יום הזיכרון לשואה ולגבורה

טליה ג

New member
יום הזיכרון לשואה ולגבורה../images/Emo16.gif

אנו מתייחדים היום עם 6 מיליון היהודים שנרצחו ע"י הנאצים. קשה לתפוס איך זוועה כזו יכלה לקרות, בלי שמישהו יפצה פה, ואיך רוב עמי אירופה שיתפו פעולה ברצון עם הגרמנים. טורקיה לא הייתה מעורבת במלחמה, אך כרתה ברית לנייטרליות עם גרמניה הנאצית. היטלר ציפה שגם טורקיה תנקוט בצעדים נגד היהודים, אך לטורקים לא הייתה כל כוונה לעשות זאת. İnönü, יורשו של אתאטורק ונשיא טורקיה בתקופת מלחה"ע השנייה, אמר להיטלר שהוקמו מחנות עבודת פרך עבור היהודים, אך בפועל זה לא קרה ולא הייתה גם כל כוונה לעשות זאת, אלא היה מדובר בניסיון לפייס את היטלר כדי שיחשוב ש"הבעייה היהודית" מטופלת בטורקיה ויניח לנושא.

tsiporganeden

New member
../images/Emo16.gif יהי זכרם ברוך

אני רוצה לספר משהו, כשהייתי קטנה למדתי עם קבוצה די גדולה של יוצאי אירופה, הם דיברו הרבה על השואה ועל קרוביהם שלא ישובו עוד, ואני הרגשתי ממש לא נעים שאני לא הייתי בשואה, ממש התביישתי כאילו ואני מין פחדנית, והם הגיבורים, כמובן שהיום זה השתנה ואני שמחה שטורקיה הכריזה על נייטרליות, אגב גם במלחמת העולם הראשונה היא היתה נייטרלית, מה שכן שמעתי מהורי שהיו טורקים שהיו רודפים אחריהם, מכים אותם, מגרשים אותם, יש אנטישמיות בטורקיה, תודו.

ihtiyar

New member
../images/Emo16.gif

קשה לתפוס איך זוועה כזו יכלה לקרות, בלי שמישהו יפצה פה - כולנו אומרים.... לעולם לא עוד - כולנו אומרים.... העולם עמד מנגד ושתק - כולנו אומרים... כולנו אומרים... ...ושותקים ...והטבח בדרפור נמשך גם ברגעים אלה ממש. ברגעי ההתיחדות הלאומית שלנו עם ששת המליונים שנרצחו בשואה, הבה נקדיש באמת לנטבחים העכשוויים באשר הם לפחות רגע קט של מחשבה, אולי אפילו איזה ציוץ קטן, כדי שלא נצטרך לומר בעתיד "יהי זכרם ברוך" על אלה שעדיין חיים וטרם נטבחו באכזריות.

למעלה