יום יום חג
- חג שבועות

יום יום חג
- חג שבועות

היום הוא ערב חג שבועות ולכבוד חג זה אני פותחת שרשור שמכיל מידע, רעיוניות ליצירה, פעילויות בנושא לגדולים ולקטנים ועוד...

מאחלת לכם ולבני משפחותיכם חג שבועות שמח וטעים

רגע של ידע

חג שבועות, המכונה גם "חג הקציר" ו-"חג/יום הביכורים", הוא השני משלושת הרגלים המיוחדים הנחגגים בקרב היהודים. החג חל יום לאחר סיום ספירת העומר- ו' בסיוון.
&nbsp
עוד על שמות החג:
שָבוּעוֹת: על שם שבעת השבועות שסופרים מתחילת העומר עד חג זה. שם זה מופיע בתורה מספר פעמים.
חג הקציר: משום שבתקופה הסמוכה לחג זה היה מתבצע קציר החיטים שהיה מובא ל-ה' בתור מנחה. שם זה מופיע בשמות, כ"ג, ט"ז: "וחג הקציר ביכורי מעשיך אשר תזרע בשדה".
יום הביכורים: בחג זה היו מביאים בזמן המקדש את קרבן מנחת הביכורים, המכונה גם שתי הלחם, מהחיטה שמבכירה בתקופה זו של השנה.
&nbsp
מנהגי החג:
1. הקרבת קורבן שתי לחם-מנהג שהיה נהוג בזמן קיום בית המקדש- היו מפרישים את שתי הלחם של החיטה החדשה.
&nbsp
2.קישוט הבית ובית הכנסת בצמחייה-כסמל לביכורים וחיטים ולהרמוניה עם הטבע.
&nbsp
3.תיקון ליל שבועות-בליל החג נוהגים להישאר ערים כל הלילה וללמוד תורה.על פי המסורת, בני ישראל האריכו בשינה ולא התעוררו בזמן למתן תורה ומשה היה צריך לעבור ולעוררם.
&nbsp
4. קריאת מגילת רות.
&nbsp
5. אכילת מאכלי חלב ודבש.
&nbsp
6. טכסי ביכורים-חגיגת סוף הקציר.
&nbsp
7.התזת מים ומשחקים במים-יש המשערים כי המנהג הושפע מחגיגת מלחמות מים דומה בשם "אנסארה", שהייתה נפוצה בסביבה הנוכרית באזור צפון אפריקה.

חידון לחג שבועות

לפניכם חידות בנושא חג שבועות-בואו נראה מי יודע הכי טוב על החג
.

השאלה הראשונה

שאני יודעת את התשובה לה, אם לא הייתי קוראת את ההקדמה שלך

מגילת רות.

אחי נולד בערב שבועות וקוראים לו בועז

דיון

האם אתם מציינים את החג בביתכם

&nbsp
מה המתכון המועדף עליכם לעוגת גבינה
באיזו גבינה אתם משתמשים בחו"ל במקום הגבינה הלבנה של הארץ

&nbsp
אילו גבינות אתם הכי אוהבים

&nbsp
חג שמח

היום נכין עוגת גבינה

נפלאה ש mumfor4 נתנה לי בשנה שעברה. יש בעוגה קפה ובוני לא אהבה. אז השנה אני יכין חצי עוגה עם קפה וחצי בלי.

נכין זרים לראש, ונראה את אחד הסרטים/תוכניות לשבועות באינטרנט.

במקום גבינה לבנה אני משתמשת בגבינת שמנת.

הגבינה שאני אוכלת כל יום היא ברי. אני מאוד אוהבת אותה, ובשילוב של ענבים זאת הארוחת צהריים המועדפת שלי.

shuttles3

New member
הלוואי ויכולתי לענות על השאלות...

נו, חוץ ממגילת רות, כי אני די טובה בהבנת הנקרא
.
&nbsp
בהתחלה התכוונתי לחגוג את החג, אולי לצאת לפיקניק עם חברים בסימן מאכלי חג, אבל היתה רוח כל כך חזקה היום (50 קמ"ש בערך) שלא יצאנו החוצה בכלל ובסוף רק הזמנו חברים לאכול גלידה ועוגה בערב. אולי בשנה הבאה.
&nbsp
במתכונים שדורשים גבינה לבנה, אני ממירה ביוגורט יווני או בשמנת חמוצה 5%.
&nbsp
אני אוהבת גבינת ריקוטה וגבינת "שיש" פשוטה. וגם קוטג'. בני הבית בעניין מוצרלה.

למעלה