הצגת עוד דוגמא רעה
לקראדי יש "תסמונת הס"מפ".
בתור מפקד סמ"ג-1 הוא היה בסדר, ולא יותר מזה. לא הצלחתי להבין איך הגיע למפכ"לות, אולי איזה שר פוליטיקאי החליט על אפליה מתקנת.
כמו שאמרתי, כל המוצנחים למינייהם, היו מפכ"לים גרועים.
ויותר מזה, חוץ מקראוס ודודי, אף אחד מהמפכ"לים לא צמח במשטרה אלא היה מינוי פוליטי של השר שחשב כמו כל הפוליטיקאים שמפכ"ל לא צריך להבין במשטרה אלא בניהול.
וכך היו לנו כל הפשלונרים אחד אחרי השני, עם כל מיני הוראות בלתי הגיוניות:
טרנר שנתן הוראה גם לפקידות לנסוע עם פנס כחול,
קראדי שהחליט להוריד שוטרים לסיור רגלי כשאין מי שיאייש ניידות או שהוציא אלבום תמונות של המשטרה שיותר מ-50% מהתמונות הן של שוטרי מג"ב ,
איבצן שהתעסק בעיקר במשמעת ולא ענין אותו משהו אחר ממש עד כדי כך שארבנו לחוליות המשמעת שלו ותיעדנו את העבירות שלהם עד שפרקו אותם, הוא גם המציא את שיטת מדדי הפעולה המטופשים.
הרצל שפיר שהגיע המצב שהתעלמו מפקודות שלו כיוון שהיו בניגוד להגיון, וכך הלאה והלאה.
דווקא אלו שלא ידעו לנהל פוליטיקה מלוקקת ונחשבו אנשים "אפורים" ולא בולטים (קראוס ודודי) הם היחידים שהבינו במשטרה.
תפנים, אין ולא היה דבר כזה שנקרא מכסת דוחות, זו המצאה של עיתונאים, כמו שמעולם לא היה מנהג ביוון על שבירת צלחות, זאת המצאה של במאי קולנוע שאחר כך העתיקו ממנו.
ובענייני עידכון.
אתה שוב נכנס לנישה שאין לך שום מושג עליה.
אני בגימלאות משנת 2000, משמע 13 שנים. אז מה ?
אולי אני לא מעודכן בנהלים קטנים כמו שאת פרטי התרחשות דוח התנועה כבר לא כותבים מאחור אלא בחזית, זאת למדתי לפני כמה שנים, אבל אני בהחלט מעורה במה שקורה, לפני כשנה וחצי סיימתי לכתוב את ספר ההיסטוריה של משטרת מחוז תל-אביב לכבוד 100 שנים למחוז (1911-2011) והשתתפתי בהרמת ערב אג"מ מחוזי.
לפני מספר חודשים הייתי בראיון אצל הממ"ז בנושא מצבו הרע של מוקד המשטרה שבנוי בצורה הכי לא חכמה: שליש שוטרים,שליש שח"מ, שליש מתנדבים, כאשר זה מצב לחלוטין לא בריא, כי המתנדבים באים מתי שבא להם, החיילים משתחררים בבת אחת והמוקד נכנס למצוקת כח אדם, כל זה בגלל חוסר תיקצוב של משרד האוצר.
וזאת במקום שהמוקד יאוייש רק על ידי שוטרים מקצועיים כמו שהיה בעבר, וכך יתן מענה נכון מהיר ומקצועי לציבור, ורק לידיעה שהמוקד הביא להצלחות רבות ליחידות בשטח (ולכן יחידות הסיור נמצאות בקשר הדוק וחברי עם המוקדאים) ואפילו להצלת חיי אדם.
ולא אכנס כעת לבעיות שיש לסיור.
אז, מספיק לכתוב על דברים שאתה לא יודע ולהגיע למסקנות שגויות.
אף אחד לא אמר שבציבור כזה גדול של שוטרים אין גם אלמנטים שליליים, אז צריך לעשות הכל כדי לסלק אותם, אבל מזה ועד הכפשת שם השוטרים, המרחק גדול.