יום השואה...

יום השואה...

טוב יום השואה נגמר.. עכשיו נעשה שירשור בתי זספר וכיתות.... איך עשו את היום הזה באמת? התייחסו אליו? למדתם היום? טוב אז אני יענה קודם... אז מה שכן אני בכלל לא הרגשתי שהיום יום השואה חוץ מהטקס שהיה.. אני רגילה משנים קודמות שמקדישים יום שלם ומסיימים מוקדם... והזנה המורים פשוט למדו כרגיל והכניסו לנו שיעור חינוך באמצע היום שבו המחנכת הודיעה חצי שעה הודעות ורבע שעה הקדישה לשואה... בכיתי למחנכת על זה שששה מיליון יהודים מתו ביום הזה לפני 60 שנה כמובן.. והם מלמדים בו כאילו כלום... אח"כ היה שיעור כימייה ושראיתי שהמורה באה ללמד פשוט אמרתי לה שאני יוצאת לשירותים וברחתי... אבל מה שכן הטקס היה ממש יפה ומרגש רק חבל שלא שרו פונאר... לא נורא אני שמעתי לי פונאר בבית אבל אז זה הספיק...

נמנמ.

אצלנו דווקא נושא השואה הודגש. בשעתיים הראשונות עברנו עם המורה על סיפורים מהשואה (והיא החזירה לנו עבודת על נושא השעה, שעברנו עליהם). שעה אחרי זה היינו בהרצאה על השואה בהיבט הקולנועי. אח"כ טקס מאוד מרגש. אח"כ הבייתה. נושא השואה מאוד הודגש אצלנו.. הייתה התייחסות והייתה העברה של המסר. יום עצוב. יהי זכרם ברוך.

anat135

New member
אצלנו-

כל שנה הבית ספר בוחר נושא מהשואה. פעם זה היה ילדים בשואה ושנאת אדם, ואתם מבינים כבר מה עוד... בוחרים יפה תולים שלט אבל אף פעם לא מתייחסים ליותר מזה. השנה יאמר לזכותו של הבית ספר, זה לא היה רק נושא על הקיר, אלא התייחסו. היה לנו הצגה: "אנה פרנק" .. למי שמכיר. סה"כ אין לי הרבה תלונות ..

למעלה