״המשך עבודה על משימות עד השעות הקטנות, כי ככה זה כשאתם מפתחי תוכנה מצטיינים״?
עם כל הכבוד הראוי, מפתחי התוכנה המצטיינם שאני הכרתי קודם כל דאגו ל״
וואלה באלה״ שלהם, והיחידים שהכרתי שאי פעם הגיעו לעבוד בשעות הקטנות היו אלו שהיו מתחילים את היום שלהם לקראת עשר בבוקר (וגם אז רק בגלל שהיה להם דיילי) והם הגיעו לשעות הקטנות באמת רק במצבים שבהם היתה להם משימה דחופה.
כך בעיני העבודה למשך המון שעות ביום והגעה ל״שׁעות הקטנות״ ברמה היומיומית (או כמעט יומיומית) דווקא מאפיינת לא פעם את המפתחים החלשים, אלו שמתקשים להספיק את מה שנידרש מהם וצריכים להשלים בכוח פערים כדי לעמוד בקצב.
והאם באמת מה שמקשה על הצטרפות עובדים בתעשייה זו היכולת לעבוד בצוות ולדעת איך לדווח בדיילי על הסטטוס שלהם? כשאני נזכרת בתפקיד הראשון שלי שאותו התחלתי עם לא מעט קולגות אחרים שזה היה התפקיד הראשון שלהם, האתגר הכי גדול שלנו היה דווקא היכולת להשתלב בצורה טובה בקוד בייס קיים ולהבין איך לעבוד מולו בצורה טובה.
נכון, יכול להיות שחלק מהדברים פה גם תרגלנו במהלך התרגולים בתואר - למשל לא פעם עבדנו יחד שני סטודנטים על תרגיל, מה שמקביל ל״עבודת צוות״ שהתוכנית מנסה להציג. נכון, זו לא עבודה פורמלית עם צוות גדול כפי שנשמע שהם עובדים בה - אבל אני רואה בזה יתרון בכך שזה אפשר לכל אחד מאיתנו לבוא לידי ביטוי בתרגילים. בעבודה בצוותים גדולים יותר - לא פעם צוות חזק יכול לחפות על משתתף חלש, ומצד שני משתתפים חלשים יכולים לשנמך משתתף חזק ולפגוע ביכולת שלו לבוא לידי ביטוי. וממה שהבנתי - איך שכל אחד בא לידי ביטוי מאוד משפיע על העבודות שהם זכאים להתראיין אליהן בהמשך הדרך.