווה בת שנות אלפים להיות עם חופשי בארצנו ארץ ציון וירושלים `` ( נפתלי הרץ אימבר , 1878) מבט נישא על פני ההמון בגאווה שותקת עם ניפנוף של דגל כחול לבן . מוחה דמעה , מזמזמת את מילות השיר `` הרעות `` , ובתקוה נעמדת בשתיקה . אני מבבטיה בהם , בכולם ומנסה לחשוב מה אומרים המילים האלה , של השיר , לכל אחד מהעומדים לצידי ושפותיהם אומרות את המילים אך מה עומד מאחורי ההמנון של מדינה בת ה- 53 שנה לקיומה . האם באמת כל אחד מאיתנו יכולה להאמין בלב שלם במדינה הזו שטובים מבניה נקברו באדמתה ונלחמו על קיומנו כאן , בארץ הזו ( לא לא באוגנדה ...) ארץ ישראל , ארץ האמונה והמסורת העבר והווה , העתיד ... לפני כמה זמן פירסמו בעיתון שארה``ב מוכנה לתת לנו חלק מאדמתה שנחיה בה ואפילו תעזור לנו לשקם אותה ולהפוך אותה למאין `` אדמה קדושה `` אני בטוחה שהרבה לא היו מהססים לפנות על אותה בקשה, מנגד אני יכולה למור שהרבה קברים של אנשים היו מתהפכים מזעזוע , אך זה נכון . הזיקה של פעם לארץ , הציונות האידאולגיה נעלמו מאיתנו ומה שנשאר לאחר שנלחמנו על קיומנו כאן , זה לחיות בתוך בועה איש איש לעצמו מה שנשאר לסובבים אותנו ( הפלשתנים והעמים הערבים ) זה לבטל את הציונות ובקיצור להוביל אותנו הישר לשנת 1948 נכון לא התבלבלת זהוי השנה בה קמה המדינה הזו, היום בו היינו מוכנים לתת את נשמתנו רק כדי להוכיח שארץ ישראל היא בשביל העם היהודי . היום , אנחנו מוכנים ללכת ...אנחנו מוכנים לארוז מזודות ופשוט לקחת ת`רגליים וללכת בדיוק כמו במלחמת המפרץ נסעו וחזרו עד שהמלחמה תסתיים כאילו אין לנו שורשים עמוקים בתוך האדמה הזו , למקום הזה ... אז בשביל מה אנחנו כאן ?.??.!!!! ולמה אנחנו מוכנים להילחם ולהגן על משהו שכל הזמן אנחנו מנסים לברוח ממנו ....( לפחות חלקנו מנסים ) איכה מדינה ישראל ?? איכה החברה בכלל ??? אשמח לקבלת תשובות ודעות על המצב שקיים .

ייתכן כי אני טועה ..אבל אני מבולבלת

לא הבנתי מי את מי ... לפעמים את כותבת פה בשם טל ע. ולפעמים בשם אחא ששכחתי את שמו ומי זאת אורלי ??!!! ולמה היא שולחת לי איימל ( שדרך אגב לא קיבלתי ) ולא את (טל) זהו כל ההתלבטיות שלי אנא תפתרי לי אותם שנית , ספרעי לי אינפורמציה על הגרעין תודה

טל עדתו

New member
מה הקשר?!

אורלי 17 זאת אורלי, ואני זאת אני - טל. אנחנו שתי בנות אחרות, איך הגעת לזה שאנחנו אותה האחת? מה קשה כל כך להבין? דרך אגב - אורלי אמרה שהיא תשלח לך אימיל שוב, אם את רוצה תדברי איתה כבר את... טל. דרך אגב - בקשר לשנת שירות, אמרתי לך ליצור איתי קשר באימיל, אבל לא יצרת, היה אתמול מפגש - לא הלכתי כי לא יכלתי. רוב הסיכוים שאני מוותרת על השנת שירות. אם את רוצה עוד פרטים על השנת שירות, אנ עוד מעט צריכה לקבל חוברת מפורטת, תכתבי לי באימיל את הכתובת שלך, ואני אשלח לך אותה. דרך אגב - איך האימונים השבועיים שלכם? את מכירה אולי מישהי שעברה את שלבי המיון של טיס וקיבלה זימון לגיבוש טיס 149 באוגוסט הקרוב? אני מריגשה ממש בודדה כי אני הולכת לשם לבד. טל.

