יום חדש החל כעת - 5.9.02

יום חדש החל כעת - 5.9.02

אז בוקר טוב לכל משתתפי הפורום. גם היום זהו המקום לברכות ופירגונים אישיים למיניהם. נצלו את השרשור למטרה זו ואם יש לכם נושא חדש, בעיה מציקה, שאלה חשובה, דיווח מעניין וכל דבר אחר הקשור לנושא הפורום, אנא פיתחו הודעה חדשה עבורו. יום נעים לכולנו.

בקר טוב לך ירון.

וכמובן לכל חברי הפורום. אני שמחה לראות שאתה פותח את הבקר החדש 14 דקות בדיוק לאחר שנסתיים היום שעבר. כנראה אתה מנצל יפה את כל דקות היום (והלילה) ולא מבזבז אף רגע ! יום טוב לכולם ! מירי.

../images/Emo39.gif + ../images/Emo55.gif = ../images/Emo74.gif בוקר טוב

מה עוד נוסיף ומה נדבר "הנה בא לציון גואל" ודקה לפני יום הכפורים הגיעו הסליחות וכל הויתורים. אז שיהיה חג שמח , נעים וטוב, שנה טובה ומאושרת והעיקר לרקוד ולשמוח... מירי עדה כל הכבוד לשתיכן. כל אחת עשתה את הפיוס בדרכה שלה תבורכו

שביתת נשק - בין כסה לעשור

לעדה היקרה, באופן אישי , אני מאחל לך שנה נעימה. משתתף בצערך , במות אביך. ומעריך מאוד, את התמסרותך לאמא. דוקא , גילוי הלב שלך - גרם לי להתרגשות. מירי הבטיחה הפסקת אש בין כסה לעשור - לפחות. אנו נשתדל להפוך את הפסקת האש - לשלום אמת. נאחל לאמך בריאות , ושלא תצטרך מתנת אדם , ותוכל לטפל בעצמה, בלי להלאותך. אישית , חויתי את הקושי בטיפול , בהורה נסעד. כל הכבוד לך. ובאשר לחידה של מירי. במקום עדה אני מטיל משימה על מירי, כמו שסופר בתלמוד - על רבי מכובד מאוד , שהלך להתפיס עם בר פלוגתא שלו . קחי מקלך ותרמילך, הקישי על דלתה של עדה, הביאי לה בעצמך ורד, שוקולד, תני לה חיבוק ונשקיה מכל הלב , ותהיי גדולה. אני אוהב את שתיכן - ניסיתי בגלוי ובצינעה להפחית את השנאה , אולי, זאת ההצלחה לקראת השנה החדשה. שתהיה שנה טובה לכולנו. מאחל חברשל

בי

New member
הסיפור כולו

מצוי במסכת ראש השנה, פרק ב´, משניות ח´ - ט´. פרק זה עוסק בהכרזת ראש חודש ע"י בית דין לאחר קבלת עדים שראו את הלבנה במולדה ותיחקורם, תוך התאמה לידע האסטרונומי שהיה בידי חכמים. הענין העקרוני הוא קבלת סמכות בית הדין, אך מתגובת רבן גמליאל, שהיה נשיא, ממשפחה מיוחסת ועשירה, אפשר אכן ללמוד פיוס מהו.אפשר גם ללמוד מהי מחלוקת לשם שמיים, וכיצד אדם גדול מוחל על כבודו ועל דעתו. למי שמתעניין, מסכת ראש השנה מודפסת בד"כ במחזור לראש השנה לאחר תפילת ערבית. הנושא, כמדומני (לא פתחתי עכשיו לוודא) נידון על השלכותיו השונות בסיפרו של מנחם אלון, המשפט העברי. משנה ח´: דמות צורות לבנות היו לו לרבן גמליאל בטבלא ובכותל בעלייתו שבהן מראה את ההדיוטות ואומר: הכזה ראית? או כזה? מעשה שבאו שנים ואמרו: ראינוהו שחרית במזרח וערבית במערב. אמר רבי יוחנן בן נורי: עדי שקר הם. כשבאו ליבנה קיבלן רבן גמליאל. ועוד באו שנים ואמרו: ראינוהו בזמנו ובליל עיבורו לא נראה, וקבלן רבן גמליאל. אמר ר´ דוסא בן הרכינס: עדי שקר הן. היאך מעידים על אזה שילדה ולמחר כרסה בין שיניה? (כן כן, מכאן הביטוי הידוע...) אמר לו רבי יהושע: רואה אנ את דבריך. משנה ט´: שלח לו רבן גמליאל: גוזרני עליך שתבא אצלי במקלך ובמעותיך ביה"כ שחל להיות בחשבונך. הלך ומצאו רבי עקיבא מיצר. אמר לו: יש לי ללמוד שכל מה שעשה רבן גמליאל עשוי. שנאמר: "אלה מועדי ה´ מקראי קדש אשר תקראו א ת ם". בין בזמנן בין שלא בזמנן. אין לי מועדות אלא אלו. בא לו אצל רבי דוסא בין הרכינס, אמר לו: אם באין אנו לדון אחר בית דינו של רבן גמליאל צריכין אנו לדון אחר כל ב"ד וב"ד שעמד מימות משה ועד עכשיו.... נטל מקלו ומעותיו בידו. הלך ליבנה אצל רבן גמליאל ביום שחל יום הכיפורים להיות בחשבונו. עמד רבן גמליאל ונשקו על ראשו. אמר לו: בוא בשלום רבי ותלמידי. רבי בחכמה ותלמידי שקבלת דברי".

בי - ידיעותיך כרימון

לא טעיתי בהערכתך. כתבת דבר דבור על אופניו. לעילא ולעילא. אכן, זהו הסיפור המלא, ואין כמוהו , מתאים לראש השנה וכיפור. מעשהו של רבי דוסא, בבואו אל רבן גמליאל, ביום הקדוש ביותר (כיפור) לפי הערכתו - מוכיח את גדלותו. א. הפיוס ב. הענוה, ג. הכניעה לסמכות אב בית הדין - כדי לא לערער סדרי עולם.ולמנוע פיצול בעם. ד. התוצאה - נשיקה ו ש ל ו ם כמו שאמר רבן גמליאל - "בוא בשלום רבי ותלמידי". גם זה ביטוי שנלקח לריקוד של יואב - בוא בשלום לא ידעתי שהביטוי "כרסה בין שיניה " נלקח מסיפור זה. מאחל לך כל טוב ושנה טובה חבר תודה לך | וכה לחי.

למעלה