יום טוב. שמתי בהשרייה למחר:

יוספה 51

New member
יום טוב. שמתי בהשרייה למחר:

עדשים שחורות עדשים מש ושעועית שחורה. יש הצעות, משותפות או נפרדות? אגב- מיקי, עשיתי וורסיה לתבשיל שלך של עדשים שחורות ומש במחבת, עם הלימון- אצלי זה כלל בצל מטוגן פרוסות, שום ועדשים שחורות ומש, יחד עם תבלינים (כמון , מלח, פלפל שחור), יצא תענוג גדול.
 

ladybug6

New member
עדשים שחורות = סלט!

עם עגבניות שרי (או רגילות), שמן זית, מיצלימון, קצת מלח, עשב ירוק כלשהו (פטרוזיליה/כוסברה) וכמה עלי נענע קרועים.
או להוסיף קוביות בטטות/דלעת/דלורית אפויה, במקום העגבניות.

שעועית שחורה.. ממ, כבר זמן מה אני זוממת להכין קציצות משעועית שחורה, אבל ההימור היותר בטוח הוא לצוות אותה לאורז. הייתי מבשלת אורז עם קצת שמן ומלח, מבשלת את השעועית בנפרד, מטגנת המון בצל עם קוביות קטנטנות של גזר, ומתבלת היטב עם כמון, קצת כורכום, פפריקה מתוקה, אפשר קצת אבקת שום. לזה מוסיפה את השעועית לערבוב עם הטעמים, ושופכת פנימה את האורז המבושל לערבוב סופי. יש מצב שכמה זרעי כוסברה כתושים יעשו טוב לכל הסיפור.

עם המש אני משאירה אותך לשבור ת'ראש...
 

יוספה 51

New member
מעולה. תודה רבה. המש אגב הולך לא רע בכלל

עם קוסקוס, למשל, וירקות.
 

ימימה

New member
עדשים שחורות ובטטה

עדשים מבושלות רק לריכוך ומסוננות. אח"כ מטגנים בצל קצוץ להשחמה יפה, מוסיפים גזר מגורר גס ומטגנים עד שמתרכך מתבלים במלח ופלפל, ומוסיפים לעדשים המסוננות, זה כבר נותן להן טעם מצוין. חותכים בטטה לקוביות לא גדולות, מטגנים בשמן זית עד שהן מתרככות וקצת משחימות ומוסיפים כף סילאן למחבת. מערבבים רק עד שהן תופסות את הצבע. מוסיפים אותן לעדשים רק ממש לפני ההגשה, כי אחרת הן מאבדות את הצבע היפה - ובתיאבון! מגישים פושר. אפשר להוסיף גם לעדשים עצמן קצת סילאן אם רוצים עוד מתיקות, או לקשט בפטרוזיליה בשביל הצבע. אצלנו זה נטרף...
 
אני כשלעצמי

מתענגת על קדירת אורז עם בצל עדשים שחורים ומאד, תיבול מזרחי חזק או לחילופין עשבייה ים תיכונית
אופה בתנור, אהבה גדולה.

מהשעועית השחורה והמש ניתן גם לסלוט סלט- לבשל את השעועית עד ריכוך שנעים לך בפה, להכניס לקערה עם המש ועם טבעות בצל חי ירוק או סגול ואפשר גם לבן פרוס דקיק, מלוא חופניים ירוקים כולל נענע -אני מעדיפה לטחון המעבד מזון עם מיצלימון ושמן זית אבל גם לקיצוץ חן משל עצמו.
מלח גס, פלפל שחור איכותי גרוס, על זסטר לגרר שום ושורש זנגוויל שקילחפת, בערך כף יחד.
מיצלימון מחצי לימון +תמיכה של חומץ כהה מה שיש לך.
יאמ יאמ יאמ
זה סלט שצריך לעמוד קצת למיזוג הטעמים.

אם את רוצה לקחת את זה פרוע הצידה הוסיפי פרי טרי או מיובש, אם טרי אז ממש לפני ההגשה. מתאימים- מנגו, פפיה, אפרסק צהוב מקולף . יבשים מתאימים שזיפים מגולענים ברצועות, צימוקי אוכמניות או חמוציות ברכז תפוחים. או אז ניתן להוסיף לרוטב מעט רכז תפוחים ללא תוספת סוכר.
 

יוספה 51

New member
יפה.! הסלט של ליידיבאג נאכל בתוספת

לרימון שצמח בגינה. התבשיל של ימימה יצא טעים מאד לא הוספתי פטרוזיליה ואולי אעשה זאת נקסט טיים. בנוסף, אורז בצל עדשים שחורים בושלו בסיר, מיקי, עם תיבול מזרחי יחסית לאשכנזים כבדים כמונו (כמון), ויש עוד את השעועית שמתבשלת לאיטה ותקבל עוד מעט עשייה משלה. כמובן שבנוסף היה חציל עם טחינה גולמית. הידד. תודה...
 

יוספה 51

New member
ו.... ו...... ו.... קציצות!

מצאתי מתכון שמישהי העלתה מאיזה בלוג כלשהו שכולל: שעועית שחורה, בטטה מבושלת, פטרוזיליה, קינואה, בצל- במגימיקס ולזה מוסיפים שיבולת שועל, שמן זית, כמון... שווה. שווה.
 
את רואה? את רואה?

סתם אמרת על עצמך רעות ופיחסיות
הנה יוצאות לך קציצות והן לא מתפרקות ולא כלום- על הפעם הראשונה!
 
למעלה