יום ירושלים בגן הילדים

יום ירושלים בגן הילדים

דילמה- האם ללמד/לא ללמד
לאיזה גיל זה מתאים

האם מתאים ללמד נושא כזה שאינו מוחשי כמו חגים (ואז מלמדים על סמלי החג המוחשיים) או שזה נושא שמתאים רק לבית הספר

ואם כן בחרתן ללמד- מהם הנושאים הנלמדים במסגרת העבודה על הנושא הזה
כמו כן, רעיונות ליצירה ומפגשים לא יזיקו

אשמח לשמוע דעתכם

2 הסנט שלי

אני בד"כ לא נוטה ללמד את הנושא במיוחד כי עובדת עם גילאים די צעירים (2-3). השנה בגן החדש אני כן מלמדת כי זה נושא שלמרות שאינו מוחשי- חשוב מאוד ללמד באמריקה והורים ממש ביקשו את זה.
&nbsp
אני מתכוונת להקריא להם את אפריים מוקיר ירושלים, הכנתי להם המחשה וככה אלמד אותם על שמות שונים לעיר.
כמובן נבנה כותל מקוביות עץ ונכין פתקים למשאלה שנשים בכותל.
&nbsp
הכנתי להם משחק הזיכרון של העיר ירושלים- סמל העיר, הכנסת וכו'.
&nbsp
הכנתי אביזר של מקלות עץ עם סרט זהב מודבק היטב לצורך פעילות תנועתית.
&nbsp
פיתחתי מלא תמונות של ירושלים ואני אעבוד איתם על מדרש תמונה.

לדעתי-לא מתאים לצעירים

מלמדת רק בגני ט.חובה-חובה
בעיקר עובדים על אתרים בירושלים: הכותל,פסל המנורה,היכל הספר,מגדל דוד,קבר רחל וכו'.
ועל השערים ומאפיינהם.
ממחישים דרך תמונות [יש ערכה טובה ישנה של "פוטו דידקטי"]
וגם דרך סרטונים ביוטיוב
עושים תערוכה-כל מי שיכול מביא לגן חפץ שיש בו אלמנט של ירושלים או כתוב,כגון: חנוכיה, פמוטים,
שרשרת,פסלונים וכו'.
לי אישית יש כמה חפצים "ירושלמיים" שקניתי בשוק בתקופה שהייתי חיילת בירושלים....
כמובן מספרים על דוד המלך שכבש את ירושלים והפכה לעיר בירה
וגם על בנו-שלמה המלך שבנה את בית המקדש
שרים: ירושלים של זהב,רוקדים-שישו את ירושלים
זה תוכן מופשט ןלא לגמרי מובן לילדודס..... אבל-תתפלאו-יש משהו שמחלחל, כמו אותו ילד
שהיה בכותל בבר מצוה של אחיו הגדול,ושאל את הוריו-מאיפה לוקחים פתקים לכותל?

שרה שירים...

יש שני שירים שאני אוהבת ולצערי אי אפשר למצוא אותם על דיסק אז אני שרה להם ("בין הרים שוכנת", ו"ציירתי לי מפה").
שני השירים מאוד ברורים ומתאימים גם לצעירים (אם מישהו רוצה אכתוב את מילות השירים).
בעיקרון ביום העצמאות מדברת קצת על ירושלים שזו עיר חשובה ולקראת יום ירושלים אני מספרת לילדים שיש לירושלים יום הולדת או משהו בסגנון.
מדברת מעט על השערים וכדומה.
בעיקר משתמשת בזה כפתיח לשבועות

אז מה למדנו השבוע על ירושלים

כפי שכתבתי, בני 2-3-לרוב לא מלמדת על הנושא מאחר ואיננו מוחשי מספיק אבל בגלל שמדובר בילדים אמריקאים נתבקשתי לעשות זאת והשתדלנו לעשות זאת בצורה המוחשית ביותר.
&nbsp
-הגננת העמיתה שלי הכינה את חומות ירושלים במגדל של קוביות, והמחיזה את הסיפור של המלך דוד.
&nbsp
-שיחקנו את המשחק "המלך אמר"- שמנו כתר כל פעם לילד אחר והילד היה צריך לתת הוראה לשאר הילדים מה לעשות- משחק נחמד שכיף לשחק, עם הקטנים היה צריך לעזור ולתת דוגמאות או להציע רעיונות.
&nbsp
- קראנו את הסיפור "אפריים מוקיר ירושלים" כולל המחשה שהכנתי וככה למדנו על שמות שונים לעיר.
&nbsp
- הכנו כותל מקוביות והכנסנו לשם פתקים עם משאלות.
&nbsp
- הכנתי להם מקלות מקצב עם סרטים זהובים וערכנו פעילות תנועתית עם השיר "ירושלים של זהב".
&nbsp
- פעילות עם טבעות שהופכות להיות הגה עם השיר "נעלה נא לירושלים".
&nbsp
&nbsp
במסגרת היצירה:
- הכנה של כותל ממדבקות סול זהוב חתוכות לריבועים.
- הכנה של כותל מהטבעת תיון תה רטוב על גבי בריסטול לבן- היום אני אצייר ריבועים עם טוש זהב כדי להבליט את הריבועים שהתיונים יצרו.
- הכנתי פתקים עם איחולים שהילדים קישטו בדבקיות ותלינו על לוח התוכן בגן שכולל בתוכו את הכותל.
- יצירה בתוך קופסא עם גולות- לקחתי 4 תבניות אלומיניום בגודל בינוני, הכנסתי שמינית בריסטול לבן ושמתי כמה שפריצים של צבע גואש זהב ו-2 גולות לכל ילד והם הזיזו מצד לצד כך שלמעשה צבעו את הדף בעזרת הגולות.

למעלה