יום השואה אחרי המסע.

יום השואה אחרי המסע.

לפני שיצאתי למסע יום השואה היה בשבילי יום מאוד מרכזי,מרגש וחשוב בערכו,בגלל המשפחה ועצם היותי יהודי המבין את משמעות קיומו של העם היהודי בארץ ישראל ,בתפוצות ועל הקושי הרב וההתמודדות הבלתי פוסקת שהעם עובר כול זמן קיומו,היום אני אחרי שירות צבאי,שבו הרגשתי המון שליחות,ערכים ונתינה לארץ,כול יום שואה שהייתי חייל ועמדתי עם מדים בצפירה הרגשתי המון גאווה,סיפוק וסגירת מעגל,המסע מאוד השפיע עליי ודירבן אותי לגיוס,נתינה ושמירת העם היהודי ערכיו ואמונתיו ,המסע היה בשבילי סיבה עיקרית לגיוס קרבי משמעותי,גם אתמול שאני כבר לא על מדים חוויתי את אותן הרגשות ורגשות,אין ספק שהמסע שינה אותי ואת תפיסתי. זה ככה בקצרה עליי. היום אחריי המסע שראינו,בכינו,ניסינו להבין,להרגיש להפנים ולחוות,יום השואה חזק יותר,כבד יותר,מרגש יותר. שתפו גם אתם את הרגשתכם לגבי יום השואה אחריי המסע,את תפיסתכם והשינוי שעברתם בעקבותו.

yarden d

New member
:)

בשבילי זה יום השואה הראשון אחרי המסע, ופעם ראשונה שאני מבינה את היום הזה. זה היה פשוט מדהים כי זו פעם ראשונה שאני באמת מתעניינת ומבינה הכל. כשמקריאים את כל השמות של המחנות אני ממש רואה אותם, ותוך כדי הטקס ראיתי את כל התמונות וכאילו עשיתי שוב את המסע הזה. אפילו כששרנו את ה"תקווה" זה היה משמעותי. אני ממש שמחה שיצאתי, כי שואה זה דבר שאי אפשר להבין, ועכשיו אני יותר מבינה כשמדברים איתי על הנושא הזה. אחרי הטקס ראינו את הסרט "הזייפנים" (שמעתם עליו?) זה סרט אוסטרי שזכה באוסקר. קודם כל, זה לא מהסרטים שרגילים לראות על השואה, הוא גורם להסתכל על השואה מנק' מבט אחרת. הסרט עוסק בדילמה - מה לעשות כדי להישאר בחיים. סרט ממש יפה וממולץ מאוד!

יום השואה אחרי המסע.

מאז שאני קטנה יום השואה היה בשבילי יום מאוד טעון וקשה, זה נושא רגיש במשפחה ובתור ילדה אני זוכרת את עצמי מנסה לא לצחוק ביום הזה, לא להשתולל, ותמיד - אבל תמיד - חוזרת הביתה עצבנית נורא בגלל ילדים אחרים... הטקסים היו חלק מהיום הזה, שמצד אחד נורא כיבדתי ומצד שני אף פעם לא גרמו לי לבכות או משו. הנסיעה היתה כבר לפני 3 וחצי שנים, באוקטובר 2004. מאז הנסיעה קשה לי לשמוע ולדבר על הנושא, אני לא מתעניינת כמו פעם ואני מעדיפה ללמוד עליו כמה שפחות. זה ממש לא עניין של זלזול. להפך. הנסיעה השפיעה עליי מאוד, זעזעה אותי ואני מעדיפה להישאר עם מה שיש, ופשוט לא לדעת יותר. אחרי הנסיעה הוציאו את כל השכבה ל"יד ושם" וממש לא רציתי לבוא. לא יכולתי. זו לפחות החווייה האישית שלי מהמסע.

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif יום השואה

ההתייחסות שונה כי ראינו חלקיק ממה שהיה.

למעלה