יום הזכרון לחללי צה"ל ונפגעי פעולות איבה

יום הזכרון לחללי צה"ל ונפגעי פעולות איבה ../images/Emo16.gif

הערב יציינו את פתיחת היום. כשדיברתי עם הבן שלי הסברתי לו שכמעט ואין מישהו מבוגר במדינה שלנו שלא מכיר אדם שנפגע במלחמות או בפיגועים. (ואז נזכרתי שבעצם אני ב"ה לא הכרתי אישית אף אחד...
) אתם מוזמנים לשתף בסיפורים האישיים ובזכרונות שלכם מאנשים שהכרתם שנפגעו או מזכרונות שלכם מימי מלחמות ופיגועים.
"עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה"...

אבי שיחי` נפצע במלחמת יוה``כ

היה נס גדול.. ולהבדיל בין החיים, דוד שלי נפצע במלחמת השיחרור והיה מאושפז בביה``ח לח``נ עד לפני 10 שנים שנפטר.

ברור שחיילים!

אצל אבא זה סיפור ארוך. אצל הדוד הוא היה פגוע הלם שמדינת ישראל הפקירה אותו לכל הרוחות.

אוווץ', הלם קרב זה מחריד ../images/Emo10.gif

הייתם מבקרין אותו? וממש מעניין אותי הסיפור על אביך, אולי בכל זאת?

yuvalmines

New member
../images/Emo16.gif שחר הי"ד

בן דוד שלי נקצח ע"י מחבלי חיזבאללה במוצב ריחן שבצפון החיילים יצאו למטווח שגרתי ואז התחילה להיפתח עליהם אש ממארב בנוסף להפגזות פצמרים וטילי נ"ט וR.P.G באותה תקרית קרו מספר ניסים לחיילים שם. בן דודי קיבל כדור בודד לעורק שבין הריאה ללב וכתוצאה מזה מת

נר לזכר הנופלים למען המדינה ושיר קטן

שיר זה לזכרו של עזר כלפה שנפל במלחמת כיפור על הגולן, נרות נרות דולקים בין המצבות, ואנו שם עומדים מלאי דמעות זכרונות מעורפלים ,ותמונות ישנות בין הדמעות קוראים את הכתוב ולא מאמינים הוא היה רק בן---- פרח שנפל והשאיר גבעול בלי עלים, וכך כולנו עומדים ,כל אחד וזכרונו כל אחד מנסה ללקט את המילים האחרונות שעדיין אולי מהדהדות מנשכחות, בשקט של דמעה עצובה, בין הטוב לרע בין תפילה נושנה מנסים למצא את הנחמה ,הגעגוע לא מוצא מקום לפורקן. והחור שם בפנים הולך וקטן חושבת ומאחלת אני אם תחזור ותנגב את דמעתי, לא יהיה אדם שמח ממני, למרות שאתה אי שם רחוק, אני יודעת שאתה מתבונן בי מקרוב, אני יודעת שניפגש שם למעלה וניצחק על מה שהיה אבל בנתיים הפרידה וגעגוע הורגת את התקווה , אז עד שניפגש אמשיך לזכור אותך ולהדליק נר נשמה לזכרך יהא זכרך ברוך ,

מיקי*

New member
../images/Emo16.gif יש לי כמה חברים שנפלו אבל אחד שלא עוזב

את זכרוני כמעט כל יום והוא גדי עזרא הי"ד שנפל במבצע חומת מגן בג'נין. המכתב שהוא כתב לארוסתו גלית הרטיט לבבות, ודמותו לא משה מנגד עיני. הלואי ונזכה להגיע לאלפית ענווה וצדקות שהיתה לו. יהי זכרו ברוך

קטע מהמכתב שכתב גדי עזרא הי"ד:

אם המכתב הזה יגיע אליך, סימן שקרה לי משהו," כתב גד, "... אהובה שלי, אני מרגיש שמצד אחד אין דבר שאני רוצה בעולם יותר מלהיות איתך, לאהוב אותך ולהקים איתך בית ומשפחה, אבל מצד שני אין דבר שאני רוצה יותר מלצאת למבצע הזה ולהכות את הנבלים האלה מכה כזו גדולה כדי שלא יחשבו אפילו לעשות עוד פיגוע או אירוע חבלני ויקחו בחשבון שכל פעם שיעשו זאת נכה אותם במקום הכי כואב שיכול להיות, ונהיה מוכנים לשלם את המחיר. אני מוכן להיות המחיר הזה. אל תכעסי עלי אהובתי אבל ברגעים כאלה הרגש הכלל-ישראלי שלך הוא זה שאמור להוליך אותך... אני מבקש מקסימה שתהיי מאושרת! שתשמחי, שתאהבי ושתפרחי - כי כך ראוי לך. אני תמיד אשגיח עליך מאיפה שאני אהיה ואדאג שתיפגשי עם האדם שיסב לך אושר יותר ממני. חמודה אל תשכחי - הכל לטובה ואם זה מה שבחר רבוש"ע אז זה מה שצריך להיות. לנו נשאר רק לקבל זאת באהבה... 'כל מאן דעביד רחמנא לטב עביד' - הכל לטובה גם זה, אני מבטיח לך שאיפה שאני נמצא זהו המקום הנפלא ביותר שקיים, אני לא סובל ולא מצטער, הצער היחיד שלי הוא על הצער שייגרם למי שנשאר - לך, למשפחה ולחברים. תפיצי את הבשורה יקרה - 'אין יאוש - תמיד להיות בשמחה', זה מה שאני מבקש ממך, גם אם זה קשה... יקרה שלי, אהובה שלי, אני אוהב אותך ותמיד אוהב, רק תבטיחי לי שתמשיכי הלאה ולא תתני לסדום לנצח - את המנצחת וכך צריך להיות וכך נכון שיהיה. אוהב אותך לעד ולנצח נצחים ותמיד נמצא איתך, גדי. ********* וואו..

מעלה את זכרם של:

נפתלי אליעזר וילנר-דוד של גיסי, נהרג במלחמת השחרור. אודי חלמיש-נהרג בלבנון בגלל שכוחותינו ירו אלו על אלו ואיתו נהרגו גם דביר מור חיים ועזרא אשר. אודי היה שכן שלי, חמד של בחור ובן דוד של עזרא אשר נשוי לבת דודה שלי. ערן שמיר הי"ד-נהרג לפני 10 שנים בערך בלבנון. 20 שנה לפני כן נהרג אביו דובי במלחמת ההתשה.שניהם גרו בשדה אליהו ואני מוסיפה עוד שמות משם: נדב מילוא הי"ד-נהרג ברח' תמוז גם כן לפני 10 שנים, בהיתקלות בלבנון. שירה ארנון (טרופר) הי"ד-נרצחה בניגריה ולאחרונה הוכרה כנפגעת פעולות איבה היות והיא ובעלה היו קשורים לשגרירות שלנו שם. סלעית שיטרית הי"ד-נרצחה בפיגוע בדרך לירושלים בו' בתשרי לפני 5 שנים. אישה מקסימה. יהודה פקולה הי"ד-נפל במלחמת יום הכיפורים במוצב המזח. אמא שלי מספרת שהוא היה מתנדב בשד"א והיה בחור חייכן. עוד אנשים שהיכרתי: ניר דובב הי"ד-שכן שלי מחולון, נהרג בהתהפכות טנק בלבנון. אריה מרדכי בידרמן-לא זוכרת מתי הוא נפל, אבל אמא שלו היתה מורה שלי והכירה טוב את המשפחה שלנו. דוד בקמן-נפל בלבנון. יש עוד מגוש קטיף אבל זה הרבה ואני ממש מותשת אז תסלחו לי.

Harrington

Well-known member
מנהל
אחח, אודי חלמיש... הזכרת לי נשכחות ../images/Emo10.gif

איך אתה מכיר אותו?

אני הכרתי אותו כי היינו שכנים, גרנו באותו רחוב. משפחה מקסימה והוא זכור לי כבחור נהדר.

למעלה