יום המשפחה בגני ילדים - והורות הומולסבית

Iam36

New member
יום המשפחה בגני ילדים - והורות הומולסבית

היי, הבנות שלנו בנות 3.5, הגיעו לגיל שאפשר להתחיל לשאול שאלות בנושא התא המשפחתי שלנו (שתי אמהות). בנוסף, ילדים חמודים בגן מתחילים להתעניין למה אין להן אבא. לא בטוחות איך עונים. כל תשובה נשמעת לנו קצת מחטיאה: "כי יש להן שתי אמהות", "יש כל מיני סוגי משפחות" וכו'. לדבר על לסביזם מרגיש לנו קצת מוזר. בנוסף, השבוע הגננת שלהן מתכננת לדבר על סוגי משפחות והיינו שמחות לתת לה טיפים (היא תשמח). כל עצה תתקבל בברכה. שתי אמהות.

בוממה

New member
אני לא חושבת שיש "תשובת מחץ"

שתי התשובות שנתת נכונות... לא צריך לדבר על "לסביזם" אבל אפשר לדבר על אהבה "אני ואמא התאהבנו ובחרנו לחיות יחד...". אני חושבת שאם מדברים על זה הרבה , בפשטות, בפתיחות, בכנות - אז לא צריך תשובה אחת ממש טובה.

החוקית

New member
לפני כמה שנים הקובץ הזה הוצב כאן

כמובן ששמרתי. השנה הדפסתי ונתתי לגננת.

התשובות שלנו + שיר מעולה לגננת

התחילו מ "יש לך שתי אמהות" והמשיכו להתפתח לפי הגיל. בגיל 4.5 הוא שאל אותנו למה לא התחתנו עם בן (כלשונו) והסברנו לו שנפגשנו, והתאהבנו ורצינו להיות משפחה אחת של השנייה ולא של שום איש אחר. למזלנו אחד החברים הכי טובים שלו הוא ילד למשפחה חד הורית, כך שהמשפט "יש כל מיני סוגים של משפחות" מתחבר אצלו למציאות הקרובה. (להבדיל מהגן הפרטי שהוא היה בו עד גיל 4 כמעט, שם לא היה אפילו זוג גרוש אחד לרפואה
). ולגבי תכנים לגן, קבלי את השיר שהגננת של הגדול (טרום חובה) פתחה איתו אם מסיבת יום ההמשפחה בשנה שעברה (מיוזמתה...): מִשְׁפָּחוֹת מאת: אֵלָה כְּנַעַן עוֹלָמֵנוּ מָלֵא בְּמִשְׁפָּחוֹת כֹּה רַבּוֹת, מִכָּל הַמִּינִים וּמִכָּל הַצּוּרוֹת. יֵשׁ מִשְׁפָּחוֹת שֶׁל אִמָּא וְאַבָּא וְכַמָּה יְלָדִים, יֵשׁ מִשְׁפָּחוֹת שֶׁל יֶלֶד אֶחָד וְזוּג הוֹרִים. יֵשׁ מִשְׁפָּחוֹת גְּדוֹלוֹת עִם סַבִּים וְסַבְתּוֹת, יֵשׁ מִשְׁפָּחוֹת עִם הַרְבֵּה דּוֹדִים וְדוֹדוֹת. יֵשׁ מִשְׁפָּחוֹת שֶׁיֵּשׁ רַק סַבָּא אֶחָד, אוֹ סַבְתָּא, אוֹ דּוֹדָה, אוֹ יָדִיד מְיֻחָד. יֵשׁ מִשְׁפָּחוֹת שֶׁיֵּשׁ בָּהֶן רַק הוֹרֶה אֶחָד, שֶׁאוֹהֵב כָּפוּל וּפַעֲמַיִם וּבְאֹפֶן מְיֻחָד, וְלִפְעָמִים זוֹהִי אֵם, לִפְעָמִים זֶהוּ אָב, גַּם בְּמִשְׁפָּחָה מְצֻמְצֶמֶת כָּל יֶלֶד נֶאֱהָב. יֵשׁ מִשְׁפָּחוֹת שֶׁל שְׁתֵּי אִמָּהוֹת, יֵשׁ אִמָּא וְסַבְתָּא וְלִפְעָמִים יֵשׁ דּוֹדוֹת. יֵשׁ מִשְׁפָּחוֹת שֶׁל שְׁנֵי אָבוֹת, אוֹ שֶׁל אָב וְשֶׁל דּוֹד, וְלִפְעָמִים זֶה נִרְאֶה מְסֻבָּךְ עַד מְאוֹד. עוֹלָמֵנוּ מָלֵא בְּמִשְׁפָּחוֹת כֹּה רַבּוֹת, מִכָּל הַמִּינִים וּמִכָּל הַצּוּרוֹת, וּבְכָל מִשְׁפָּחָה, לֹא מְשַׁנֶּה מֵאֵיזֶה סוּג, חֶבֶל שֶׁל אַהֲבָה קָשׁוּר וְאָרוּג, וּבַבָּסִיס הַדֶּבֶק שֶׁמְּחַבֵּר אֶת כֻּלָּם, זוֹהִי אַהֲבָה שֶׁסְּמִיכָה מִקֶּשֶׁר שֶׁל דָּם

