יום השואה-פורום היסטוריה

לוו

New member
יום השואה-פורום היסטוריה

שלום לכולן רוצה לדעת אם קראתם ספרים על השואה ? ואיזה ? ראיתם סרטים על השואה ? ואיזה ? אני קראתי הרבה על השואה (לא בעברית ) סרטים-ראיתי הרבה דוגמה רשימת שינדלר החיים היפים יעקב השקרן הבריחה מ-סיבור (בזמן השואה ) ועוד ועוד שלא לשכוח חנה סנש הן הספר והן הסרט ממש מרגיש בכיתי הרבה כשראיתי הסרט מרוב התרגשות וגאווה (שיש בעם ישראל גבורה כמו חנה סנש ! ) אז מה איתכם ?????!!!!!

ספרים על השואה

רק עכשיו ראיתי את ההודעה הזו.... אני קראתי (פרקים כמובן),את "האנציקלופדיה של השואה". בכל פעם שצץ לראשי משהו בקשר לשואה,אני פותח בערך מסויים,וקורא עליו. ספרים על גיבורים או מאורעות לא קראתי. אבל אני בטוח שאקרא מתי שהוא. סרטים ראיתי המון,החל מסרטים דוקמנטריים,וכלה בסרטים עלילתיים שעוסקים בשואה או בגילויי גזענות. הסרט האחרון שראיתי היה הסרט "סקוקי" עם דני קיי,משנת 1981.

hunky@dory

New member
ספר מרתק

אחד המרתקים ביותר שקראתי- אושוויץ ובעלות הברית- הספר עוסק בשאלה מדוע בעלות הברית לא הפציצו את המסילות המובילות לאושוויץ, הפצצה אשר כידוע הייתה יכולה למנוע את המשך ההשמדה לקראת סוף מלחמת העולם השניה. בספר נזכר בין היתר ד"ר רודולף ורבה - הוא וחברו הם היחידים שהצליחו לברוח מאושוויץ. על פי הביקורת הפוסט ציונית של ההיסטוריה ד"ר רודולף ורבה מעולם לא נזכר בספרי הלימוד ( יכול להיות שבנתיים פני הדברים השתנו) משום שלא ייצג התנגדות ´מטעם´ גוף אשר בדיעווד נחשב כמיוחס לציונות ( כגון ההתנגדות של אנילביץ)

למעלה