יום הזיכרון לשואה

יום הזיכרון לשואה


לזכר 6 המליונים שנספו-יהי זכרם ברוך!
אנחנו כאן חיים בשבילכם, בשביל להראות בכל יום,שעה-שעה, דקה-דקה שלא מתתם לשווא ...
 


יום עצוב לעם ישראל ובעיני לעולם כולו.
אתמול אחרי שיצאתי מביה"ס, אני והסטודנטית השניה שוחחנו ביננו על העניין שהתעורר בקרב התלמידים בכיתה בדיון קצר שעשינו איתם בשיעור על יום השואה וכמו שהיא אמרה: מזל שהם לא יודעים מה קורה בסוריה...
אני מרגישה כאילו העולם לא למד מספיק, גם לא כל העם היהודי.
כל שנותר לי לקוות שלעד נזכור את הנספים ולעד נמנע מלתת לדברים כאלה לקרות שוב!
 


דווקא היום, מכל ימי השואה, בוער בי משהו מעבר לעצב ולזיכרון. מעבר למגירת הסיפורים שאני בדרך כלל סוגרת בתוך הראש, ורק ביום הזה קצת מאווררת, את כל סיפורי השואה ומחקרי השואה שקראתי ושמעתי כל חיי, כי פשוט כמה שואה בנאדם שפוי יכול לצרוך...?
אבל היום, אני כועסת. כועסת על העולם וכועסת על הממשלה וכועסת על עצמי ועל כולם. איך? איך אנחנו יכולים לתת לאלה ששרדו בקושי לגווע בקור וברעב בסוף ימיהם? אני לא יכולה לראות את זה, לא מסוגלת לחשוב על אדם קשיש ששרד את הזוועות האלה, מחמם לעצמו גזר על הגז בשביל ארוחה חמה. לבד. בזמן שכל שרי הממשלה שלנו, גם המיותרים שבהם, נהנים ממשכורות מופרכות ומהטבות מיותרות, שהיו יכולות לספק את כל צרכיהם של האנשים הצנועים האלה! אבל לא, במקום השרים שלנו נוסעים ברכבים מפוארים עם נהגים, נוסעים לחו"ל, קונים מותרות על חשבוננו, ואותם ניצולים יקרים שאנחנו צריכים ליפול לרגליהם כי רק בזכותם אנחנו פה, נתקלים בחומת הבירוקרטיה ובאטימות. כל כך הרבה אטימות... מה קרה לנו שהפכנו להיות כאלה אטומים?
ואני כועסת על העולם. כועסת על זה שאנחנו לא פחות אדישים לסבלם של אחרים. הטבח שמתחולל בסוריה, על ידי ממשל מסודר, הוא משהו שלא נוכל לומר עליו בעוד כמה שנים "לא ידענו". ידענו, אנחנו יודעים. ואנחנו לא עושים כלום. לא שאני יודעת מה אפשר לעשות, אבל משהו, צריך. ואני כועסת על הטבח שכולם אדישים אליו, הטבח שמחולל בבתי המטבחיים, בעלי החיים שמנוצלים, כואבים, נשחטים, רק כי לנו יותר נוח לא להסתכל, ולא לדעת מאיפה מגיע מה שמונח לנו על הצלחת. ואל תתחילו להטיף לי עכשיו, על ההבדל בין בעלי חיים ובני אדם. אני יודעת אותו מזמן. לבעלי חיים יש חמלה, שאצלנו הלכה לאיבוד בין הפייסבוק והאייפון.

אני מצטערת שככה זה יצא, אבל אני לא מסוגלת להשאיר את זה בפנים. כולם ביום הזה מורידים ראש, אומרים שהם זוכרים, אבל מה שווה הזיכרון אם אלה שעדיין פה צריכים לחיות בכאלה תת תנאים ובכזו השפלה ובכל כך הרבה כאב?
 

Puskas

New member
אומרים

שמי שלא זוכר את העבר שלו, אין לו עתיד,
וזה מתחבר עם המשפט של קהלת שאומר: מה שהיה הוא שיהיה, מה שנעשה שוב יעשה ואין חדש תחת השמש.
שכל אחד ייקח את זה לאן שהוא רוצה אבל צריך תמיד להיות דרוך ולא להיות שאנן,
היחס שאנחנו נותנים לניצולי השואה היום, עוד יגזור עלינו עוד שואה בעתיד,
כל אלו שמזלזלים ביום הזה ומשתינים על הניצולים בקשת ואז הולכים לטחון סושי בחיוך, הם יהיו הניצולים של העתיד מהשואה הבאה,
וזו לא חייבת להיות שואה פיזית, גם שואה נפשית היא שואה קשה מנשוא,
כולנו נשלם על היחס המגעיל לניצולים הקדושים הללו שבלעדיהם לא הייתה פה מדינה ושכספי הפיצויים שלהם מימנו את נמל חיפה ואת הסושי בכנסת.

לזכור ולהתבייש!
 

Puskas

New member
סיפור שאבא שלי סיפר

על סבא שלי זצ"ל שהיה ניצול.

כשהייתי בן 4 עברנו מחצרות הדר לרחוב הרקפת. מאוד התרגשתי בכל זאת בית חדש בשנת 63 זה לא דבר של מה בכך. בערב התקשיתי להרדם, אבא זכרון צדיק לברכה חש בכך ושאל אם ארצה לשמוע סיפור. באמצע שבוע סיפור של אבא?!! לא יאומן ,כמבן שהסכמתי ואבא הפליג בסיפורים שכל כך אהבתי על המחנה ריכוז - על עבודת הפרך, העינויים, הרעב הבלתי נתפס ואז החלק שכל כך אהבתי - הרגע שבו חייל אוסטרלי מצא אותו בערימה של גופות שם הסתתר מחשש שיהיה קורבן לקניבליזם. הלכתי לישון ובידיעה שגם תורי להיות במחנה ריכוז יגיע. כך גדלתי בן של ניצול שואה שחשב שרצוי לספר על הזוועות בחיוך גדול, בלשון מליצית לבנו שכל כך העריץ אותו.
 
למעלה