יום העצמאות וקבלה

keren kr

New member
יום העצמאות וקבלה

מה יש לקבלה להגיד על יום העצמאות? העצמאות הרוחנית היא שחרור מהדאגה שלי לעצמי, את השחרור אני יכול לעשות רק באמצעות היציאה שלי מעצמי כלפי הזולת, כלומר להפוך את הדאגה שלי לעצמי כלפי דאגה לזולת. ההרגשה הזאת נקראת חירות , וניתן להגיע לחירות הזאת רק בעזרת הקבוצה .. כמו בשיר , "המהמם" הקבוצה שלי היא כדור פורח אני ממש ממש אוהבת את השיר הזה, אתם חייבים לשמוע אותו, תגידו לי מה דעתכם?

rin859

New member
לא הבנתי את דברייך לגבי שחרור:

ציינת ש-חרות זה "שחרור מהדאגה שלי לעצמי, את השחרור אני יכול לעשות רק באמצעות היציאה שלי מעצמי כלפי הזולת, כלומר להפוך את הדאגה שלי לעצמי כלפי דאגה לזולת". רגע, אם אני מפסיקה לדאוג לבת שלי ומתחילה לדאוג לילדים של השכנים...זה נקרא שחרור????????

רצון100

New member
כל השינוי המנטאלי הזה..

הוא אכן פסיכולוגי בלבד. לבת שלך ושל השכנים ידאגו מיליוני אוהבים וכך כולם כלפי כולם. זו ערבות הדדית. ממש כמו תאים המרכיבים יחד גוף חי. הגיע הזמן שנממש זאת כי אכן אנו מוכנים לעלות לרמה כזו של חיים. חיים אמיתיים שבהם מורגשת אהבה מלב אל לב. וזהו החינוך שעלינו להעניק לעצמינו ולילדינו. חג עמצאות שמח לכוווולם

keren kr

New member
שאלה יפה- התשובה ערבות

שלום לך, בתוך שאלתך מסתתרת תורה שלמה. " ואהבת לרעך כמוך" מתאפשר רק באמצעות ערבות - " כל ישראל ערבים זה לזה" וזה אומר שכל ישראל מסכימים פה אחד לקיים ואהבת לרעך כמוך. בעזרת הערבות האדם מתפנה מדאגותיו לעצמו ויכול להיות חופשי לדאוג לצרכי חבריו... הדבר נעשה בהדרגה: - כיום המצב שכל אחד דואג להכרחיות עצמו ( כלומר לצרכיו ההכרחיים ) והרבה מעבר להכרחיות עד כדי דורסנות הזולת והמצב מורגש כמשבר כלכלי, אקולוגי גלובאלי... - מצב יותר מתוקן שכל אחד דואג להכרחיות עצמו ומה שמעבר להכרחיות עובר לזולת ( אבל על בסיס רוחני, לא כמו הקומוניזם וקיבוצים שזה בסיס גשמי) - מצב מתוקן - מצב ערבות מלא- אז האדם מתפנה מדאגותיו לעצמו ויכול להיות חופשי לדאוג לצרכי חבריו... ואני יוסיף וידגים דבר נוסף על שאלתך הספציפית: את היום לא יכולה לדאוג לילדי השכנים, כי זה אומר שהבת שלך תיפגע ותוזנח, אבל אם השכנים היו דואגים לבת שלך, בשיעור מסויים, באותו שיעור מסויים מדוייק היית יכולה לדאוג לילדי השכנים, וכך בשאר הצרכים, אם כל החברה הייתה דואגת לצרכים שלך, היית מתפנה כולך לדאגה לזולת. -במקרה של אמא ובת - ההבחנה היא שבשיעור מסוים הבת זה -את ובשיעור מסויים הבת זה הזולת, וזה דוגמא מצויינת לאהבה - כי אותה אמא שעומדת במטבח ומכינה אוכל לילדים, היא עושה את זה באהבה ויותר משהעגל רוצה לינוק הפרה רוצה להניק. - ותחשבי שככה היית מרגישה כלפי הזולת , אהבה כמו שאת מרגישה לילדים , רק כלפי חברה שלמה... איזה הרגשה זו..

rin859

New member
מה זה על בסיס רוחני?

