יום המאבק באלימות במשפחה

s h o o s h a

New member
אונס משפחתי

לפני מספר ימים נעצר אב שנחשד, עפ"י תלונת בתו, כי אנס אותה במהלך חופשת החג וכי נהג לאנוס גם את אחיותיה במשך שנים. לטענת הבת (בת 16), האם ידעה מהמתרחש ולא עשתה דבר כדי למנוע. היום הוארך מעצרו של אחיה, בן 28, בחמישה ימים בחשד כי גם הוא נהג לאנוס אותה. צפוי מעצר של קרוב משפחה נוסף. ואני מנסה להבין (אפשר להבין???) כיצד יכול אירוע מסוג זה להתרחש? ומה העונש שיש להטיל על האב אם ימצא אשם? ואיזה עונש יש להטיל על האם שידעה (אם יוכח שאכן ידעה) ולא עשתה דבר כדי למנוע את האירוע הנורא? והאח? והקרוב הנוסף? ומה יעלה בגורלה של הנערה בת ה 16?

לשלטון בחרתנו

היכן זה קורה? במשפחות פרימיטיביות שבהן האב ובניו ושאר קרובי משפחתו (הזכרים כמובן) הם השליטים הכל יכולים והאשה והבנות מהוות לא יותר מאשר: רכוש, חפץ דומם, שפחות מין ושאר תארים מסוג זה. בני הבית המתעללים יודעים כנראה עוד מבית אביהם מהו המבנה ההירארכי המקודש שאמור להיות בבית ומיישמים אותו הלכה למעשה. ושלא יספרו לנו על מצוקה, ושאר קלישאות, אין לזה כל קשר עם ההתעללות הסדיסטית הנ"ל. והיכן האם? במקרה "הטוב" - עושה עצמה לא יודעת ולא שומעת ויוצאת מהבית כדי שלא תהיה נוכחת. במקרה הרע - משתפת פעולה עם בעלה ואפילו עוזרת לו להתגבר על התנגדות הילדה. ולמה? כי כך גם היא חונכה מבית אביה. גם היא יודעת מה תפקידם של הגברים ומה תפקידן של הבנות. וגם אם היא חושבת קצת אחרת, היא מתה מפחד, או שהיא סתם תלותית, רופסת ועלובת נפש. ומתי זה יפסק, או לפחות יצטמצם במידה ניכרת? כמו תמיד, כשהמשטרה ובתי המשפט יפעילו את סמכותם ויטילו על הפושעים והמשתפים/יות שלהם עונשים כבדים ומרתיעים. מה... לא דשנו את זה במאות הזדמנויות שונות? למה תמיד נדמה לי שאנו אומרים זאת בפעם הראשונה?

aya_bsf

New member
חולקת עלייך

היי....... אני מסכימה כמעט עם כל מה שנאמר בהודעה שלך, אך למעט סוגייה אחת.....והיא שהאירועים הללו לא רק מתקיימים בשכבות סוציואקנומיות נמוכות, אלא בכל השכבות.......גם בשכבת הביניים ומעלה רק ששם קשר השתיקה רציני יותר..... איה

אין מחלוקת

כשאמרתי "משפחות פרימיטיביות", לא התכוונתי בהכרח למשפחות המשתייכות לשכבות סוציואקונומיות נמוכות. אדם פרימיטיבי הוא אדם צר אופקים ובעל מנטליות ודרגת התפתחות ירודים וכאלה מצויים בכל השכבות והמגזרים. בכוונה ציינתי את העובדה שמצוקה אינה מהווה קייס להתנהגות אלימה מכל סוג שהוא, מפני שרבים וטובים נתלים בה בכדי להצדיק את מעשיהם הנפשעים. אז עכשיו את מוזמנת להסכים לכל מה שנאמר בהודעה.

