יום זכרון ....

lyor5

New member
יום זכרון ....

צרפתי קובץ שלחופשה ביום הזיכרון החוק החדש .אם מישהו יוכל בטובו לבדוק לביאור החוק ,משום שפעם אחת שמעתי שזה מתקשר רק לעובדי מדינה ,ולפי מה שהבנתי מפעם אחרת שזה מתקשר לכל עובד. בנוסף אם מישהו יוכל לבדוק כיצד ההליכים עובדים.

No name for now

New member
אני אברר במחלקת שכר אצלינו

באופן כללי אצלינו (לפחות ביום הזכרון) החברה סגורה ומורידים חצי יום חופש לכולם, במקרה של בני משפחות שכולות מדרגה ראשונה המחשב עושה ביטול העדרות אוטומטי ואני מקבלת תשלום על אותו היום בלי להוריד לי ימי חופשה. כל שנה לפני יום הזכרון כולם מקבלים מייל תזכורת להודיע למחלקת שכר במקרה ולא הודענו עד היום.

איצ4

New member
נוגע רק לעובדי מדינה

לכל עובד יש 2 ימי בחירה בשנה (מקבלים שכר רגיל ביום היעדרות מעבודה), ורק בשירות המדינה לשכולים עפ"י חוק משפחות החיילים... היה יום בחירה נוסף (3) ביום הזיכרון הכללי. גם ביום זיכרון אישי אם נעדרנו מהעבודה שילמו לנו שכר כמו ב"יום בחירה". מ-1.1.2006 על היעדרות ביום זיכרון אישי נקבל שכר לפי יום חופשה, ולא כמו יום בחירה. בפועל זה אותו תשלום, והשינוי הוא רק במינוח. זה הסבר של הנציבות. ולא הוסיפו לנו יום חופשה לסהכ' שיש לכולם לכן אולי אילו ידענו יכולנו לעלות דרישה כזאת. הבעיה היא שהנציבות לא מידעת את הארגונים (יד לבנים, אלמנות, יתומים) וחבל שהם לא מתעניינים משום מה. אולי בגלל שהרוב בכלל לא עובדים ורק חיים על קצבאות למיניהן???????

שני דברים

א. השינוי, לפחות לפי ההסברים שלך, הוא לא "רק" במינוח אלא הוא בעיקר ביום חופש. יש לך 10 ימי חופש בשנה - ניצלת אחד ליום הזכרון האישי - ולא נשאר לך מספיק לשבועיים חופש בחו"ל. ב. הרוב (הגדול) עובדים

איצ4

New member
../images/Emo199.gif זה מה שאמרתי

שביום זיכרון אישי נקבל שכר לפי "יום חופשה" במקום לפי "יום בחירה" אבל לא זכינו לקבל יום חופשה אחד נוסף מעבר לסהכ' בשנה שיש לכל עובד. כיוון שכך, הייתה לי ביקורת נגד הארגונים שמיצגים אותנו שאולי הם חושבים שאין בינינו עובדים אלא רובנו מובטלים שחיים על קיצבאות מהמדינה. המידע מצוי במשרד הביטחון אבל גם הם לא טרחו למעננו. אז אמנם זכינו לכמה הטבות-יתר בשירות המדינה ולאט לאט ובשקט חלקן נגרעות מאתנו.

No name for now

New member
בלבלתם אותי לגמרי ../images/Emo12.gif

אפשר להסביר להדיוטים כמוני מה הולך להיות מעכשיו? דרך אגב מחלקת שכר אצלינו לא ידעו במה מדובר ובודקים את העניין (אנחנו בתהליך התכתבות).

איצ4

New member
זה הסיפור

כאמור, מדובר רק בעובדי מדינה שהם שארי חלל צהל (הורים, הורי הורים, אלמנה, יתומים, אח/ות). מאז אפריל 2000 היינו זכאים ליום בחירה 3 (אחד יותר מלאחרים), ובגין העדרותנו מעבודה ביום זיכרון אישי + ביום זיכרון כללי שילמו לנו שכר רגיל כמו ב"יום בחירה". השינוי מינואר 2006 הוא שבהעדרות מהעבודה ביום זיכרון אישי נקבל שכר בתעריף של "יום חופשה". בנציבות טוענים ששני התעריפים זהים. ואם זה נכון, אז למה השינוי? לא ניתן הסבר מניח את הדעת. כמו כן, למרות השינוי במינוח (מיום בחירה ליום חופשה) לא זכינו לקבל יום חופש אחד נוסף בשנה.

