יום העצמאות בפתח ואיתו גם כל המנגלים

יום העצמאות בפתח ואיתו גם כל המנגלים ../images/Emo13.gif

אילו סלטים אתם מכינים לכבוד המנגלים
 

סמד13

New member
אהבתי את הממנגל

כמה סלטים 1. סלט פילפלים פלפלים בכל הצבעים שורפים את קליפתם על האש מכנסים לשקית ניילון וסוגרים לכמה דקות שיזיעו מקלפים יותר קל תחת מים זרמים פורסים לרצעות את הפלפלים ומתבלים שום כתוש לפי הטעם צרור כוזברה רעננה קצוצ דק שמן זית מלח גס מיץ מלימון טרי לטעום ולתקן את הטעם. * אפשר להוסיף פילפל חריף בכייף למי שאוהב . 2. סלט חסה 1 חסה ערבית להפריד את העלים להשרות בקערה גדולה עם מים ומלח לפחות חצי שעה לשטוף טוב את העלים במים זרמים וליבש את העלים לקרוע ביד את העלים לחתיכות בגודל סביר להכניס לקערה 1/4 כוס דבש 1/4 כוס חומץ 1/4 כוס שמן זית או קנולה אפשר במקום שמן להוסיף מיונז ומיץ מלימון מלח פיקאן או אגוזי מלך שהוקפצו על מחבת חמה ויבשה להכניס לסלט את הרוטב מוספים לסלט ממש ממש לפני ההגשה מערבבים בידיים 3. סלט בצל 4 בצלים גדולים פרוסים לרצעות מטגנים בסיר עם שמן עד שמזיע או נעשה שקוף מוספים מלח פפריקה חריפה פפריקה מתוקה אפשר להוסיף פיטרוזליה קצוצה לאחר הטיגון זהו סמדי
 