לטל

התכוונתי מי זאת אורלי ?! בקשר לאיימל אני שלחתי לך כנראה זה לא נשלח אני אהדוק מוותרת ?! דווקא חשבתי שאת הולכת על זה ....מה השתנה ? בקשר לאימונים - אני עכשיו ( לצערי ...) לא הלכתי כבר לשני אימונים כי היו לי מתכונות ...אני עדין לא יודעת איך אצליח לשלב בין שני הדברים האלה ואני מקווה שאצליח לא לוותר על האימונים אבל אני מפצה אותי באימונים אישיים לשמור בכל זאת על רמה לא לאבד את הכושר. עד כמה שאני יודעעת אף אחת מההבנות לא הולכת לגיבוש הזה אבל אני אברר לך טוב תהיי בקשר

חתחתול

New member
פורשת יקרה

זה מחמם את הלב לדעת שיש עוד אנשים כמוך שיחסם אל ``התקווה`` ואל מילים כמו ``מולדת`` ו ``שורשים`` לא נגוע ולו בטיפת ציניות. עם זאת, ולמרות אמונתי כי שורשינו נעוצים עמוק באדמה הזו הספוגה בדמנו, הייתי מוכן בשמחה רבה להקים מדינה יהודית עצמאית במקומות אחרים על פני הגלובוס במידה והדבר היה אפשרי. זאת משום שאני מאמין שנפשותיהם של אלו שעוד חיים בה קדושים לא פחות מקבריהם של אלו אשר מתו בהגנתם עליה, ועלינו תמיד לשים את העתיד לפני העבר. לכן הייתי מעדיף לקטוף בשלווה אגוזי קוקוס באוגנדה מאשר לסייע לכוחותינו התוקפים בלבנון. אך כמובן, אלה חלומות באספמיה... אין ולא תהיה לנו ארץ אחרת, ועל זו שהשגנו בדם יזע ודמעות, עלינו לשמור בדם יזע ודמעות.

Blue Meanies

New member
אם תרצה, זו עדיין אגדה.

קודם כדי לשתול עצי קוקוס באוגנדה, שלא נמצאת באי טרופי על קו המשוואה, אלא באמצע איזור אש של אינספור מלחמות אזרחים משתוללות. עידן הקולינאליזים תם. לא נותנים יותר מדינות. גם את המדינה הזו `קיבלנו`, אומנם בדם יזע ודמעות, כדבריו של ידידי וינסטון, אבל קיבלנו. זו אחת הבעיות העיקריות כאן, ולכן נצטרך להמשיך ולהלחם, כי מתנות כבר לא מקבלים בחינם.

חתחתול ....

