יום טוב לכולם

ניתוח עוד חודש

שלום, ותודה רבה על כל המידע!

בשעה טובה ואחרי המתנה ממושכת, בעוד חודש ויומיים אני נכנס לניתוח שרוול בהדסה הר הצופים.
כרגע אני לא חושש כמעט בכלל אבל ברור לי שעם הקרבה לתור יעלו גם הדאגות.
אשמח אם תוכלו לעזור לי בשתי שאלות:

אני לוקח תרופות קבועות שבלעדיהן אני לא יכול לישון. אם אני מאחר ולוקח אותן אפילו בשעתיים איחור אני סובל מבחילות ונדודי שינה. אפשר יהיה לקחת כדורים אחרי הניתוח, או בזמן האשפוז?

אני גם סובל מדום נשימה בשינה, וישן עם מכשיר CPAP . יש צורך/ מותר לי להביא את המכשיר לאשפוז?

תודה!!

קוביd1

New member
שיהיה בשעה טובה

בעיקרון אפשר לקחת כדורים מכל הסוגים מכל הצבעים אחרי הניתוח
לפני האשפוז כדאי להודיע לרופא המרדים על לקיחת כדורים במיוחד מהסוג שאתה לוקח \תודיע גם למרדים על זה שאתה יושן עם המכשיר ,אולי אפשרי לתת לך חמצן אחרי הניתוח ,הדיווח לרופאים חשוב מאוד

הרבה בריאות
בהצלחה בניתוח

קובי

קוביd1

New member
יום טוב לכולם

נראה לי בזמן האחרון שהפורום נכנס לתרדמת החורף וזה מצב לא רגיל ולא תקין , הדובים נכנסים לתרדמת חורף לא חברי הפורום ,אולי יש לכם את הבחירות על הראש ....אולי משהו מועמד פה לראשות הממשלה או לפחות להיות חבר כנסת ...
הכל מחר נגמר כל אחד יצביע מחר בשביל להשפיע ,ואני מבקש מכל הקוראים הסמויים להיכנס לפורום ולכתוב לא חייב להיות ישירות לניתוח ,אפשרי מתכונים שמתאימים לנו ,אפשרי לכתוב על מה שקרה בזמן האחרון ,אפשרי שכל אחד יכתוב מה הציפיות שלו לתקופה הקרובה
נשאלות פה שאלות ומי שעונים בדרך כלל זאת אופירה או שאני עונה , ואני בטוח שיש פה הרבה משתתפים מנותחים חדשים שיכולים לעזר מהניסיון שלהם ,יש הרבה דברים חדשים בכל הפרוצדורה לניתוח ,יש דברים שרק מנותחים חדשים יכולים לענות
אז חבר'ה תיכנסו תכתבו ,שימי הזוהר של הפורום יחזרו כמו שהיה פעם ,לא להתעצל גם מנהלי הפורום לשעבר ,זה שעזבתם את ניהול הפורום לא אומר שאי אפשר לכתוב פה ,עזבתם מרצונכם החופשי ,כל אחד בסדר יומו העמוס ימצא כמה דקות להיכנס ,
מאחל לכולם בחירה מוצלחת ,ואחרי זה יום מהנה של טיולים ,יום מהנה של בזבוז כסף בקניונים בקניות ,ולא לשכוח להיכנס לפורום ,זה הבית שלנו , בית לא עוזבים
יום טוב לכולם

קובי

דיאטת בכי...

קיבלתי הוראה מהדיאטנית להקפיד על תזונה של 600-800 קלוריות ביום בשבועיים שלפני הניתוח.
רשום גם תפריט, ארוחת בוקר: פרוסת לחם קל עם כפית קוטג'+סלט ירקות,
ארוחת צהריים: חצי קופסת טונה במים עם פרוסת לחם קל+סלט,
ארוחת ערב: ביצה קשה אחת+ גביע יוגורט דל שומן+סלט.
פעם ביומיים מותר גם רבע אבוקדו.
יש אולי דרך אחרת...? אני מקפיד על פעילות גופנית ואני גם בתקופת בחינות. בכלל לא בטוח שאצליח לשרוד שבועיים של התפריט הזה בלי להישבר...איך עוברים את זה?

אופירA

New member
מנהל
תלוי איזה ניתוח, תלוי מה מצבך

אני חושבת שאתה צריך להתייעץ עם הדיאטנית או המנתח לגבי הקלות במקרה שלך אישית.
אמנם יש הרבה גישות שונות של דיאטה לפני ניתוח, רובן הרבה פחות קיצוניות. אבל אינני יודעת מה הסיבה שנדרשת לדיאטה זו, אולי יש סיבה ספציפית ולא רק סתם דרישות מחמירות של מנתח, שממילא אף אחד לא עומד בהן...
אז תשאל אותם, ותגיד להם מפורשות מה הבעיה, וגם תקבל מהם הוראות "איך להישבר". כי אם תישבר בלי הוראות, אתה עלול לגרום גם החמרה במצב הכבד השומני (שאותו מנסים להקטין בדיאטה זו), ואם תישבר עפ"י סדר עדיפויות, תשיג את מטרת הדיאטה באופן אופטימלי.

תודה! אני אנסה לדבר עם הדיאטנית

למרות שהיא מאוד קשה להשגה בטלפון ואני חושב שאולי כדאי להפגש עם דיאטנית פרטית בנוסף...

ד"א, אני לפני ניתוח שרוול, BMI 38 בערך (1.85, 131 ק"ג) עם כבד שומני ועוד כמה "הפתעות".

אופירA

New member
מנהל
כבד שומני יש לכל שמן. לא הוא זיכה אותך בניתוח

דיאטנית אינך צריך לפני הניתוח, אתה צריך אחרי הניתוח, והיא צריכה להבין בתזונה שלאחר הניתוח.

יש דיאטות חלבונים (דלות פחמימות) הרבה פחות קיצוניות. חפש במאמרים של הפורום, באתר wecan ובאתר "טבעת" שבחתימתי את הדיאטה של חיה שוויגר.
ואז תברר עם המנתח/הדיאטנית אם זה מספיק טוב.

בכל מקרה, אם אתה חורג, תשתדל לחרוג רק בכמויות, ורק בחלבונים ולא בפחמימות - לא סוכר, לא קמח לבן. כלומר תתעקש להתגבר על לחם, ממתקים, עוגות, ותוספות (אורז, פסטה, תפו"א וכמובן בורקס, פיצה...). כתוספת תבשל עדשים או קטניות אחרות.

קוביd1

New member
דיאטת בכי

אהבתי אכן דיאטה קשה ,כנראה להקטנת הכבד ,שלרופא המנתח יהיה יותר קל ושחס וחלילה לא יגרם נזק
כבד שומני כמעט לכל השמנים אותה בעיה ,

בהצלחה בניתוח

קובי

למעלה