ועוד שיר

של רונן פלד ("ספר לי סיפור", "התיאטרון שלנו"). יש לו גם לחן, והוא היה השיר שליווה את עמוד הבית של אתר הילדים של הפורום זצ"ל
. שיר המשפחה מילים: רונן פלד, לחן: ליאת פרלוב משפחה, משפחה זו מילה מאד שמחה! יש אמא ואמא, יש אבא ואבא, סבתא, דוד וגם נכדה המשפחה שלי - היא נחמדה! ** יש כל מיני סוגים של משפחות בעולם ** יש משפחות עם שני סבים ושתי סבתות יש משפחות עם ילד - בלי אחים ואחיות יש משפחות שההורים לא גרים ביחד משפחה - בדרך כלל - היא חגיגה מוצלחת משפחה, משפחה זו מילה מאד שמחה יש אמא ואמא יש אבא ואבא סבתא, דוד וגם נכדה המשפחה שלי - היא נחמדה! ** הוי הוי הוי הוי הוי הוי הוי ** יש משפחות עם אימהות בהריון יש משפחות שבהן יש ילדים המון יש משפחות שבהן רק הורה אחד וכל אחד במשפחה הוא מישהו מיוחד. משפחה, משפחה זו מילה מאד שמחה יש אמא ואמא יש אבא ואבא סבתא, דוד וגם נכדה המשפחה שלי - היא נחמדה!

כאן הם

New member
אין צורך להיות מוטרדים בנושא

זה בסה"כ גן ילדים, ילדים מאוד צעירים, עם ראש פתוח, ולכן אין צורך בתשובות מפורטות או מסובכות. התשובה "כי ככה, יש להן/לכן שני אמהות ויש כל מיני משפחות" זה תשובה טובה, ואין לדעתי תשובה יותר טובה ואין צורך לסבך מעבר לזה. הדבר היחיד שאתן חוששות ממנו זה תגובה שלילית מצד הילדים, כולל הילדים שלכן. אני עוד לא שמעתי על מיקרה אחד של ילדים בגיל כזה צעיר שיש להם גישה או תגובה שלילית בנושא. אשמח לשמוע אם מישהו יודע על תגובה שלילית בגיל כזה. מישהו מכיר מקרה שלילי בגיל צעיר? הבעיות, אם בכלל, מתחילות בגיל הרבה יותר בוגר, כשילדים מנסים לסדר דברים בראש שלהם. גם כאן אני ממש לא מודאג אצל רוב מוחלט של הילדים בחברה שבה אנחנו חיים. רענן

נצח7

New member
עוד חומרים לגננות

פעם היינו משקיעות בזה המון היום קצת התעייפנו... מצ"ב סיפור שיכול להיות רלוונטי ופתח לדיון

בוממה

New member
סיפור מהערב על להיות יוצאת דופן בגן

אספתי את הנערה בת החמש ממסיבת יומהולדת של חברה, כהרגלי - ברגל (מרחק של פחות מקילומטר...). הנערה מתלוננת על ההליכה... "תמיד אני יוצאת דופן בגן, רק אני הולכת ברגל, אני הכי מרעישה בארוחה (כי מכרסמת ירקות טריים), רק לי אין קופסת אוכל..." ופה היא רצתה להמשיך את התלונה, אבל לא עלו לה עוד דוגמאות או תלונות על משהו יוצא דופן... (בהמשך ההליכה היא כבר דילגה וספרה כוכבים)

itsmay

New member
מנצלשת - האם יש כמונו בצפון הישן של ת"א?

מחפשות משפחות עם קטנטנים בצפון הישן של תל אביב... גם אצלנו הוא התחיל לשאול שאלות ,וגם חברים שואלים והתשובות די דומות...ואין שום משפחה כמונו בגן. נשמח להכיר משפחות בסביבה. שבת שלום.

למעלה