לשמוע את השופר, מה יהיה השנה אספר במוצאי כיפור.מלחמת כיפור
תענית כיפור, סליחות,
יום ככול הימים?
אחר?
"כִּי-בַיּוֹם הַזֶּה יְכַפֵּר עֲלֵיכֶם לְטַהֵר אֶתְכֶם, מִכֹּל חַטֹּאתֵיכֶם לִפְנֵי ה' תִּטְהָרוּ."
בספר החיים והזכיות תכתבו ותחתמו, אתם ובני ביתכם וכל עם ישראל לחיי בריאות, אושר ושלווה צפה בקובץ המצורף 4242 חורזים וכותבים
יום ככל הימים, כי לדעתי כל אפשרות אחרת היא צביעות. צריך להשתדל להיות אדם טוב כל השנה ולבקש סליחה מיד כשמכירים בעוול שנעשה. צום הוא עינוי הגוף ולא עינוי הנפש, כמו כן גם לענות את הנפש זה פסול, לא לשפוט כדי לא להישפט נכון לא רק לגבי הזןלת אלא גם לגבי עצמנו, לפעול לתיקון עצמנו צריך כל יום, לא רק יום אחד בשנה. לשחוט תרנגול ולהאמין שהחטאים שלנו עוברים אליו זה גם צער בעלי חיים וגם צביעות. לכן אני נוהג ביום כיפור כמו בכל יום אחר.מלחמת כיפור
תענית כיפור, סליחות,
יום ככול הימים?
אחר?
"כִּי-בַיּוֹם הַזֶּה יְכַפֵּר עֲלֵיכֶם לְטַהֵר אֶתְכֶם, מִכֹּל חַטֹּאתֵיכֶם לִפְנֵי ה' תִּטְהָרוּ."
בספר החיים והזכיות תכתבו ותחתמו, אתם ובני ביתכם וכל עם ישראל לחיי בריאות, אושר ושלווה צפה בקובץ המצורף 4242 חורזים וכותבים
מסכימה איתך. אינני צמה, בן זוגי צם- ואני מכבת את העובדה ומכינה ארוחה מפסקת.יום ככל הימים, כי לדעתי כל אפשרות אחרת היא צביעות. צריך להשתדל להיות אדם טוב כל השנה ולבקש סליחה מיד כשמכירים בעוול שנעשה. צום הוא עינוי הגוף ולא עינוי הנפש, כמו כן גם לענות את הנפש זה פסול, לא לשפוט כדי לא להישפט נכון לא רק לגבי הזןלת אלא גם לגבי עצמנו, לפעול לתיקון עצמנו צריך כל יום, לא רק יום אחד בשנה. לשחוט תרנגול ולהאמין שהחטאים שלנו עוברים אליו זה גם צער בעלי חיים וגם צביעות. לכן אני נוהג ביום כיפור כמו בכל יום אחר.
הכנתי בקלוואהמלחמת כיפור
תענית כיפור, סליחות,
יום ככול הימים?
אחר?
הרגע יצא מהתנור גם הבקלוואהמלחמת כיפור
תענית כיפור, סליחות,
יום ככול הימים?
אחר?
השנה חושבת להגיע למערת המכפלה?יום כיפור בעבורי זה יום קדוש...
זה לא רק העובדה שעשרים וחמש שעות
את לא אוכלת ולא שותה - זה גם
זה לא שאת לא עוסקת בדבר - זה גם.
כי יום כפור שלי יש בו המון בקשת סליחה ומחילה...
אלה שהוספתי את ההודיה לקב"ה...
וכך בין ראש השנה ליום כיפור אני נמצאת בפזה מאוד רוחנית...
מאוד נקיה, כמו הניקיון של הבית בין פורים לליל הסדר
כך את הנפש ואת הנשמה...
אני מתפללת ובוכה במערת המכפלה במקום שם עמדו
במשך דורות היהודים (מדרגה שביעית), משאירה בין האבנים
פתק... וממשיכה לירושלים לכולל המערבי והשיא מבחינתי
טהרה ועליה להר הבית...מקבלת כוחות מחודשים לשנה הבאה.
גם מקפידה בין כסא לעשור ללבוש לבן...
מלחמת כיפור
תענית כיפור, סליחות,
יום ככול הימים?
אחר?
מלחמת כיפור
תענית כיפור, סליחות,
יום ככול הימים?
אחר?
השנה חושבת להגיע למערת המכפלה?
השנה חושבת להגיע למערת המכפלה?
