יום כייף עם טיסה בהר הארי ...

ASI Z

New member
יום כייף עם טיסה בהר הארי ...

היה ממש מדהים,המראה קצת מפחידה ,שטח הנחיתה למרות השמועות ,דווקא לא רע ... חבל שקר שם מידי ,תודה למיקי וויס שדאג לנו ,ונתן לנו אחלה תדרוך ... יום שישי בשרונה ,שני טיסות עם המראה טובה ,שדה הנחיתה לדעתי מאד מטעה עקב השיפוע שלו ולכן די מסוכן ... אז חברה ,טיסות לרוב ... שבוע טוב לכולם

Hawk17

New member
יום מדהים.

יום ארוך, בו אני, אורן ואסי עשינו טיול ולמדנו לעומק על 2 מקומות חדשים- הר האר"י והכמון. בתחילה, הרוח הייתה מזרחית למדי באר"י ודווקא צפון מזרחית בכמון- והעננות סטרטוסית(וטיפה ערמתית) למדי מאופק לאופק. קפוא בגליל, ומוצל, מת. אבל מה-עדיין יפה. רק בצהרי היום, אחרי שעלינו על האר"י במגמה לראותו בפעם הראשונה- זה התגלגל גם לנסותו בפעם הראשונה. הרוח ניאותה לאט לאט לאט,להסתובב לעבר הכוון הרצוי, כשהמנוסים ממריאים ראשונים, ואני למד מהם, ואחריהם המנוסים פחות, כולל המראה אחת שהסתיימה בין השיחים, שהראתה שעונש על הפישול הספציפי בהמראה הבעיתית באר"י - לרוב מסתכם בנזק לרכוש בלבד. בסוף ,אחרי שלמדתי מספיק, המראתי גם אני,אחרון,אבל לא לבד, מאוחר. הרוח , לכבודי ,התחזקה קלות בדיוק לקראת המראתי- ובכוון הרצוי, והרכס,נראה שרצה לתת לי משהו- אבל כבר היה מאוחר מדי... אבל זה רק להיום. אבל לא לבכלל... לפעמים הבאות....בהר על שמו של הקדוש...

יפה מאד! כבוד לאסי , אורן וכמובן לך

עומר...
אני מבין שהייתה המראה אחת ש"התפקששה". תן עוד פרטים!!! הרי זה כל כך חשוב שיישמעו כמה שיותר על מקרים אלו כך שנוכל ללמוד כולם מטעויות של אחרים..

גרשיים מיותרים

הר הארי נקרא, כמו אתרים רבים באיזור זה, לזכר אריות שהסתובבו בו בזמנים קדומים. דיר אל אסד, עין אל אסד, עין אסד, עין הארי, הר חיידר - הוא הארי, עין לביאה, הר שחל, הר כפיר. גם האר"י הקדוש הסתובב באיזור, אך מפה ועד לגרשיים הדרך רב.

Hawk17

New member
גב'ל חיידר

קיבלתי והשכלתי.
אני חשבתי שהאוטוריטה(רשות), אשר בזמנו דחפה שמות עבריים שונים ומשונים להרבה ג'בלאות בארצנו, במקום השמות הערביים הותיקים שהיו להם- ובפרט בנגב, שהבדויים קראוהם בשמות צבעוניים ומענינים (אגב, ואדי 'הנחש הצמא' , למי שמכיר, הוא היחיד שתרגמו אותו ישירות מערבית לעברית) וכיום יש להרים האלה "סתם" שמות- אני חשבתי שהיא נתנה להר את השם העברי על שמו של האר"י הקדוש, ולא בגלל האריות שהיו בסביבה.

חגי

New member
אם כבר מדווחים אז אפשר קצת

להסביר יותר. מה היה בשרונה, מתי (יום שישי?) , למה 2 טיסות?, איזה שדה נחיתה- למעלה או למטה? בשניהם יש דברים שצריך לדעת כדי לא לדפוק נחיתה ורבים כבר עשו זאת לפניכם , אז אם תפרטו יותר - תוכלו גם לשמע מידע מועיל. מה לגבי הר הארי? - מי פישל לשיחים. אני מניח שזה לא מיקי כי הוא כבר תרגל את זה כמה פעמים. האם היה טרמלי... האם מצנחים החזיקו. אגב , אני הייתי בצהרי יום שבת בחרמון וירד עלינו שלג במשך 15-20 דקות.

חגי

New member
לגבי שרונה - המראה ונחיתה

לאור מסר ששלח לי אסי 1. לעניין שדה הנחיתה. אם מנסים לנחות לכיוון צפ מז אז כמובן השדה נמצא בירידה לאורך כ- 200 מטר. הדבר רצוי רק אם הרוח מעל 12-10 קמש ובדרכ זה לא המצב כיוון שהעמק מוסתר מהרוח (במיוחד אם ירדת למטה - סימן שאין כל כך רוח חזקה). רצוי לכן לנחות בניצב למדרון - בדרכ מומלץ לכיוון מזרח. אם הרוח ממש אפסית רצוי לנחות לכיוון השיפוע העולה גם אם זה יוצא טיפה בגבית (לא יותר מ- 5 קמש) - נחיתה בעלייה היא בדרכ קלה , אבל צריך לבוא עם מהירות, לעבור מוקדם לעמידה , כי קצב ההתקרבות לקרקע גבוה מהרגיל ולקראת הנגיעה בקרקע לדחוף בחוזקה ...צריך לשים לב שאין הרבה זמן של טיסה בקרבת הקרקע ובאפקט קרקע כמו במשטח אופקי. לגבי ההמראה - שרונה מחזיק את השיא הישראלי בחזרה להר. זה צריך להדליק נורה אדומה אצל כולם כי השיא הוא גם יחסי למספר ההמראות וגם למספר המוחלט . הסיבה לכך היא כפולה - מדרון ההמראה שקוע במרכז והכנפיים קרובות יחסית לקרקע ועלולות לפגע בשיחים שמצידי המלול. בנוסף ההמראה היא "המראת צוק" שכפי שהסברתי בערב הבטיחות ,היא המסוכנת מכולם בשל השינוי החד בעילוי והסיכון שכנף אחת תחשף לעילוי ראשונה...תתרומם ...וההמשך ידוע. הבנתי שגם מרינה הוסיפה לאמתחתה חזרה נוספת להר ואני חושב שאת דעתי בעניינה כבר אמרתי בעבר.

בעיית "המראת צוק" נכונה רק ביום עם

רוח. הקושי העיקרי באתר הזה הוא ביום שמצריך ריצה קצת יותר משמעותית...מכוון שמבנה האתר הוא מדרון מתון,יש צורך לרוץ מנקודה אחורית יותר,מהר יותר (אין את השיפוע שמאלץ אותנו לצבור מהירות),ומדוייק יותר(בגלל השקע שציינת).

David Gerby

New member
טופס דיווח על תאונה../images/Emo101.gif

שלא נצטרך, אבל אם קרה אבקש למלא ולשלוח אלי גם אם הייתם רק עדים לתאונה. זה מציל חיים! [email protected] תודה

למעלה