אפשר להסביר במילים פשוטות בבקשה ?

keren kr

New member
חיבור בין אנשים על בסיס רוחני

אנסה להסביר הכי פשוט שאפשר, אם לא הצלחתי , תגידי ואנסה שוב... האדם טבעו הוא אגואיסטי - כלומר הרצון לדאוג לרצונו עצמו. כאשר האדם האגואיסטי ( שזה כרגע המצב של כולנו) נמצא בחברה, הוא ינסה לנצל את הזולת לטובתו עצמו, גם אם יהיו שיתופי פעולה בין האנשים, גם במצב של WIN-WIN זה יהיה על בסיס גשמי, כי כל צד בעצם מנסה להפיק הנאה לצרכי עצמו וזה בסיס רעוע. צריך קודם להבין למה המצב הזה של החיבור האגואיסטי בין אנשים, למה זה רע, למה זה מוביל למבוי סתום....מה את חושבת? טבע ה"בורא" הוא ההפך מאגואיזם , כלומר תכונת ההשפעה. כאשר כל אדם מנסה ע"י לימוד חוכמת הקבלה, וחינוך מתאים להפוך את הטבע שלו מאגואיזם לכוונה להשפיע ולהידמות לבורא - לתכונת ההשפעה. אז נוצר מצב ששני אנשים ששניהם רוצים להידמות ל"בורא"- תכונת ההשפעה. ימצאו את עצמם מחוברים על בסיס רוחני , דרך הרצון המשותף שלהם להידמות לבורא. דוגמא למנגנון שעובד בהשפעה : הגוף שלנו במצבו הבריא- כל חלק מבצע את תפקידו לטובת שאר החלקים, אם האצבע נשרטת למשל- כל הגוף בכוחות משותפים מנסה להבריא אותה, האוכל - חומר הדלק של הגוף , מעובד ומועבר לכל חלק לפי צרכו - לא פחות ולא יותר, וכל חלק משרת הכי טוב את כלל הגוף... מציעה לך לראות שיעורים המדברים על מאמר " השלום "

anati278

New member
מיהו ישראלי ?

איזה יופי אם נצליח להגיע לעצמאות אמיתית ולדאגה לזולת אז הכתבות השגרתיות של יום העצמאות על מיהו ישראלי (מי שעושה מנגל ביום העצמאות או מקלל בכביש ו...) יתחלפו לדואג לזולת... חזון ששווה לשאוף אליו...

תוספת הסבר

היחס של הקבלה הוא ממש לא הבת של השכנה- אחרת מה? אני יוצאת פריארית, לא? היחס הוא פנימי, השינוי במחשבה, ואיך עושים את זה אם באמת בפנים אני אף פעם לא אוהב את כולם באמת, כי הגיוני שקודם כל אני, ולכן המקובלים כתבו שיטה, ממש מתודיקה לאיך לעשות את זה, ומה יוצא לנו מזה? יוצא לנו שנצליח להנות באמת, מה שהיום לא קורה, אנחנו לא מצליחים "להחזיק" את התענוג, את המילוי מכל דבר, רוצים - משתוקקים... הנה עוד רגע מתמלאים והופ... נעלם! ואז חייבים שוב ו...יותר. יוצא לנו מזה גם, שמתוך כך מתחילים להבין את המציאות, את החיים, ומקבלים שליטה אמיתית על החיים (מה שבדרך כלל אנחנו מחפשים וכל פעם מגלים מחדש שאנחנו לא שולטים על כלום). אז זהו... מלמדים אותנו לחשוב נכון רק כדי שיהיה לנו... טוב!

yeshla

New member
דפי צביעה ליום העצמאות

מצרפת לינקים לדפי עבודה ודפי צביעה ליום העצמאות

למעלה