*יום העגונה*

ה א ס ק י

New member
*יום העגונה*

עיקר הקואליציה הבינלאומית לזכויות העגונה ומסורבות הגט קואליציית עיקר קוראת לכל תומכיה להצטרף למצעד מחאה לרגל יום העגונה הבינלאומי תחת הכותרת: "נישואים הם לא בית אסורים" המצעד יתקיים אי"ה ביום רביעי 19/03/08 י"ב אדר ב´ בשעה: 12.00 נפגשים מחוץ לביה"ד הרבני בירושלים רחוב המלך ג´ורג´ 24 וצועדים עד למשכן הכנסת אנחנו דורשים: פתרונות למסורבות הגט שחרור הנשים העגונות כיוון שקיום המצעד מותנה במספר המשתתפים, חשוב שנדע מראש כיצד להתארגן כל מי שחושב/ת שתוכל להגיע לפעילות החשובה הזו, אנא שלחו לנו מייל המאשר השתתפות לכתובת הבאה: [email protected] אפשר גם להשאיר פרטים אצלי במסר דרך האתר במקום במייל(אין חובה להזדהות) אשמח לענות על כל שאלה או בירור בנושא במייל הרצ"ב או במסר.

חשנורה

New member
פתרונות הלכתיים יכולים

לבוא למודעות הציבור והרבנים על ידי הפגנה. זאת בנוסף עיקר הבעייתיות פה היא לא השאלה ההילכתית,שכאן יש דיון נורמאטיבי לחלוטין, אלא כיצד מבנה אירגוני חוסם פיתרונות הילכתיים שמטרתם לעשות דין אמת. מבחינת ההלכה יש פתרונות ברורים לשאלה זו, אתה מוזמן להגיע להפגנה ולהבין את הנושא הכאוב יותר לפרטיו.

אני לא חושבת שהרבנים זקוקים למודעות

ולא נראה לי שלהפגנה יש מה לחדש להם... (רוצה להאמין שזה כך). אני משערת שמטרת ההפגנה לחזק את ידי הרבנים להשתמש בסנקציות היותר חריפות שהחוק התיר להם על מנת להוציא גיטין מהמסרבים, ולעודד את הציבור להוקיע מתוכו סרבני גט. בהנחה שאני צודקת

למעלה