יום חמישי האהוב

יום חמישי האהוב

אני מתכננת בוקר של אפייה מחר, בעיקר לחמים ואולי גם עוגות,
חושבת על גלידת פיסטוק, לניצול מחית פיסטוק שקניתי מזמן
ובעיקר להתבטל ולנוח

Dr T noki

New member
אשמח לשמוע איך יצאה גלידת הפיסטוק ואיך הכנת

אני זוממת על חצילונים שקניתי למלא אותם במלית על בסיס אגוזי מלך ועוד משהו, מבושלים ברוטב כלשהו על בסיס עגבניות.

עכשיו הכנסתי למקפיא

הטעם פשוט מהמם
השאלה איך זה יתנהג בהקפאה
הכנתי בערך לפי מתכון בספר של וגן ריצ׳ה
שלוש כפות גדושות ממרח פיסטוק
שתי כפות אבקת שקדים
כוס וחצי חלב שקדים
ארבע כפות סוכר
כף קורנפלור
אבקן אחד של זעפרן טהור
רבע כפית הל טחון
טוחנים הכול היטב בבלנדר
מחממים עד לרתיחה, מבשלים חמש דקות בערבוב תמידי
מצננים, יוצקים לתבניות ומקפיאים
זה מין קולפי הודי
כולי תקווה שיקפא כהוגן ויהיה קרמי כמו בדמיוני.
ונאמר אמן
שבת שלום!

בפעם הבאה, ותהיה בהחלט הפעם הבאה,

אשתמש ב"שקדימון" במקום באבקת שקדים
היה מוצלח מאד אבל בכל זאת הרגשתי גרגריות-כלשהי מהשקדים
יש מצב שעם ויטמיקס לא היו מרגישים
אבל אני עם בלנדר ישן

בכל אופן הטעם, טעם המן!

אצלנו מעט בישולים

מוזמנים לחתונה בששי בצהרים ובערב לחברים כאן ליד
אז מה היה לנו-
חצילים קטנטנים מהזן העגלגל ממולאים בתערובת אגוזים טחונים עם גזר ובצל וקמח אורז, מטוגנים טבולים בבלילת קמח חומוס, מונחים על מגוון ירקות ורוטב מעגבניות טריות והרבה שום.

לביבות משארית המלית של החצילים, חצי כבר נאכלו.

אורז אדום עם מאש אדום.

קוביות סלק, גזר, דלורית ופרסה אפויות בתנור ם מלח ומעט שמן זית וזילופי טחינה גולמית.

ממרח חצילים מחצילים בתנור,שיירי רוטב עגבניות, בצל, קשיו טרי, שקדים קלויים ופלפל חריף. הרבה מיצליים. במעבד מזון.

התערובת הקפואה הנפלאה של קצף חומוס, מיצליים, זסט ליים, רסק תפוחים, אבקת סוכר, פרות מקוצצים קטן קטן- תענוג אמיתי

RSPA

New member
"ממרח חצילים מחצילים"...זה גאוני !

חוצמי - מה זה מאש אדום?

RSPA

New member

האדום נראה ממש כמו אזוקי שהיא מאותה משפחה של המש אבל היא לא מש.

גםאני5

New member
מנצלש"ת (למרות שפספסתי את בישולי יום ה')

נחוץ לי מתכון\רעיון כללי למרק ללא בצל,שום ולא תיבול מודגש, כמו פלפל חריף.
או כל תבשיל עשיר אחר שיתאים ליד אורז או לחם.
אני רגילה שכל תבשיל מתחיל בהזהבה של בצל קצוץ ואז הוספת שאר מרכיבים, על תבלינים אני מוכנה לוותר..

RSPA

New member
תבשיל שהולך טוב עם לחם או פיתות - רומנייה

רומנייה - תבשיל חצילים ועדשים שנפוץ במטבח הערבי.
מתכון בסוף הכתבה >> http://tinyurl.com/nlxk9tb

הכנתי אותו בדיוק אתמול. במקום מיץ רימון וכו' הוספתי לתבלינים 1/4 כפית סומק וכף מיץ לימון. לא השתמשתי גם בכל השמן שמופיע במתכון (המון) אלא רק ב - 6 כפות לטיגון השום והכנת הרביכה עם הקמח.

בתיאבון.

גםאני5

New member
תודה, רציתי בלי שום אבל המתכון מעניין והכתבה בכלל

אחלה.לפחות נתת לי כיוון: אני חושבת שיש לי ספר בישול ערבי איפהשהו בבית, אולי אמצא שם משהו עם עשבי תיבול בלבד.

