יום הרדיו

melancholy man

New member
יום הרדיו

ביום רביעי צויין בעולם יום הרדיו הבינלאומי, נראה לי שדווקא הלונה הפארק הוא המקום הטוב ביותר לציין את זה. מאחר ואפילו אני מספיק זקן בשביל לקבל את השכלתי המוזיקלית הראשונה מהמכשיר הקסום ההוא עם החוגה והרמקולים המעפנים, אני בטוח שגם לכם יש זכרונות מהתקופה בה איש עם קול עמוק וטעמים מוזקליים מעולמו אחרים הביא לנו צלילים מלאי קסם מעולמות לא מוכרים, מג'ון פייל, עד י. קוטנר ומהעארק ועד אלאן פריד ועד בכלל.. שרשור מחווה לאיש הקטן שברדיו.

Jflyaway

New member
הדבר הכי רלוונטי לפורום הזה

הייתה תכניתו של ג'ון פיל ברדיו הפיראטי "רדיו לונדון" THE PERFUMED GARDEN. סקרתי את העניין הזה ארוכות בפורום שלנו... לפני שנים.. אם יהיה לי זמן ארחיב
ובינתיים לינק

melancholy man

New member
ג'ון פייל הוא מאבות המזון

הרעיון שלי היה לא להתמקד בחלק המחתרתי, אלא ברדיו בכלל. לא יודע מה איתכם, הרדיו היה חלק משמעותי מההשכלה המוזיקלית שלי ואפילו הייתי אומר מהעיצוב שלי כאדם, זה רק אני?

אני איתך

אין כמו ההרגשה שהמשדרים שיר לגמרי בשבילך, בהזמנה,
ושהמנחים לא מכבידים על המוזיקה, נותנים כבוד אמיתי ואוהב
לשירים שגם ככה נכתבו בשבילך, זה נהייה פסקול של חיים.

פעם הרדיו היה מה שהאינטרנט בימינו

ואני לא מגזים. קודם כל פופ מתקדם עם שמירה אימבר שפתחה לי את הדלת. אחר כך י. קוטנר בעיקר בציפורי לילה וגם צחי רולניק שערך תוכנית נהדרת ב 99FM בשם המחתרת. היו ימים.

LadyG

New member
לגמרי

לרדיו הייתה השפעה עצומה עלי.

לפני שאייבי נתן עגן עם ספינתו אי שם במי הים התיכון, הייתי מחכה לביקורים אצל סבא וסבתא כדי לשמוע את רדיו ורוניקה - אי שם מהים הצפוני ושם נפתח לי צוהר לעולם אחר לגמרי ומלא במוזיקה, צבעים וקסמים.

Jflyaway

New member
אכן בזכות הרדיו נדלקה אצלי אש הרוק

אני יודע בוודאות שאילולא היה לי הרדיו מנורות הישן של "גרונדינג " ליד המיטה בלילות, עוד כשהייתי בבית ספר יסודי והייתי מקשיב לרדיו לוקסמבורג ולרדיו רמאללה - לא היה נדלק הניצוץ, לפחות לא בגיל כל כךף צעיר

Barmelai

New member
הדבר הכי גרוע שקרה לי זה הרדיו

כל התכניות האלה עם שמירה אימבר, מי מפחד מרוק מתקדם, קצת אחרת, קוטנר, מיכל ניב ועוד תכניות שבטח הדחקתי על רקע מצוקה נפשית, בגללן התפתח הטעם הגועלי שלי במוזיקה ועד היום אני לא יכול להפטר ממנו

LadyG

New member
לפני "קצת אחרת"

היתה התכנית "אמא לא תמות על זה", שהגישה שמירה אימבר. תכנית שמאד אהבתי.

Barmelai

New member
אני ממש לא זוכר תכנית כזאת

זה היה ברשת ג או גל"צ? באיזה שנים?

Jflyaway

New member
אני זוכר תכנית עם שמירה אימבר

באמת לא זכרתי את השם... מה איתה עכשיו? היא עדיין מתהלכת על הפלנטה?

Barmelai

New member
מתהלכת

לפעמים עם מיקרופון ביד, אבל בעיקר בעינייני אקטואליה. יש לה קשר משפחתי לנפתלי הרץ אימבר ממציא התקווה שהיה לו קשר משפחתי להיינריך הרץ ממציא הרדיו וככה סגרנו מעגל.

LadyG

New member
הייתי מכורה לגמרי לתכנית

הזו. ממנה נולדה ,קצת אחרת" שהיא מאוחרת יותר.

הערק , שהיה מעורב בתכניות האלה בטח מחזיק פרטים מדוייקים בארכיונו.

למעלה