יום הכיפורים קרב ובא

קדן

New member
יום הכיפורים קרב ובא

שלום לספנילס! יש שני דברים שאצלנו מכינים לאחר הצום: פרוסות לחם טבולות בשמן ומעל פלפל שחור ומיץ שעשוי מגרעינים של מלון משהו משהו. למי יש עוד רעיונות. גמר חתימה טובה
 

gingit1

New member
שלום קדן

אצלנו הבולגרים לאחר הצום גם אוכליםפרוסות טבולות בשמן ולמעלה מפזרים תבלין שנקרא צ´ובריצה, זה מעין זעתר בולגרי, טעים טעים וואלה הזכרת לי מאז שהתחתנתי לא אכלתי כזה דבר, האשכנזים פותחים עם נס קפה, עוגת חנק וריבות, וואלה השנה אני אוכל לחם טבול בשמן וצ´ובריצה. גמר חתימה טובה א טודוס קרידוס
 

רותי ב.

New member
אַי א-מרקר אין

´איזור הצפון´ צ´ובריצה? (אונדי?) אור לו מרקטיס אין בולגריה??
 

gingit1

New member
צ´ובריצה

לו מרקי אין בולגריה, אמה מי דישרון קי יי אין יפו אין שוק עליה. אמה די בולגריה אז מס בואנו.
 

may55

New member
מתכון "סובייה"

גרעינים של מלון יבשים (שאוספים כל הקיץ) טוחנים אותם שלמים. ערב יום הכיפור לפני תחילת הצום לשים אותם בכלי להוסיף מים שיכסו את הגרעינים הטחונים להכניס למקרר עד למחרת למחרת בסיום הצום לסנן ( אני מסננת דרך בד חיתול ) להוסיף מים וסוכר לפי הטעם הצבע של המשקה לבן כמו ארק לרוויה
 

רותי ב.

New member
קוואנטוס אניוס פאסארון די קוואנדו

גוסטי אסטי מיץ. פור אסטה אניו נו לו וו אפרונטר... יה סי איזו טאדרי פור אריקוז´ר לאס פפיטס.
 

רותי ב.

New member
ואת הפרוסות לחם האלו

אני זוכרת.... גם את העוגת טישפישטיל של אחרי הצום. גמר חתימה טובה ושנה טובה.
 

קדן

New member
../images/Emo3.gifהמיץ טעים../images/Emo173.gif

שנים שלא שתיתי ממנו. ופרוסות טעימות כמו כל דבר שטעים אחרי שלא אוכלים יממה. זה מזכיר לי שבשנה הראשונה לנישואי הכנתי יום לפני כיפור בורקס פריטס- זה בורקס מבצק שמרים ממולא בגבינה ומטוגן בשמן עמוק. ואני ברוב חוכמתי אכלתי את זה עם בעלי בסיום הצום. מ ט ו ג ן אחרי צום. תתארו לעצמכם איך הרגשתי .
 
למעלה