סמדי תודה יקירתי ../images/Emo24.gif

איזה מתכונים העלת תודה נשמה אאה והמנגליסט תפוס ליום העצמאות
 
כמעט שאין תיבול, אין מה שיסתיר כלום, ולכן לכ

כמעט שאין תיבול, אין מה שיסתיר כלום, ולכן לכו על בשר משובח. דרגת קושי: קל זמן הכנה: 10 דקות זמן מנוחה: שעה זמן צלייה: 8-6 דקות חומרים ל-8 מנות 800 גרם בשר בקר רזה טחון פעם אחת 800 גרם בשר טלה טחון פעם אחת 3 בצלים בינוניים קצוצים דק צרור גדול פטרוזיליה קצוצה דק פלפל שחור גרוס טרי ומלח ההכנה מערבבים את שני סוגי הבשר ואחר-כך מוסיפים בצל, פטרוזיליה, פלפל ומלח. משהים במקרר למשך שעה. מעצבים קציצות קטנות וצולים על גריל 4-3 דקות מכל צד. להגשה קולים פיתות פתוחות לשניים. מניחים את הקבאבים על הפיתה הקלויה, על הבשר והפיתות מוזגים טחינה דלילה חמה ומפזרים צנוברים קלויים. במקור משתמשים בנתחי ענק של כבש שמן. זו גירסה מעודנת יותר. דרגת קושי: קל-בינוני זמן הכנה: 15 דקות זמן שרייה: 6 שעות ועד יממה זמן צלייה: 10-8 דקות חומרים ל-4 מנות 1 ק"ג בשר טלה מהירך חתוך לקוביות 33X ס"מ 6 בצלים חתוכים לפלחים 16 משמשים מיובשים חצויים מלח למישרה: 1 בצל מגורר 4 שיני שום כתושות רבע כוס חומץ טבעי 1 פלפל צ'ילי יבש כתוש 1 כפית זרעי כוסברה שבורים 1 כפית זרעי שומר 1 כפית סוכר או דבש ההכנה מערבבים בקערה את כל חומרי המישרה. מוסיפים לקערה את הבשר והמשמשים ומשהים במקרר שש שעות לפחות. מערבבים מדי פעם. מוציאים את הבשר מהמישרה, מסננים היטב ומשפדים לסירוגין עם בצל ומשמשים על שיפודי מתכת שטוחים. צולים 10-8 דקות ומגישים חם עם פלחי לימון ושפע עלי פטרוזיליה. לשטן אין ולא היה שום קשר לא למנה הזו ולא לפלפל צ'ילי, אבל במסורת העממית חריף וגיהינום הולכים טוב יחד. זו גירסה אחת מני רבות. דרגת קושי: קל זמן הכנה: 15 דקות זמן שרייה: 24 שעות זמן צלייה: 20-15 דקות חומרים ל-8 מנות 16 שוקי עוף (פולקע) למישרה: חצי כוס מיץ לימון טרי 2 כפיות שבבי צ'ילי 2 כפיות פלפל שחור גרוס טרי 2 כפיות מלח 3 שיני שום קצוצות דק חצי כוס שמן זית ההכנה שוטפים ומייבשים את שוקי העוף. מניחים בתבנית. מערבבים את חומרי המישרה, מוסיפים לשוקיים, מערבבים ושומרים במקרר 24 שעות. צולים על גריל 20-15 דקות. מגישים חם או פושר. לפני שמדליקים גפרור הגריל / מה מבעירים / על מה צולים / עוד כמה מילים על עשן וניחוח / איך מדליקים / כלים וציוד עזר / בשר קבאב ערבי / קבאב גרנטוא / קבאב אדנה / קבאב רומני / קבאב מבושם / בקר בחלב קוקוס / סטייק סנדוויץ’ / סטייק מונגולי / המבורגר / המבורגר לייט / המבורגר ארגנטיני / המבורגר מפולפל / סאטה בקר / צלעות טלה לימוניות / סובלאקי טלה / שיפודי טלה במישרה / שישליק קטאלוני / שישליק קווקזי / פהיטס בקר / עוף חזה עוף מרוקאי / עוף בדבש ותימין / עוף בלימון / חזה עוף בטרגון / העוף שאוהב השטן / יקיטורי / עוף בשום / עוף טנדורי / עוף בזיגוג תפוחים / שיפודי עוף ושזיפים / עוף בטקילה ולימון / שוקי עוף בתפוזים / עוף סאטה / עוף מתוק - חריף / ציפור האש / חזה עוף לוהט / רומקי כבד עוף / שיפודי עוף בג’ינג’ר / עוף ג’מאיקה / פרגיות בנוסח מרוקו / דגים דג בחמאת כוסברה / דג בטחינה / דג בלחם / דג בעגבניות מיובשות / דג בלימון כבוש / דג בתפוזים ורוזמרין / דג בנוסח ויאטנמי / דג בעגבניות וצלפים / דגים צלויים ביוגורט / דניס בצ’ימיצ’ורי / סלמון בלימון / סלמון בלכה / שיפודי סלמון בשמיר / צמחוני אספרגוס בגריל / בצל ירוק בגריל / זוקיני בגריל / ירקות קלויים וסלסה / לחם אנשובי / מוצרלה בעלי לימון / סלט טורקי בגריל / סלט ירקות בגריל / עגבניות שרי מסוכרות / שיפודי חציל וגבינה / סלטים ותוספות חמוצים טריפוליטאים / סלט חומוס חריף / סלט מלפפונים תאילנדי / סלט עגבניות חריף / סלט אניס / סלט תפוחי - אדמה בנענע / סלסת בצל אסיאתית / סלסת עגבניות וזיתים / סלסת עגבניה - צ’ילי / פטריות בשום / צ’אטני בצל ותפוחים / קישואים חריפים / תפוחי - אדמה בלימון ורוזמרין / תפוחי - אדמה בקצח / קישואים מטוגנים עם נענע / רטבים ותערובות מיונז ביתי / איולי - מיונז שום / רוטב טרגון ודבש / מישרת אוזו / מישרת הדרים / מישרת הציידים / מישרת מרגריטה / רוטב אינדונזי / רוטב חרדלים / רוטב לימון ושמן זית / רוטב סאטה / רוטב קריאולי / תערובת אש (קייג’ון) / תערובת טורקית לקציצות /
 
