יום זכרון אסאטרוארי מתקרב

L e s t a t

New member
יום זכרון אסאטרוארי מתקרב ../images/Emo72.gif

יום שישי הזה יהיה יום זכרון למנהיגה הויקינגית אוד (Unn) "עמוקת-המחשבה" ("מלכת דבלין"), בתו של קטיל (שהיה Hersir בעצמו). אביה של אוד עזב את נורווגיה בתקופת התחזקות השלטון של הראלד "נאה-השיער", כאשר אסון נפל על משפחתה (אביה ובנה מתו), ציוותה בחשאי על בניית ספינה ביער ומשזו הייתה מוכנה אספה את בני שבטה ויצאה לבסס את עצמה בFaroe Islands (איי התיישבות נורדית צפונית לבריטניה, פירוש השם הוא "איי הכבשים") ובאורקני ע"י שידוך זהיר נכדותיה (בנותיו של ת'ורסטיין, בנה). אוד הייתה מטריארכית חזקה, עליה נכתב בסאגת Laxdaela: "and men deem that scarce may an example be found that any one, a woman only, has ever got out of such a state of war with so much wealth and so great a following." אוד נפטרה בזמן חתונתו של נכדה, אותו סימנה כיורשה וזכתה לקבורה הימית המסורתית בספינתה. אסאטרוארים, מה לדעתכם יהיו הפעולות הראויות לכיבוד זכרה של אוד?

L e s t a t

New member
../images/Emo88.gif הדרך שלי ליום הזכרון ../images/Emo88.gif

חלק מהנקודות פה אפשר למצוא באתרים של אסאטרוארים אחרים, נראה שהרבה מסכימים שנקודות אלו הן דרכים טובות לזכור את אוד ופועלה (אני מזכיר כי אין אלו מצוות אלא יותר בגדר הצעות):
"מעז יצא מתוק" - להתארגן במצב של הרס כאוטי, לצאת בעמדה מחוזקת ממשבר, להבטיח הצלחה גם במצב קשה.
מצאו דרך לשיפר את חינוכם של ילדיכם ולעזור להם יותר.
חשבו על תכונותיו של ההורה האידיאלי בעיניכם.
תהיו "עמוקי-מחשבה", קראו ספר מעמיק (פילוסופי או אחר), חפשו ידע חדש, השתתפו בדיון פילוסופי, שחקו משחקי אסטרטגיה (שחמט, לדוגמא). ולסיום, ההצעה האישית החביבה עליי באירועים אלו:
הרימו קרן (כוס, כוסית, איך שאתם לא שותים) מלאה ב(הכנס משקה כאן - יכול להיות תמד, וודקה או מיץ תפוזים) לזכר הגיבורה!
יום וטקס נעימים (עוד שלושה ימים) Frith

Justin Angel

New member
הייתי עונה לך

אבל זה בדיוק המוני ומצועצע אם אני אתן לך תשובה הגיונית שמראה חשיבה לעומק והרהור על דת שאינה שלי.

L e s t a t

New member
אז אל תענה לי

אבל אל תשווה בין "תשובה הגיונית שמראה חשיבה לעומק והרהור על דת שאינה שלי" לבין ערבוב אמונות ממקורות שונים והפיכתן (או נסיון להפיכתן) לסלט אחד. כמו שאמרתי, תאמין במה שאתה רוצה. בכל מקרה ההודעה הזו מיועדת יותר למי שמתעניין או כבר נמצא בתוך הית'ניזם\אסאטרו\"נורדיקה". אנשים מדתות אחרות יכולים להגיב, לחשוב ולהשתתף בדיון, אין בעיה עם זה. באופן אישי, זה עושה לי משהו כשאני רואה פגנים שתופרים לתוך דת אחת משלהם אינספור אמונות שונות ואז מנסים לדחוס פנימה אמונות נורדיות - זה פשוט לא הולך (לפחות בעיני ובעיני כמעט כל האסאטרוארים האחרים בייקום), האסאטרו עומד כעץ בפני עצמו. זו דעתי ואני מבקש שתכובד כפי שאני מכבד את זכותם של אותם אנשים להאמין במה שבא להם, גם כשאני רואה את זה כאמונה שגויה. אני לא מטיף לך אחרת. נ.ב ג'סטין, לא פניתי אליך באופן אישי.

למעלה