ביקשו לדבר פשוט

אז אנא ממך, אל תגיד "זה מה שאמרתי" ואח"כ תחזור שוב על מילים לא רלוונטיות כמו "תעריף" שרק מסבכות את העניין. אני אומר את זה עכשיו בצורה הכי פשוטה שניתן, ותתקן אותי רק אם אני טועה, בסדר? עד לפני שנה עובדי מדינה היו יכולים להעדר מהעבודה ביום הזכרון האישי, בלי שזה יעלה להם ביום חופש. החל מהשנה הם צריכים לקחת יום חופש על חשבונם. זה הכל.

איצ4

New member
"הכוכב הרביעי" לא הבנת../images/Emo70.gif

קודם היה שכר רגיל ורשמנו בטופס "יום בחירה", ומעכשיו יישאר שכר רגיל אבל נרשום בטופס "יום חופשה". ואילו "החשבון" לפי הבנתך, הוא אך ורק האסון בגינו אנחנו מבקרים בבית הקברות. ולא זאת העבודה שלנו.

אז מורידים או לא מורידים יום חופש?

תבדוק בתלוש אחרי האזכרה אם רשמו לך או לא רשמו לך ניצול של יום חופש.

איצ4

New member
הסבר אפשרי

יכול להיות שהשינוי לגבינו נעשה כדי להשוות אותנו לאחרים. כלומר, אצל אחרים יום אזכרה הוא "יום חופש בשכר" אז ככה יהיה גם לגבינו. אם זאת התשובה, אז אין לנו סיפור. אם אגלה משהו אחר אשתף אותכם.

lyor5

New member
2 דברים

1)נראה לי שלא הבנת את החוק החדש משום שאם החליפו את המינוח של יום בחירה ביום חופשה ולא הורידו לך יום בחירה לפי טענתך עדין נשארת אם 3 ימי בחירה ו10 ימי חופשה אז בעצם לא עשו פה כלום?! 2) רציתי לדעת אם בכל עבודה שכירה מקבלים יום חופשה ביום הזכרון שהוא בנוסף לחופשות שמקבלים שאר העובדים, ואיך עובד התהליך?

איצ4

New member
ליאור5 - אנא נסה להבין../images/Emo70.gif

יש לנו 3 ימי בחירה, וישארו לנו גם הלאה. יום הבחירה ה-3 שלנו הוא תמיד ב"יום הזיכרון הכללי" לחללי מערכות ישראל (ד' באייר). ההודעה החדשה של הנציבות מתיחסת רק ליום הזיכרון האישי שהוא יכול להיות יום שונה אצל כל אחד/ת מאתנו. באיזה יום נפל אבא שלך? עד לכאן הבנת? ואם לך מוכרים רק 10 ימי חופשה בשנה - אז דע לך שיש לנו יותר מכפול מזה ימי חופשה בכל שנה. וימים שלא ניצלנו באותה שנה עוברים לשנה הבאה וכאשר נפרוש לפנסיה נוכל לפדות בכסף את חלקם... לגבי שאלתך השנייה: לא, לא בכל "עבודה שכירה" יש את ההטבות שהן יחודיות לעובדי שירות המדינה. וחלק מההטבות שיש לעובדי המדינה או בסקטור ציבורי אחר, הן גם פיצוי על שכרם הנמוך בהשוואה לסקטור הפרטי. תגיד לי היכן אתה עובד? מי המעסיק שלך? מי שלם לך שכר? משרד ממשלתי? או צבא? אל העובדים האלה בלבד מתיחסת ההודעה של הנציבות.

lyor5

New member
ההודעה של הנציבות ...

התקשרה ליום הזיכרון האישי ואני שאלתי לגבי יום הזיכרון לחללי צה"ל. האם קימים מקומות עבודה שלא מכירים ביום הזכרון לחללי צה"ל כיום חופשה?

No name for now

New member
עשיתם לי סלט שלם

אצלינו ביום הזכרון הממלכתי מבטלים לי את ההעדרות (לשאר מורידים חצי יום חופש), זה לא בא על חשבון יום הבחירה שאצלינו הוא באופן גורף פורים (יותר זול לשלוח את כולם ליום חופש בבת אחת). אז מה זה אומר לגביי בעצם?

כלום. את לא עובדת מדינה ולא נמצאית

בשום הסכם קיבוצי אחר. בפעם הבאה תכניסי בחוזה האישי שלך סעיף מיוחד.

ואצלנו בפורים אין יום חופש

כי יש מסיבה של החברה - השתתפות חובה (או שלא). מצד שני, יום הזכרון מראש מוגדר כיום שלא עובדים בו.

למעלה