חולק על דעתך

אתה מגיע למסקנה שרק אם המשטרה ובתי המשפט יפעילו את סמכותם ויטילו על הפושעים עונשים כבדים ומרתיעים. זה לא נכון,זה מסקנה מעוותת, ולא הוכיחה את עצמה לחלוטין! עונש כבד לא יפטור את הבעיה! לפני שתצעק עלי ותגיד שאני טרול-אני אציין-כל פושע חייב להיענש! אין בזה ספק, ואין על זה ויכוח. אדם שעשה עברה חייב לקבל את עונשו. השאלה היא: האם העונש פותר את הבעיה? אתה אומר-כן! אני אומר-לא! שנינו מסכימים שעונש צריך להיות! לפי ניסיון של מדינות מתקדמות העונש לא בהכרח צימצם את בעיית האלימות, לדוגמא: בסקדינביה יש עונשים מחמירים על עברייני מין,חוק סירוס חובה לאחר שיחרור העבריין מהכלא, פירסום שמו וכו' וכו' ועדיין יש אנסים ורוצחים... גם במדינות העולם השלישי שהורגים אנסים,עדיין תופעת העברות מין קיימת! מסקנה-עונש כבד לא בהכרח מועיל. אז מה כן? ח י נ ו ך ח י נ ו ך ח י נ ו ך כן,אפשר לחנך! החינוך מתחיל מהדוגמא האישית של המבוגרים לילדים, מהערכת כל אדם באשר הוא אדם,ולא משנה אם הוא ערבי או מיזרחי או אישה או עולה חדש... הערכים של חיי אדם, הרגישות לזולת זה בא ע"י חינוך והטמעה בציבור. לזרוק אנס לכלא לכל החיים זה הכי קל. אבל יבואו 10 אנסים אחרים.... לחנך אדם זה קשה אבל זה השקעה בטוחה,לאדם עצמו ולסביבתו! בנושאי האלימות בכבישים-כל פעם שר חדש אומר אנחנו נחמיר את הענישה לנהגים,זה התחיל בהחמרה בנקודות ברישיון הנהיגה, המשיך בהכפלת ושילוש עונש הקנס לעברות תנועה חמורות,והמשיך בחוק להחרים את הרכב...וגם אם יחליטו לתלות את הנהג שעבר עברת תנועה זה לא יפחית את תאונות הדרכים! פשוט-אנשים רוצים את הפיתרון של הזבנג-וגמרנו, אין דבר כזה! תפנימו....רוב הנהגים אינם עברייני תנועה, אפשר לחנך לתרבות נהיגה, אז גם יהיו עברייני תנועה (שמגיע להם עונש) אבל הרבה פחות...נהגים יראו את ההנאה שבנהיגה.

ובהמשך ישיר

לפני קצת יותר מחודש העלינו את השרשור הזה והנה באה התשובה החד משמעית בהמשך ישיר. "נערה בת 15 הגיעה אתמול לתחנת משטרת מרחב העמקים והתלוננה, כי אביה אנס אותה תוך שאמה מסייעת לו, מחזיקה אותה שלא תברח וסותמת את פיה." אב אונס את בתו והאם משתפת פעולה באופן הכי אקטיבי שרק אפשר. והאח בן השלוש צופה במחזה המחריד. משפחה הרוסה. הילדים חייבים להיות מועברים מידית לחזקה אחרת. ואת ההורים המתועבים יש להשליך לכלא להרבה שנים. ובאשר לחינוך? שיתחנכו בכלא. שום מסגרת אחרת לא תציל אותם מהמנטליות הפרימיטיבית הירודה בה הם שקועים עד צוואר.

s h o o s h a

New member
יום המאבק באלימות במשפחה

ביום שבת 25.11.06 יחול היום הבינלאומי למאבק באלימות במשפחה. לפני כחודש נפתח שרשור ובו סיפורה של נערה שנאנסה ע"י מספר בני משפחה. מקפיצה את השרשור על מנת שאפשר יהיה לקיים המשך דיון בנושא ולברר כיצד ניתן לזהות מראש אירועים שכאלו, אם ניתן, מה ניתן וחובה שיעשה מרגע שברור כי פשע נורא מכל בוצע ומה העונשים שצריכים להיפסק לפושעים נתעבים אלו.

למעלה