הו כל תבשיל ירקות

בסיר שלל ירקות בקוביות קטנות שיאפשרו מיזוג טעמים- דלעת/ דלורית, גזר, בטטה, קישוא, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, קולרבי, אפונה זעירה...מלח ובעיקרון את מסודרת. תמיד ניתן להוסיף מעט כמון, מעט כורכום, מעט פלפל שחור אבל לא חייבים וכנ"ל עשבי תיבול מקוצצים.

זה מתאים כתבשיל ואם את רוצה את יכולה להוסיף מים ולהפוך את זה למרק.

את יכולה להניח קוביות ירקות מעורבים- גזר, סלק, דלעת, בטטה...בתבנית אפיה לערבב עם מעט שמן ומלח ומעל לזלף טחינה גולמית ולאפות ככה.

עוד- קישואים ברסק עגבניות או בעגבניות טריות. אותו רעיון רק שכאן מככבים קישואים בלבד.

צלי כרוב לבן או סגול- שמן בסיר חצי ראש כרוב מקוצץ קטן קטן ולתת לזה להתרכך היטב, לבחוש מדי פעם, מלח וזהו. אם את אוהבת מתאים פה לקראת הסוף ראש סלרי מגורר או מההתחלה צרור גבעולי סלרי קצוצים דקדק.
כרוב סגול יכול להנות מתוספת של משמשים/שזיפים מיובשים קצוצים קטן בתוך הבישול וכן מקוביות תפוח חמצמצות. אם הוספת פרי את יכולה להוסיף חוץ ממלח גם מעט ריבה או סילן לקראת סוף הבישול.

דלעת בקוביות עשבי תיבול וזרעי כמון לקראת סוף הבישול.

שעועית טריה צהובה , ירוקה או שתיהן, חתוכה למקטעים, שמן בסיר, אפשר כמה עגבניות פרוסות מלח ולתת לזה להתרכך היטב....

את יכולה להשתמש בתבלינים במתינות או להמיר את כל התיבול לעשבי תיבול טריים

וכל האמור לעיל יעבוד גם בלי בצל! הירק עצמו על מעט שמן עם מלח ולבשל על אש לא חזקה מכוסה ומאודה.

גםאני5

New member
תודה, כנראה אצטרך לעבוד על ה"סוויץ'" הזה בראש

לא יכולה לתאר לעצמי אוכל טעים ללא מה שאני רגילה ויודעת.

גםאני5

New member
דרך אגב, בספר הבישול הערבי-גלילי יש סלט ללא בצל אבל..

עם גבינות ומצרכים כמו זעתר טרי שאין לי..

לגמרי אפשרי

לגבי הסלט- אחד הסלטים האהובים אצלנו הוא אגוזים שבורים קטן, הרבה הרבה ירוקים מקוצצים דקדק, מעט שמן זית, מעט רסק עגבניות, מלח ואם יש צורך מעט סוכר. מערבבים הכל טוב טוב טוב. נותנים לזה לעמוד קצת שהטעמים משפיעים זה על זה. זה ממרח מצויין וגם מתאים עם חומוס, טחינה, אורז...

מעבר לזה יש סלט ירוקים שזה הרבה סוגי עלים מקוצצים , שמן זית, מיצלימון סחוטרי, מלח אפשר לצרף פלחי לימון מקולפים מכל שכבות הקליפה וחתוכים קטן יחסית, אפשר אגוזים או גרעינים אם רוצים.

בתנור עוגת...קישואים

כן כן
למה גזר כן דלעת כן וקישוא לא?
הם מקבלים אליהם באהבה תיבול כמו קינמון וסוכר חום, לימון וזסט לימון, וניל וכו'.

אז איך?
כמו גזר, במעבד מזון שלושה קישואים גדולים ומוצקים, כוס סוכר חום, שקיק סוכר וניל, 2/3 כוס שמן או חצי כוס שומן קוקוס, לטחון היטב.
להוסיף 2 כוסות קמח, שקיק אבקת אפיה, מעט מלח, מי שמעונין בתבלינים זה הזמן- קינמון מוסקט ציפורן הל.... אם השתמשתם בקמח נטול גלוטן כאן מוסיפים קסנטן גם, חצי כפית שטוחה.
לערבב הכל היטב. אני הוספתי כוס צימוקים קטנטנים ואם היו לי הייתי מוסיפה שבבי שקדים. ניתן להוסיף אגוזים, פיסטוקים קלופים וכו'.לשמן תבנית במעט שמן לזרות עליו סוכר חום ולהניח את התערובת מעל.

לא הוספתי רסק תפוחים אם כי אפשרי זה ירכך עוד.
ניתן להחליף סוכר בסירופ מייפל למי שאוהב או חלק וחלק.

בתנור ,קרוב לוודאי 3/4 שעה בחום 170. קמח נטול גלוטן מתנהג מעט שונה מקמח חיטה.
בעיקרון כמו עוגת גזר זו עוגה לחה, לא רטובה ולא יבשה לחלוטין

למעלה