יום העצמאות - מה המאכלים שלכם?

d a p h n a

New member
יום העצמאות - מה המאכלים שלכם?

אז בעוד שכל הכותרות בעיתונים בארץ זועקות בענייני מנגלים ובשר, מה המאכלים שאתם אוכלים ביום העצמאות? האם אתם מוזמנים למנגל? האם אתם דואגים למנות צמחוניות? או שמא יש לכם מסורות חג אחרות שלא כוללות נפנופים?
 
אצלי יום רגיל לחלוטין

לא הוזמנתי לשום מנגל, יום העצמאות נשארתי בבית והתזונה הייתה כמו בכל יום אחר. אני מברכת על כך גם משום שבתקופה זו אני גם מנסה לרדת במשקל, כך שהצמחונות, שמונעת ממני להשתתף בחגיגות הבשר ביום העצמאות, עוזרת לי בכך. מה עוד שהחופש מהעבודה ביום הזה פינה לי גם יותר זמן לעשות פעילות גופנית.
 

d a p h n a

New member
אצלי אבא שלי הגיע לביקור

אבל איכשהוא יצא ש"סתם" אכלנו מג'דרה וסלט. בסופ"ש אנחנו נוסעים לחברים ליד בוסטון למנגל, אבל כבר התארגנו על אוכל צמחוני, אז נראה לי שיהיה נחמד.
 
אופס...התוכן של ההודעה

בכל מקרה, נסעתי עם חברים ביום העצמאות לטפס (אנחנו מטפסים על צוקים) ואחה"צ עשינו "על האש" שכנעתי את החברים לא לאכול בשר וללכת על משהו צמחוני ולהלן המתכון: הדלקנו מדורה, נתנו לעץ לבעור עד שיווצרו גחלים בזמן הזה, חתכנו לקוביות תפו"א, בטטה, גזר, בצל, שום תיבלנו במלח וצ'ילי מתוק עטפנו ב2 שכבות של נייר כסף...עשינו מספר חורים קטנים בנייר עם שיפוד ושמנו מתחת לגחלים...אחרי חצי שעה ממולץ להפוך את המנה אחרי קצת פחות משעה...מוכן המעדן ממולץ
 
מאכלים של ירושלים הנצורה.וימי הצנע.

סמבוסק ממולא בחומוס. מרק גריסים. עם אפשר למצוא עשבים אכילים,או עלי גפן , משתמשים בהם. דרך אגב, מה כדאי לעשות במילוי החומוס של הסמבוסק, אם לא רוצים לטגן את הבצק העוטף אותו? אולי לעטוף בעלה חסה? בפיתה ? איזה סוגים מומלצים? כתוספת בצלחת?
 
למעלה