יום כיף בבית השריון.

יום כיף בבית השריון.

טוב, לא ממש כיף, אבל בהחלט יום. יום ארוך. מייגע. נתבקשתי להגיע היום לתחקיר בטחוני בבית השריון בשעות הבוקר. מסיבה כלשהי הם קראו לכל האנשים פחות או יותר באותה שעה, ופתחו רק שלושה חדרים לתחקירים. הגעתי לבית השריון בעשר, יצאתי משם ב 3 וחצי. התחקיר עצמו, אגב, היה רק 40 דקות. אז אזהרה לכל אלו שאמורים להגיע לתחקירים, תצטיידו באוכל, מיטה מתנפחת, חומר קריאה ודירה ביד אליהו. יוב, שהמוכר ב`פלאפל יד אליהו` כבר אומר לו שלום בבוקר, ולא מבין מה רע בעותק אחד.

crazy tal

New member
מסכן...

עכשיו מצפה לך טירונות קריעה בחמן.. מסעות של קילומטרים על קילומטרים... בלי לראות בית שבוע.. סתם סתם... בהצלחה לך איזה מסלול התקבלת?

מודיעין זה הכי, אחי.

למען ההגינות, חלק מהתפקידים במודיעין חשובים לא פחות מאשר היחידות הקרביות ובחלקן אפילו יותר. אבל לא נכנס לזה, כמובן. אני לא יודע אם התקבלתי או לא, דחו לי את הגיוס אומנם, אבל סביר להניח שזה עוד לא קבלה סופית. התפקיד הוא עח``ם, עובד חקר מודיעין. מהמעט שאני יודע על התפקיד, הוא נשמע דיי מעניין. אם יש לך מידע על התפקיד, זה יהיה נחמד. יוב.

information

New member
התפקיד

זה כל מיני תפקידים אבל אתה יכול ליפול ולהיות סמב``ץ.

1980

New member
חקר מודעין זה גם...

פעינוח של כל מני תצלומי אויר או צילומים נגיד מגיעה מפה של אזור מסויים נגיד שהולכים לעשות בו מתקפה אוירית אז המפענח עובר עליה ומזהה נ``מ וכו`. יש מפענח תצלומי אויר ויש עוד סוגים.

נהה.

אתם לא בכיוון. כנראה שזה באמת תפקיד לא ידוע. הרעיון הכללי שהסבירו לנו זה שאנחנו למעשה מקבלים את כל המידע מתצלומי האוויר והאזנות וצריכים לתת תמונה מודיעינית יומיומית. כלומר, מה יקרה היום, מה יקרה מחר, אם תפרוץ מלחמה, פיגועים וכיוצ``ב. יוב, שבטח עבר על 15 תקנות ביטחון שדה.

שיר@

New member
הלו הלו 8-p

סבמ``צ זה אחלה תפקיד והוא חשוב לאאלה אין לכם מושג כמה כשיש כוח בשטח (ותמיד יש) החמ``ל הוא הקשר שלו לעולם- גם ביום יום החמ``ל הוא הכי חשוב הוא עושה הכל. ובקשר לעח``מ - זה כולל הכל ולא תדע מה התפקיד שלך עד שתגיע לבה``ד 15 ביה``ס למודיעין וגם שמה יש חמ``ל - והסמבצים שם חמודים וגם הסמבצית. זהו - תהנו לכם בבחיל תמסרו ד``ש לרות משהו - אני כבר לא זוכרת איך קרואים לה - מפקדת ביה``ס למודיעין וגם ליגאל מוכתר הרס``ר

information

New member
לא לזה התכוונתי.

התפקיד שאת מדברת עליה הוא תפקיד אחר, קשור יותר לביטחון. התפקיד שאני מדבר עליו הוא יותר תפקיד של אירגון של מערכות וקישור בין-גורמים שונים, זה בין התפקידים השונים של עח``מ.

שיר@

New member
חברי ם - אם לא שירתתם במודיעין... H-)

עזבו - אין לכם מושג על מה אתם מדברים מי שיעשה את קורס עח``מ - הוא מבין באיכותיים בחיל. אין שום קשר למושג עח``מ ולשאר התפקידים המושג הוא מושג כללי - עובד חקר מודיעין. התפקידים בסוף זה לפי הגדרה אחרת בכלל - שלא כאן אני אפרט אותה. תהנו מהכומתה הירוקה . נזכרתי בשמה - רות בצרי.

שיר@

New member
תתפלא... B-p

גם מי שמוגדר בתור עח``מ יכול להגיע לתפקיד של סמב``ץ עח``מ זוהי הגרה כללית - חוץ מזה שיש גם קורס כזה. שרות מהנה בחיל - תתרגלו. אין כמו לבלות חצי שנה בביה``ס למודיעין. עדיף - בחורף, בקיץ סיוט שם.

information

New member
איך אני מגיע למודיעין.

איך אני מגיע למודיעין 014 במטכל``י? יש לזה גם קורס בבה``ד 15?

למעלה