יום השנה לסלט

דקל נור*

Well-known member
העבירו לי הבוקר מהפייס את השיר המתוק הזה.
אחד מהדברים הכייפים בחיים זה לקבל מחמאה על אוכל שבישלת. גם אם לא יצא משהו, בקורת בונה היא אחלה. כמו שבעלי מגיב על נסיונות סרק שלי "זה טעים אבל אל תעשי את זה יותר".

Screenshot_20230706_100145_Chrome.jpg
 

סופהו 1

Well-known member
העבירו לי הבוקר מהפייס את השיר המתוק הזה.
אחד מהדברים הכייפים בחיים זה לקבל מחמאה על אוכל שבישלת. גם אם לא יצא משהו, בקורת בונה היא אחלה. כמו שבעלי מגיב על נסיונות סרק שלי "זה טעים אבל אל תעשי את זה יותר".
חחח
הקדמת אותי.
גם אלי הגיע השיר ועמדתי לשאול האם ידוע שיש יום הסלט וזה היום..
ואז הבנתי שזה בכלל ספר.

No photo description available.

יום השנה לסלט/ מאצ'י טאווארה. ספריית הפועלים, 2017. תרגום: יעקב רז
 
נערך לאחרונה ב:

סופהו 1

Well-known member
העבירו לי הבוקר מהפייס את השיר המתוק הזה.
אחד מהדברים הכייפים בחיים זה לקבל מחמאה על אוכל שבישלת. גם אם לא יצא משהו, בקורת בונה היא אחלה. כמו שבעלי מגיב על נסיונות סרק שלי "זה טעים אבל אל תעשי את זה יותר".
אגב, לקרא ליום הזה יום השנה לסלט?
יום השנה? יארצייט?? יום זכרון לסלט?
 

סופהו 1

Well-known member
לפי שם המשוררת לא סביר שהיא חשבה על יארצייט....
חחח
אני מתארת לעצמי שנתנה שם והמתרגם נתן את השם יום השנה.
הסתקרנתי וחיפשתי. יודעי יפנית תרגמו את השם ביפנית (?) サ ラ ダ 記念 日 ל Anniversary = תאריך שבו קרה משהו חשוב או מיוחד. לא רק אירוע כמו חתונה, לידה וחנוכת הבית, גם יום השנה למותו של אדם.
יום השנה אצלנו מתקשר למשהו נוסף מאשר למותו של מישהו?

אולי עדיף היה לתרגם פשוט ליום הסלט. כמו יום הסנדביץ' הבינלאומי, יום התפוח, יום הנוער וכד.
 

צליליתה1

Well-known member
למרות שהחום עדיין לא היסטרי, (טפו טפו חמסה חמסה) אני כבר עברתי , פחות או יותר, לתזונת סלטים
יש חידושים והמצאות בתחום?
 

סופהו 1

Well-known member
למרות שהחום עדיין לא היסטרי, (טפו טפו חמסה חמסה) אני כבר עברתי , פחות או יותר, לתזונת סלטים
יש חידושים והמצאות בתחום?
טפו,טפו, שימשיך כך.


כאן בדרך כלל יש סלט ירקות "פשוט" בהתאם לעונה, לאירוע ולסועדים (עם/בלי בצל, עם/בלי פלפלים, עם/בלי מוצרי חלב וכו).
לפעמים בסלט תהיה גם כל הארוחה- ביצה קשה, פסטה, זיתים ובעצם כל מה שרוצים לאכול בארוחה.
אולי סלט כרוב -לימון שמן תבלינים. מלפלפונים (שמיר, חומץ), סלק.
כשזו ארוחה יותר מושקעת/חגיגית-גם סלט עגבניות, תירס, עדשים, טאבולה, פסטה, ירוק, קינואה וכו.
לא יודעת אם יש חידושים.

נעשיתי רעבה
 

קלייטון.ש

Well-known member
אשתי לא מבשלת, בכלל. היא יכולה לחתוך ירקות לסלט אם אומרים לה בדיוק מה צריך, אבל אחרי כן מישהו אחר צריך לערבב ולתבל ולהוסיף מרכיבים, ולעשות מזה סלט ממש.
לכן אני נאלץ להחמיא לה על דברים אחרים ולא על הסלט שלה.
אני כן מבשל, אמנם ממש קצת, ויודע לחתוך ירקות ולהוסיף מרכיבים, ויוצאים לי סלטים נחמדים דווקא. עם פסטה וטונה, או עם פפריקה בשמן וטחינה וכאלה.
בתקופת היפה והזכורה לטוב של הקורונה, בה היינו שנינו כל הזמן סגורים בבית לבד, אני הכנתי את כל האוכל.
היא היתה אוכלת ומחמיאה לי כל פעם.
אבל כשנגמר ומנהלת משק הבית שלה חזרה, היא עברה לאכול את האוכל שזו מבשלת, ואני מכין רק לעצמי.
זה בסדר, אני מחמיא לעצמי.
 
למעלה