יום ה'-מה אוכלים היום

יום ה'-מה אוכלים היום


אצלנו נשאר עוף ממה שהכנתי, אז רק צריכה להכין תוספת.
הולכת להכין אספרגוס בפעם הראשונה - טיפים/מתכונים/המלצות יתקבלו בברכה
.

שיהיה יום נפלא ומקסים
 

פוקסי99

New member
שתי ארוחות ענק

היום אני מכין ארוחה על האש לכ15 אנשים ליום הולדת של הבן. כאשר מדובר על האש הדבר פשוט יותר מכין קבבים את הפרגיות כבר השרתי במרינדה מאתמול בערב מספר סטיקים עם עצם מיושנים הייטב. אחתוך ג'פס ואקפיא על הבוקר. חומס טחינה חמוצים יש מוכנים תמיד .סלט חצילים גם בטחינה וגם במיונז .סלט גזר פיקנטי .סלט ירקות סלט כרוב.
ביום שבת בערב ארוחה לכ60 איש ארוחה חלבית לטכס המקווה של בתי. כאן כבר יותר מסובך .יהיו 4 סוגים של פשטידות תבשילי דגים .סלמון ברוטב .חריימה. סלונה. בקלה ברוטב ירוק. כמובן מספר סלטים פיקנטיים. בורקסים.פסטה ברוטב לבן. בקלווה ועוד עוגות. סירות קישואים בציפוי פיצה. ואת התהליך אני מתחיל עוד היום ומקווה לסיים עד יציאת השבת .צריך לתכנן את הארוחה נכון מבחינת ההגשה חלק גדול מהנשים ישבו לסכוד כאשר חלק יהיו במקווה וצריך לתכנן נכון את ההגשה.
והיום את הקל יותר לצהריים שקשוקה ענקית ל8 איש
 

פוקסי99

New member
שינוי לארוחה של היום סיניה

הילדים החליטו ששקשוקה זה לא בשר!!
מכוון שהכנתי כבר כ100 קבבים מ3 ק"ג בשר החלטתי לעשות סיניה מחלק מהקבבים.
ראשית הקבבים:
אני טוחן 2 ק"ג בשר צלעות .מוסיף ק"ג אחד של בשר שריר טחון (בגלל הזלטין) כ200 גרם שומן כבש בשביל הארומה .3 בצלים קצוצים דק וחבילה וחצי של פטרוזיליה קצוצה. מלח ופלפל שחור ולא יותר. כך התבלינים לא מחפים על טעם הבשר .וכמובן כל הבשרים טריים. (בשר בקר פולני אולי בגלל שגם אני משם)
חיממתי הייטב פלנצ'ה שמתי את הקבבים לדקה ואחרי דקה הפכתי. מהפלנצ'ה לתבנית ועל הקבבים שפכתי בשכבה דקה טחינה שהכנתי .ולתנור בחום של 180 מעלות בשליש העליון ל20 דקות.לדעתי יצא נהדר הקבבים מוצקים ולא מתפוררים אך נשארו עסיסיים
כל טוב
לדעתי זה אחד מהמאכלם הפשוטים להכנה ולא מצריכים הרבה עבודה וניסיון ויוצאים מרשימים .לא נעים לי לכתוב ואני מתנצל מראש אבל למי שחשוב מחיר המנה במקרה זה שילמתי 40 שקל לקילו בשר כך שזה מתאים לכל כיס.
 

עדיקים

Active member
אני מכינה היום ארוחת ערב


יש לי אורחות, אין לי זמן לבישולי צהריים הילדה תאכל בחוץ ואני אנשנש בקטנה כי צריכה לשמור קלוריות לערב, בכל זאת עדיין בדיאטה.
אתמול כבר הכנתי מאפינס תירס והיום אכין מאפינס ירקות.
קינוח עוד לא מצאתי/החלטתי למרות שאחת החברות תביא אז אולי נסתפק בקינוח שלה.
החברות מביאות גם סלט גבינות ולחם.
 

ady18

Well-known member
ואצלי

נשאר קצת פאי רועים ויהיה פסטה ברוטב עגבניות...
קליל היום...
 

חנהפ

Active member
חג חמישי? ממש לא חגיגי..

נשאר לי קצת אורז מבושל עם לקט נורמנדי וקישואים מבושלים עם עגבניות שרי ובזיליקום
אחה"צ מתחילה עם הבישולים לשבת...
 

Maldini Girl

New member
התייעצות

היום בערב עוד לא ברור. יכול להיות שאנחנו מוזמנים לאנשהו, ואם לא אז בטח ארוחה בקטנה של בגאטים וגבינה.
&nbsp
מתייעצת לגבי מחר:
מחר לארוחת ערב מכינה לי ולבחור:
מנה ראשונה- מרק כתום אסייתי (עם למון גראס, קארי וקרם קוקוס)
מנה עיקרית- סלמון על קרם שעועית לימה ולצידם גזרים צבעוניים צלויים ואספרגוס.
קינוח- בטח אקנה אקלרים ב"לחם של תומר" או משהו כזה.
&nbsp
ולהתייעצות-
אני תוהה אם כדאי ליצור למנה העיקרית איזשהו רוטב שייתן "חיבור" בין המרכיבים, הרוטב יכול לשמש מצידי כמרינדה לדג שבהמשך תהפוך לרוטב או שהדג פשוט ייצלה כמו שהוא והרוטב רק יהיה מלמעלה.
אני לא רוצה רוטב ש"ייגנוב את הבמה" לדג ולקרם שעועית, כלומר זה צריך להיות רוטב די עדין.
יש מחשבות/ רעיונות?
 

Maldini Girl

New member
כן.

הרעיון היה להשתמש בדברים שיש בשפע בבית ושעועית הוא אחד מהם
ראיתי כבר כמה פעמים מתכונים לקרם שעועית (למשל במשחקי השף) והחלטתי לנסות.
 

Omer Shliva

New member
מתכון

4 מלפפונים פרוסים לעיגולים
מיץ מלימון אחד
חצי צרור שמיר קצוץ
חצי כוס חומץ
כפית מלח
רבע כפית פלפל גרוס
&nbsp
מערבבים היטב בקערה, מעבירים לקופסה סגורה, ומניחים במקרר ליום אחד, לפחות.
בכל יום שעובר, החמוצים הופכים טעימים יותר.
&nbsp
בתיאבון!
 
למעלה