היום לא, אבל בשבת מארח לבראנץ' ואתמול עשיתי קניות
כתבתי כבר שאני מאד אוהב לקפוץ לירקן ביפו ולקנות תוצרת מעניינת.
 
קניתי רימונים למיץ, רימונים למאכל, תפוזים למיץ (שהתגלו כתפוזי דם - איזה כיף), כרובית טרייה-טרייה, חציל בלאדי, עירית, פלפלים בשלל צבעים, עגבניות תמר, פלפל חריף.
 
בסופ"ש של הסילבסטר נסענו לצפון לכמה ימים. התכוונתי לאכול במסעדה בראמה שקראתי עליה המון פעמים. לצערי הגעתי והיה סגור (אז התנחמתי בשווארמה עגל מצויינת בכניסה ליישוב).
 
המאכלים שמכינים באותה מסעדה מבוססים ברובם על ירקות ותמיד נשמעים לי מאד מעניינם.
 
אז בשבת אני אנסה להכין שני מאכלים מתוך התיאור של הביקורות על המסעדה:
 
1. כרובית מטוגנת בטחינה. המנה הזו היא קלאסיקה של מסעדות והכנתי אותה פעמים רבות. אבל בשראביכ מניחים את פרחי הכרובית אחרי טיגון ברוטב על בסיס מנדרינות. כאמור, לא אכלתי אבל אני אנסה להכין רוטב מעניין מתפוז דם ונראה איך ייצא
 
2. חצילים מטוגנים. גם זו כמובן מנסה די מקובלת והיא מוגשת במסעדה עם טחינה גולמית ורכז רימונים. אני אנסה לצמצם מיץ רימונים עם מעט סוכר בסיר ונקווה שיהיה מעניין
 
חוץ מזה מחבת גדולה של שקשוקה, סלט ביצים, טחינה וסלט חסה.
 
הכל יילך עם חלה מתוקה ומיץ סחוט של חצי רימון חצי תפוז (שילוב מצויין)