יום השואה 2018

A לוןA

New member
יום השואה 2018

לפני שנים, לקחו אותנו מבצפר לאיזשהו סיור באחד ממוזאוני השואה.
אני לא זוכר אם זה היה יד ושם, לוחמי הגטאות או אחד אחר.
אני לא זוכר מהסיור הזה הרבה. אני מניח שהיו שם התמונות ה"רגילות" של תאי הגזים, המוזלמנים על הדרגשים אולי הילד המרים ידיים מול חיילי הוורמאכט- אבל אני זוכר דווקא דבר אחר.
מאחורי זכוכית שכב דוח מצהיב של ממשלת גרמניה, ובו מפורטים ריכוזי היהודים ברחבי העולם. הדוח היה עב כרס, ופתוח על עמוד מסויים מאוד, בו, בין יתר הפירוט של יהודים מארצות ומערים שונות הופיעה גם שורה "תמימה" ומזעזעת-
אלבניה- 240 יהודים (אל תתפסו אותי במספר- בכל זאת עברו איזה 30 שנה מאז)
אני זוכר את הזעזוע שלי מהעניין הזה. נחתה עלי אז ההבנה, שהם רצו באמת להשמיד כל יהודי ויהודי באשר הוא. בעולם היו אז כ16 מליון יהודים. יהדות אלבניה היתה פסיק קטן וחסר השפעה על העולם בכלל ועל אלבניה בפרט- ועדיין צויינו כמועמדים להשמדה באותו דוח.
את היעילות והקפדנות הזו ראיתי גם אחר כך, במסע ההוא לפולין. את רישום הטרנספורטים, את תעודות הפטירה, את הערמות המסודרות וממויינות של נעליים, משקפיים, מזוודות וכל היתר.
יעיל. קר. חסר רגש. גרמני.

מכל ימי הזיכרון והחגים בשנה, יש שניים בהם אני באמת מרגיש קדושה ויחוד. יום הזיכרון והיום- יום השואה. ושני דברים משותפים אצלי ביום בזה- העצב הנורא והגאווה העמוקה- אנחנו כאן, למרות הכל.

לזכר ששת המיליונים
לזכור, ולעולם לא לשכוח.

גוש רגש

New member
עם ישראל חי

טרם ביקרתי בפולין אבל רואה את המסע לשם כחובה , כל יהודי באשר הוא. עד לא מזמן היו לנו מידי שנה משלחות מאורגנות מהעבודה , הוחלט מההנהלה לבטל עקב קיצוצים ... כמה עצוב ומכעיס לוותר על מסע חשוב שכזה, על חלק מהמהות שלנו , על ההבנה האמיתית מיהו יהודי . כתבת יפה ומרגש . ״עם ישראל חי״.

platinum70

New member
אכן ימים קשים

לא ביקרתי בפולין או במחנות. ועדיין, זה בלתי נתפס. יש דברים שאנחנו כנראה לא נוכל באמת לעכל.
תמיד היינו כעם, מושא לשנאה ונידוי. זה עלה לנו בהמון דם וכנראה שעוד ניאלץ לשלם על כך בהרבה דם נוסף.
אי אפשר שנשכח אנחנו. אני מקווה שגם הדורות הבאים יזכרו לעולם.

שלא לדבר על הפורנוגרפיה הנפלאה שיצאה מזה

וראה לשם התחלה את ק. צטניק
אם אני יכולה להצביע על המקום בו החלו הסטיות שלי, ומכל מקום, המקור ממנו הם ניזונות, הרי זה שם.

למעלה