אולי יש משהוא בסביבת המשפחה שיכול לסייע
אולי יש משהוא בסביבת המשפחה שיכול לסייע בקישור מצורף הקובץ שמי ארבל שי ואני בן 38 ומתגורר כעת בעיר אריאל שבשומרון. לפני כשלושה חודשים נישאתי לבחירת ליבי. אלה נישואים שניים שלי, יש לי שני ילדים מנשואי הראשונים וללילך בת הזוג שלי יש שתי בנות מהנישואים הראשונים. כשבועיים לפני החתונה עברתי באופן מפתיע אירוע מוחי קשה. אושפזתי בבית חולים. שוחררתי רק לפני החתונה ולאחר מכן התחלתי בשיקום במסגרת אשפוז יום בבית החולים לווינשטין. כחודש לאח מכן, עברתי אירוע מוחי נוסף, חמור יותר, אושפזתי ושוחררתי לאחר ברור רפואי מקיף על מנת שאתחיל בשיקום במסגרת אשפוז יום. כיום אני מוגבל מאד מבחינה פיזית, אני מרותק לקביים וכיסא גלגלים. בברור הרפואי, התברר, שיש לי נזקים ומומים בלב שהם הגורמים לאירועים המוחיים.על פי החלטת הרופאים אני אמור לעבור ניתוח לב פתוח בהקדם האפשרי. על מנת שאוכל לעבור את הניתוח אני חייב לעבור שיקום כדי שהגוף יתחזק מהאירועים המוחיים שהחלישו אותו מאד אחרת המוח לא יעמוד הניתוח לב פתוח כזה מסובך ועלול להיגרם נזק מוחי בלתי הפיך. כעת אני אמור להתחיל שיקום במסגרת אשפוז יום בבית חולים תל השומר. מאז האירוע המוחי הראשון אני לא עובד, מדובר בכשלושה חודשים מאז האירוע הראשון, אני לא בעל נכס ו/או רכב ואין לי כל הכנסה משום מקום כעת. על פי בדיקות הרופאים וחוות הדעת של רופאי השיקום נאסר עליי להשתמש בתחבורה הציבורית בהגעה לשיקום/אשפוז יום וחזרה ועליי להשתמש בהסעה או האפשרות העדיפה שאגיע כשאני נוהג ברכב בעל גיר אוטומט. פניתי לכל האגודות והארגונים המוכרים על מנת לבקש סיוע בהסעה מהעיר אריאל בשומרון אל בית החולים תל השומר שם אני אמור להתחיל את השיקום אך היות שאני גר באריאל ולאף אחד מהארגונים אין קו קיים של הסעה מאריאל הם דורשים השתתפות של 100 שח לכיוון כלומר 200 שח ביום כלומר כ 5000 שח בחודש. וממי? מאדם שלא עובד שלושה חודים אחרי אירועים מוחיים חוזרים, ללא הכנסה כלשהי ומוגבל מבחינה פיזית. פניתי לביטוח לאומי ונאמר לי שרק אחרי 90 יום מהאירוע הראשון אני יכול להגיש תביעה לנכות והיא תידון עד שלושה חודשים מיום הגשת הבקשה ורק לאחר מכן אני אוכל לתבוע ניידות וכו'. פניתי לשירותי הרווחה באריאל שהכינו דו"ח סוציאלי מקיף אך לבסוף ונאמר לי שאין להם תקציב בשנת 2007 לניידות מוגבלים ועליי להמתין לתקציב 2008. כדי לחדד מעט את המצב הרפואי, אני נמצא בדיוק באותו המצב שנמצא בעבר ראש הממשלה לשעבר מר אריאל שרון, מום מולד בלב שהסתבך וגרם נזקים, אירועים מוחיים חוזרים, המתנה שהגוף יתחזק על מנת שיוכל לעבור ניתוח לב פתוח ולבסוף אירוע נוסף קשה שכולנו יודעים לאן הוביל ואיך הוא נגמר. ואני שואל את עצמי, האם מישהו באמת חושב שמשפחה שלמה יכולה לחיות שלושה חודשים ממשכורת של אשתי בסך 3000 שח נטו, מאיפה משלמים שכירות, חשמל, מים, אוכל, הזנה בבית ספר שלא נדבר על תרופות והוצאות מיוחדות שיש כאשר אדם מוגבל וחולה במצבי ??? האם נוותר על תרופות לטובת חשמל, או נסיעות והבדיקות לטובת אוכל??? האם אני אמור להגיע למצב שאני צמח בגלל שאין לי כסף לחברת הסעות או השכרת רכב??? אלוהים, האם בשנות ה 2000 במדינת ישראל ישאירו אדם בסכנת חיים בגלל כסף??? בדקתי בחברות הסעה מדובר ב 5000 שח לחודש, בדקתי בחברות להשכרת רכב ומצאתי שהשכרת רכב בעל גיר אוטומט שמתאים למגבלות שלי עולה כ- 3500 שח בחודש. אני זקוק למימון של הסעה או השכרת רכב ל-6 חודשים אחרת במצבי יתדרדר ואני עלול להגיע למצב מאד מאד מאד לא טוב בלשון המעטה. לכל הדעות יש עדיפות להשכרת רכב היות שכך אני לא אהיה תלוי בהסעות ואוכל להגיע לבדיקות/טיפולים וכו' מעבר לאשפוז יום לשיקום. אני בחור צעיר, התחתנתי רק לא מזמן, החיים נקטעו בהפתעה טרגית, אני רוצה להבריא ולבנות עתיד, יש לי שני ילדים מקסימים מנשואי הראשונים שרוצים את האבא שלהם חי ובריא. מדובר על סכום של כ-5000 שח לחודש למשך 6 חודשים כדי שאני אהיה נייד אל השיקום/ אשפוז יום ואל הבדיקות והטיפולים האחרים. אני מבקש עזרה מכל סוג שהיא לרבות בתרופות כלכלה וכו', הגענו למצב שאנחנו נעזרים במשלוחי מצרכים לבית מאגודה לעזרה הדדית באריאל. האם זה הוגן שמצב רפואי כל כך קשה ומסובך אני אהיה בכזה לחץ ובכאלה דאגות שלכל הדעות זה רק מזיק לי ??? בכנות מלאה, אני מרגיש כמו אדם שהולך על סף תהום, קרוב מאד לקצה, באין ברירה ומאד מאד חושש ופוחד ליפול למטה. אני מתחנן, אנא, בדקו בדחיפות את כל האפשרויות ועזרו לנו, אנחנו זקוקים לעזרה דחופה בנושא הרכב, הדברים הבסיסיים במצב רפואי כל כך קשה חסרים, למה מגיע לנו עונש כפול גם לחלות וגם לקרוס כלכלית. מילא אני חולה ומוגבל אבל יש בבית עוד אישה וילדים שזקוקים לתנאי מחייה, יש לי שני ילדים מנישואים קודמים שרוצים אבא חי. במידה שאתבקש אני יכול לשלוח את כל החומר הרפואי ואת הדו"ח הסוציאלי. טלפון נייד 052-5210121 אל תתנו לי לעבור אירוע נוסף ולהפוך צמח בגלל כסף בבקשה. תודה מראש בתקווה גדולה לעזרה אמיתית ומשמעותית ארבל שי ובני המשפחה
[email protected]