יום הקדיש הכללי

לקראת י' בטבת, יום הקדיש הכללי

אודה לכם אם תעלו כאן מידע על טקסים ועצרות ברחבי הארץ. מזמן לא עדכנתי את "לוח הארועים" שלנו. עצרת לציון י' בטבת, יום הקדיש הכללי - עיריית פתח תקווה, עמותת זעק"ה, מכון "שם עולם" בכפר הרוא"ה "ילדות בתקופת השואה - זהות ודרך או בלבול מוחלט" יום ג' 18/12/07 בשעה 19:00 בהיכל התרבות העירוני, רח' מכבים 5 פץח תקווה מר יצחק אוחיון - ראש עיריית פתח תקווה מר משה פלדמר - חבר מועצת העיר ויו"ר המרכז העירוני לתיעוד והנצחת השואה מר יצח קליין - יו"ר עמותת זעק"ה בתוכנית: דברי זכרון והדלקת נרות לזכר 6 מיליון יהודים שנרצחו בשואה מסכת - אולפנית ישורון תוכנית אורקולית מנחה: חיים מייטליס

יום הקדיש הכללי../images/Emo16.gif

יום רביעי יי' בטבת צום עשרה בטבת בשנות החמישים הרבנות קבעה שיום זה יקרא "יום הקדיש הכללי לקורבנות השואה". ביום זה אומרים גם קדיש על אלה שלא זכו שיגידו קדיש אחריהם. בשירשור זה אפשרי להעלות הנצחות לזכרם של בני משפחה. גם כל הקשור ליום זה.

לזכרה של משפחתי../images/Emo16.gif

שנרצחה בשואה, משפחתי קבורה בקבר אחים בעיירה לוקוב בפולין.
יהי זכרם ברוך.

לזכר יקיריי אבי, אחי ואמו

אנחנו גרנו בעיירה במערב הונגריה. עיירה שנקראה על שם האפיפיור 'פאפא' אבל כ 3000 משפחות יהודיות שגרו בה היו חרדים. מתוכם היו רק חמש משפחות יהודיות לא חרדיות לכן קראו לנו " פושעי ישרואל". למדנו בבית ספר היהודי וקיבלנו שיעורים מיוחדים בתורה, כי לא למדנו "בחדר". הישיבה האזורית הגדולה, ישיבת " עץ חיים" היתה גאוות הקהילה. לא פעם התנהלו קרבות רחוב מילוליות בין 'העצחימיסטים' לבין ' פושעי ישרואל'. בזמן שהייתי בן 6 נפטרה אמי ז"ל ממחלה קשה. שנתיים הייתי אצל הסבתא שלי מצד אימי בעיר אחרת. חזרתי לעיירה לאחר שאבי התחתן שנית. ב 1942 לקחו את אבי לפלוגות עבודה הוא נשלח לחזית הרוסית ומאז נעלמו עקבותיו. נשארנו אשתו ואח קטן בן 4 ואני. לא היתה לנו פרנסה והיא בקשה מהסבתא שלי לקחת אותי אליה. זה אשר הציל את חיי. יהודי פאפא נשלחו לאושויץ ורק בודדים חזרו. יחי זכרם ברוך

למעלה