הו כל תבשיל ירקות
בסיר שלל ירקות בקוביות קטנות שיאפשרו מיזוג טעמים- דלעת/ דלורית, גזר, בטטה, קישוא, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, קולרבי, אפונה זעירה...מלח ובעיקרון את מסודרת. תמיד ניתן להוסיף מעט כמון, מעט כורכום, מעט פלפל שחור אבל לא חייבים וכנ"ל עשבי תיבול מקוצצים.
זה מתאים כתבשיל ואם את רוצה את יכולה להוסיף מים ולהפוך את זה למרק.
את יכולה להניח קוביות ירקות מעורבים- גזר, סלק, דלעת, בטטה...בתבנית אפיה לערבב עם מעט שמן ומלח ומעל לזלף טחינה גולמית ולאפות ככה.
עוד- קישואים ברסק עגבניות או בעגבניות טריות. אותו רעיון רק שכאן מככבים קישואים בלבד.
צלי כרוב לבן או סגול- שמן בסיר חצי ראש כרוב מקוצץ קטן קטן ולתת לזה להתרכך היטב, לבחוש מדי פעם, מלח וזהו. אם את אוהבת מתאים פה לקראת הסוף ראש סלרי מגורר או מההתחלה צרור גבעולי סלרי קצוצים דקדק.
כרוב סגול יכול להנות מתוספת של משמשים/שזיפים מיובשים קצוצים קטן בתוך הבישול וכן מקוביות תפוח חמצמצות. אם הוספת פרי את יכולה להוסיף חוץ ממלח גם מעט ריבה או סילן לקראת סוף הבישול.
דלעת בקוביות עשבי תיבול וזרעי כמון לקראת סוף הבישול.
שעועית טריה צהובה , ירוקה או שתיהן, חתוכה למקטעים, שמן בסיר, אפשר כמה עגבניות פרוסות מלח ולתת לזה להתרכך היטב....
את יכולה להשתמש בתבלינים במתינות או להמיר את כל התיבול לעשבי תיבול טריים
וכל האמור לעיל יעבוד גם בלי בצל! הירק עצמו על מעט שמן עם מלח ולבשל על אש לא חזקה מכוסה ומאודה.