המדריך: גז או פחמים? ../images/Emo176.gif../images/Emo175.gif../images/Emo179.gif|כ

המדריך: גז או פחמים?
|כ המדריך: גז או פחמים? מדריך המנגל המלא של ynet, פרק א'. והפעם: שאלת כל השאלות – פחמים או גז, ולמה? תקראו ותחליטו בעצמכם. המתכון שבסוף מתאים למלבן המתכת עם הרגליים שקונים בעשרה שקלים וגם לגריל גז בעשרת אלפים שקל איזה בשר לקנות? שיחה עם משה גלקופ, דור 11 לקצבים, על מה שראוי לעלות באש ומה שלא, ובעיקר למה, וגם תחינה נואשת: בחייאת, בלי בשר קפוא, בלי מותגים ארוזים, בלי פוספטים ובלי צפון-דרום מתכונים שיטוט בכמה תרבויות מנגל בעולם מניב מתכונים שקל לתרגם לעברית ולבצע אפילו ביום העצמאות, או בשבתות עתירות פחמים שעוד יבואו מנגל לא כשר גם אם מנגל הוא מעקרונות הדת הישראלית, לא כולם מאמינים רק בנוסח הכשר. כמה הרהורים ומתכונים למנגל עם חזיר, שרימפס ובייקון עוד כתבות ומתכונים: מנגל צמחוני: ירקות על האש דרור פינטו מתגייס לטובת הצמחונים ומציע שלושה מתכונים מהירים למנגל של יום דרור פינטו ועוד לצמחונים: שיפודי חלוּמי מנגל צמחוני? למה לא, זה אפשרי: החלוּמי, גבינת הדגל של שכנינו מקפריסין, הכי טעימה רותי קינן הדברים שליד הבשר: תוספות מהירות וזולות סלט פתיתים צבעוני, סלט תפוחי אדמה ואפונה, ריבועי פולנטה לצלייה על הגריל, איילת בן-יוסף צ'ימיצ'ורי ומייפל: שני רטבים למנגל צ'ימיצ'ורי עשבי תיבול שמתאים גם להשרייה וגם להגשה עם בשר בקר ומרינדת מייפל דניה זגדון ולילך גרמן קבב: כל המתכונים, מכל העדות רומני, טורקי, יווני, ערבי ואפילו יוגוסלבי - שימו קבב על האש. מיוחד לפיקניק הגדול רותי קינן חדשות אוכל: מחירים ומבצעים עם בשר המבצעים שמציעות יצרניות הבשר ורשתות השיווק לחג, במה כדאי לטבול את הבשר וכמה יהודית יהב אין עשן בלי סטייק: עוד מידע על מנגלים ובשר איזה נתח בשר הכי טוב לצלות על האש? מה ההבדל בין סינטה לאנטרקוט? איזה בשר מצריך תהל בלומנפלד וראובן וייס ארוחה בכחול ולבן שגיא קופר מציע רעיונות לארוחה בצבעי הדגל. מנות לבנות לא קשה למצוא, כחול הוא צבע שגיא קופר
 
סלט חצילים ועגבניות בלקני

פורסם ב1 במאי 2008, 21:26 במדור מתכונים סלט חצילים ועגבניות בלקני סלט טעים שלמראית עין נראה שהשקיעו בו זמן, אך קלי קלות... מצרכים: 2 חצילים גדולים, קלויים וקלופים כוס עגבניות מרוסקות (אפשר משומרות) מלח ופלפל 1פלפל ירוק חריף קצוץ 2 שיני שום קצוצות מיץ לימון סחוט לפי הטעם הכנה: מחממים במחבת גדולה שמן ומטגנים קלות פלפל ושום. מוסיפים חציל מעוך ועגבניות ומערבבים היטב. מתבלים ומבשלים באש קטנה תוך ערבוב מתמיד 15 - 10 דקות. מוסיפים לימון סחוט ומערבבים. פתגם: צבע האמת תלוי בצבע המשקפיים
 
למעלה