יום השואה
- סמל להתחלה מחדש

יום השואה ../images/Emo16.gif - סמל להתחלה מחדש

זה יום עצוב אבל כזה שממלא אותי בגאווה. כל השורדים הם הדוגמה והמופת שלי אפשר גם אפשר להתחיל מחדש יחד עם זכרונות העבר להיות מאושר עם הווה ולהביט אל העתיד בציפיה ולא בפחד

ניאו30

New member
נכון ../images/Emo16.gif

אני נזכר בכל אלו שלא שרדו,וגם בכל אלו שהצליחו לעבור את הנורא מכל,אם יש דבר כזה גהנום עלי אדמות אז זה בדיוק אותו מקום כזה. אני נזכר בסתבא שלי,זכרונה לברכה,נולדה בגרמניה, ברחה משם ב-33 ,עוד לפני שהכל התחיל,והקימה פה בארץ משפחה חדשה,חיים חדשים,שאני אחד מהם. תמיד שאני נזכר בה,היא נותנת לי כוחות מחודשים,להמשיך הלאה ולא לוותר,לא לוותר אף פעם. לזכור ולא לשכוח.

מיק ה

New member
../images/Emo16.gif לזכרם של הנרצחים

מכבדת את היום הזה. מתיחדת עם זכרם של בני משפחתי שלא זכיתי לראות מעולם. נשארו פיסות של סיפורים, קטעי חיים. "איש באמונתו יחיה", לכן אינני רוצה לומר מה עלה בי כשקראתי את הודעתך. האנשים שאני מכירה אמנם התחילו מחדש, נשמתם קרועה, נפשם פצועה, זולגת דם ואימה. יש מאלה שאושפזו לכל חייהם בבית חולים לפגועי נפש. הם ניסו בכל כוחם להתחיל מחדש, יש כאלה שהצליחו לעטות מסיכות עד שהפכו חלק מפניהם, ורובם ניסו, כן ניסו במלוא כוחם הדל להיות מאושרים, אך את הזוועות לא ניתן היה למחוק, לעולם לא ניתן יהיה למחוק....

ניאו30

New member
הצדק הוא כמובן גם איתך.

צריך לזכור את כולם,אלו שלא שרדו,אלו ששרדו והצליחו לבנות חיים חדשים ואלו ששרדו אבל לא יכלו להתחיל מחדש, כי נפשם נפגעה כל כך,ויש דברים שהזמן לא רק שלא מיטיב עימם אלא אף עושה אותם יותר קשה להתמודדות.זה ברור,והאמת שהיא שאני מכיר גם מקרים כאלו של אנשים שאמנם היו פה,בארץ,בגופם,אבל נפשם תמיד נשארה "שם",עם הזכרונות ועם הנשמה שנקרעה מבפנים,קרע שלא ניתן לתיקון. במחשבה שנייה,אולי אפילו אלו שלכאורה נראה לנו שהתגברו,שהצליחו פה לפתוח דף חדש,למעשה בפנים לא הרגישו ככה,כי הרבה פעמים הם שמרו הכל אצליהם בפנים,גם מבני משפחתם הקרובה,ואי אפשר היה לדעת מה באמת מתחולל אצליהם בפנים,גם אם כלפי חוץ זה היה נראה אחרת.

למעלה