[/QUOTE
השבת שהיא "שבת שובה" על שם דברי הנביא הושע בהפטרת היום: "שובה ישראל עד ה' אלוקיך, כי כשלנת בעווניך…" מעניקה לנו את הכוח והתקווה כי לא הכל אבוד ועוד ניתן לתקן כי הנר עדיין דולק...וביום ראשון בערב יחל צום יום הכיפורים,היום הקדוש ביותר בלוח השנה העברי. כי אם בראש השנה " נכתבנו", ביום הכיפורים אמורה "הכתיבה להיחתם" אז אאחל לכולנו גמר חתימה טובה ואשא תפילה ליושב במרומים,שיברך אותנו בברכה הכתובה במחזור התפילה לחג: "שתהא זו שנה שתסיר שנאה וקנאה בינינו לעבדך באגודה אחת"
ובשבת נקרא בע"ה את פרשת "האזינו" אותה "שירת נבואה" באמצעותה חותם משה את התורה לפחות לפי סדר שבתות השנה. ושם, ביומו האחרון עלי אדמות כאשר הוא עומד ורואה בעיני רוחו את החברה שלנו היום ואת המציאות אותה "יצרנו" הוא שואל כל אחת ואחד מאתנו: "הלה' תגמלו זאת עם נבל ולא חכם?" האם יש לנו תשובה לשאלתו???
ובטרם יעביר את "שרביט ההנהגה" ליורשו, סוקר משה בדברי שירה את העבר ובדברי נבואה מציין מה צופן העתיד לחברה האנושית בכלל, ולעם ישראל בפרט. וכדי להעניק תוקף לדבריו, הוא מגייס לעדות נצח את השמים ואת הארץ במילותיו: "האזינו השמים ואדברה, ותשמע הארץ אמרי פי…" ואם נרצה להתעמק בתוכנו של הפסוק ונתחבר למילותיו של משה, נגלה שהוא טמן בהן מסר חשוב שהוא אקטואלי מאד לימינו ובפרט לעניין השיח הציבורי המלהיט את היצרים, מלבה את אש השנאה ומעצים את הניכור והפילוג בין מרכיבי החברה המסכן את יציבותה ואת יכולתה לשרוד…
והמסר טמון בשימוש שעושה משה במילים:"האזנה ושמיעה" שבלשון היום-יום נראות זהות במהותן, אך לא כן הוא כי ההבדל ביניהן הוא משמעותי, ואם נצליח להבין ולהפנים, נוכל לקדם מהלכים שישנו לטובה את מציאות חיינו. ומהו ההבדל? "האזנה" זו פעולה אקטיבית מצד האדם הפונה למדבר אליו, כדי להקשיב לדבריו…."שמיעה" זו פעולה פסיבית של האדם, משום שכל הזמן אנו שומעים את רעשי הרקע בין אם נרצה ובין אם לאו…ולכן, לו רק נשכיל להתחיל להאזין האחד לשני,להקשיב לנאמר ולכבד את השיח, נצליח לשבור פרדיגמות ולהביא לא רק מזור לחברה המשוסעת והמפולגת שלנו, אלא שחר חדש ותקווה לדורות הבאים…
שנה טובה ומתוקה, כתיבה וחתימה טובה
]
מלחמת כיפור
תענית כיפור, סליחות,
יום ככול הימים?
אחר?
בָּאבּ אֶל וָואד, לָנֶצַח זְכֹר נָא אֶת שְׁמוֹתֵינוּ. שַׁיָּרוֹת פָּרְצוּ בַּדֶּרֶךְ אֶל הָעִיר.יום כיפור בעבורי זה יום קדוש...
זה לא רק העובדה שעשרים וחמש שעות
את לא אוכלת ולא שותה - זה גם
זה לא שאת לא עוסקת בדבר - זה גם.
כי יום כפור שלי יש בו המון בקשת סליחה ומחילה...
אלה שהוספתי את ההודיה לקב"ה...
וכך בין ראש השנה ליום כיפור אני נמצאת בפזה מאוד רוחנית...
מאוד נקיה, כמו הניקיון של הבית בין פורים לליל הסדר
כך את הנפש ואת הנשמה...
אני מתפללת ובוכה במערת המכפלה במקום שם עמדו
במשך דורות היהודים (מדרגה שביעית), משאירה בין האבנים
פתק... וממשיכה לירושלים לכולל המערבי והשיא מבחינתי
טהרה ועליה להר הבית...מקבלת כוחות מחודשים לשנה הבאה.
גם מקפידה בין כסא לעשור ללבוש לבן...
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.