תרשה לי לצטט עבורך קטע : `` ללא ידיעת עברו לא יבין האדם את ההוה שלו מאחר שכל ההוה שלו מעוצב בידי העבר `` אני בטוחה כי הבנת את המשפט ואינך זקוק לתירגום נוסף . בתגובתך הבאת אותי להביא על עצמי שוב את הסימן שאלה :`` מהי מדינת ישראל עבורנו ? מה יש באדמה הזו אשר אבות אבותינו התעקשו לחיות בה ? הזיקה של אלפי עולים אל המקום הזה , לבנות אותו ,להקים אותו ,להילחם עבורו ?.. האם עצם העובדה כי המדינה הזו , האדמה הזו מוגדרת כארץ ישראל מדינת היהודים וכי אין אנו צריכים אולי להילחם על עצם קיומנו כאן כפי שהיה ב- 48` הביא דור שלם , העכשויי , בעצם לוותר בכזאת קלות על המקום הזה . האם זה בעצם מה שאתה אומר ???!!!!! איך אפשר לפי דבריך :`` לשים את העתיד לפני העבר ``?! העבר בנה את הארץ הזו העתיד לדעתי רק מחמיר והורס אותה ....היתרונות של העתיד , לדעתי קטנים בהרבה ממה שהעבר נתן . עכשיו אני בטוחה מאי פעם כי כל גורמי הטכנולגיה הרחיקו אותנו מכל קשר שורשי , חברתי - תרבותי ... אפשר בקלות לשכוח את העבר של המדינה הזו , למחוק אותה בטיפקס עם המון שכבות שלא יראו כלום ... תגיד , אתה חושב שאפשר למחוק עם שנרצח בשואה ???!!!! מה הסיכוי שהמלחמה הקשה של לשרוד למען העתיד של העם היהודי שעברו ניצולי השואה בשבילנו , יזכה להאיר בעוד כמה שנים ?! בקיצור , מה שאני מנסה לומר כאן שהחברה הישראלית אם זה במוסדות החינוכים בגנים ובבה``ס ואם זה בצבא ...ובמיוחד איש איש לעצמו ולסביבתו ינסו למרות הטכנולגיה המתקדמת והסיחרור ממנה לא לשכוח את העבר של המדינה הזו לא לשכוח בזכות מי אנחנו חיים כאן וזוכים לביטחון ולחופש לא לשכוח , פשוט להזכיר ולא לשכוח .... אני כמעט ובטוחה שעוד כמה שנים מעוטות הריצה קדימה תעייף אותנו ואנחנו נעלה סימני שאלה גדולים אפילו אם נברח מכאן המצב לא יהיה יותר טוב במדינות אחרות מסביבנו .העם היהודי לעולם לא זכה לחופש ולבטוי עד שקמה מדינת ישראל והיא המפלט היחיד שלנו ... בוא לא נשכח עוד דבר אחד יש עוד עם שמוכן לקחת את המדינה הזו ( הפלשתינים ) והיום יותר מתמיד ...מה תגיד אם פיתאום יום אחד הכל התהפך,מה יהיה אז? ...האינטרנט לא יעזור לך ....

חתחתול

New member
אל תביני לא נכון...

מדינת היהודים היא עבורי נס מדהים שהתאפשר בזכותם של אנשים מדהימים. על הנס הזה אסור לנו לוותר ואת האנשים ופועלם אסור לנו לשכוח. עם זאת, מיקומה של מדינת היהודים קריטי פחות בעיניי, כל עוד יש ליהודים מדינה עצמאית משלהם אשר ההיסטוריה הוכיחה בצורה כואבת כי היא קריטית עבורם. נכון, לעם היהודי זיקה דתית-הסטורית לארץ ישראל, והרצל הבין שרק אליה יתקבצו היהודים הפזורים ברחבי העולם ולכן דחה את אוגנדה. אך לו היו הרצל ויהודי התפוצות מאמצים את אוגנדה לחיקם ומקימים בה את מדינתם, מדינת היהודים, היינו את ואני קשורים היום לאוגנדה כשם שאנו קשורים היום לארץ ישראל. האדמה כשלעצמה לעולם אינה חשובה יותר מבני האדם החיים עליה. אני אישית הייתי מגן על המדינה היהודית שלי בכל מקום בו הייתה קמה, והייתי עושה זאת למען העתיד ולא למען העבר, משום שאת העבר צריך לזכור אבל בעתיד צריך לחיות.

הבנתי נכון ...

תראה , הפנמתי והבנתי אבל בכל זאת משהו חסר ... עדין אין לי פירוש אבל אני אגיד את זה כך : העוגה היא שלמה מבחינתי אבל יש חתיכה אחת ממנה שאני תמיד אעלה את השאלות שכנראה לאיש לא יהיו אליהם תשובות . מסתבר , כי אלו אותן שאלות שהלב רוצה לענות אבל אין מילים להגדרתם .

למעלה