יום השנה הראשון לפטירה

אופירA

New member
מנהל
יום השנה הראשון לפטירה

בתי ההוראה עמוסים בימים אלה, וקשה לתפוס אותם, אז החלטתי לנסות לשאול גם כאן.
החודש יהיה יום השנה הראשון לפטירת האמא שלי ושל אחותי (נפטרה כמה ימים לפני הרב עובדיה יוסף זצוק"ל. קודם פטירתו באו דודות זקנות מירושלים "לנחם" אותנו בשבעה, ואחת מהן כמעט נחנקה מרוב שצף קצף של דברי בלע ושטנה הזויים על החרדים, וקיטרה על העוצר שיהיה בירושלים בהלווייתו כשתהיה. תוך כדי שצף "ניחומיה", נודע שהרב נפטר, וההלווייה מתארגנת. הדודה הפרועה נתקעה בדרכה חזרה לירושלים בתחבורה הציבורית, כשהיא מלווה בהמוני חרדי גוש דן. הדרך לביתה בבירה נחסמה לתנועה, והיא נאלצה לישון בבית אחותה).

היא נפטרה בכ"ט תשרי תשע"ד בצהריים ונקברה למחרת. כבר נאמר לנו שיש לעלות לקבר ביום הפטירה עצמו, כ"ט תשרי, הגם שאין בכך חובה הלכתית. אך יש בזה תועלת רבה לנפטר, שעולים לקברו ביום השנה הראשון ואומרים סדר תפילות שנמצא בחוברת המיועדת לכך.
מצד אחד אנו רוצים לעשות כנהוג, מצד שני אף אחד לא מעוניין לצאת מגדרו למען העניין הזה, וכולנו רוצים מאוד לא לפגוע בשעות העבודה.
נשאלת השאלה - באילו שעות אנו יכולים לעלות לקבר. האם רק בשעות היום של כ"ט בתשרי, או שאפשר בערב הקודם או בערב שאחרי, אם בכלל אפשר בלילה.
(המשפחה ספרדית, הנפטרת תימניה).

תודה לכל עונה
 

קליטו

New member
לא עולים לציון בלילה

נראה לי שכן עושים לימוד ברכות וסעודה בלילה. נדמה לי שאפשר לעלות יום/ימים לפני או אחרי. תוכלי לארגן אולי שעה נוחה יותר, כמו חצי שעה לפני השקיעה או בצוהריים, או להביא אנשים שלא עובדים בשעה זו, או בחורי ישיבה, או ידידים ושכנים.
שלא תדעו צער
 
למעלה