תראה, לפי ההגיון הזה עדיף לבטל את כל ימי החג והמועד. הרי זה מלאכותי להזכר בנופלים רק יום אחד בשנה כי כתוב בלוח. ואנחנו עם חופשי בארצנו כל השנה, אז מה הסיפור של יום העצמאות? אני שמחה שילדיי נולדו כל יום ויום, למה לחגוג יומולדת? וכו' וכו'. אני חושבת, שיש משמעות לימי מועד. ראשית, כי השיגרה מלאה בכ"כ הרבה ריצות ועניינים, ואנחנו לא נעצרים כדי להתעמק בכל הדברים החשובים, זה בלתי אפשרי. אז יום כזה מזכיר לנו לעצור, ולתת מקום לדברים האלה. חוץ מזה, כשמדובר על ימים כלליים (כלומר לא אישיים כגון יומולדת, יום נישואין , להבדיל- אזכרה וכד'), יש כח מיוחד בכך שכל הציבור עוסק בעניין. האויר מלא בו. מובן שלא כולם חייבים לעסוק בו באותה דרך. למשל ביום השואה, יש מי שיעמוד בצפירה ותו-לא, אחר יקשיב לסיפוריה של סבתו, שלישי יצפה בכל תכניות הטלויזיה. אבל העובדה שהנושא באויר, וכולם מפנים לו איזשהו מקום, יש בה כח וחשיבות, כך נראה לי. ומכאן אני מגיעה לשאלתך- מצחיק קצת, אבל יום המשפחה קיבל דפוס לא משפחתי. הוא מתמקד בעיקר במסיבות במסגרות החינוכיות. אולי יש משפחות שלקחו יוזמה ועיצבו להן מסורת משפחתית ליום זה. יופי להן ../images/Emo13.gif היום אלך עם הפשוש למסיבת יום המשפחה בגן, ובזה יתמצה היום הזה מבחינתי (כמובן שכבר קיבלנו "תוצרים" מהגן ומביה"ס).