קציצות עדשים
1.5 כוס עדשים חומים או שחורים או ירוקים, (לא כתומים.)
1 כוס בורגול טחון בינוני (אפשר גם דק אבל לא גס)
2 כפיות מלח
4 ביצים
2 בצלים בינוניים פלוס
5 שיני שום
פלפל חריף ללא גרעינים
3 גזרים גדולים מגוררים דק
2 קישואים בינוניים מגוררים דק
כוס פלוס רבע ליתר ביטחון קמח כוסמין
בערך 200 גרם דלעת או דלורית מגוררת דק
פרורי לחם לציפוי
שמן קנולה או חמניות לטיגון
לא סוחטים את הירקות המגוררים, הנוזלים נשארים בתערובת.
מבשלים את העדשים במים עד שמתרככים טוב, מסננים, מועכים חלקית, אפשר קצת עם בלנדר מוט.
בינתיים, תוך כדי בישול העדשים, טוחנים היטב את הבצלים השום הפלפל החריף הביצים והמלח.
מוסיפים לבלילה הטחונה את הבורגול והירקות הטחונים עם נוזליהם ומניחים עד שהבורגול מתרכך. (הוא סופג את נוזלי הירקות והבצל שמומלחים)
כשהבורגול מתרכך מערבבים הכל, העדשים ותערובת הבורגול והירקות המגוררים, מוסיפים את קמח הכוסמין – אם דליל להוסיף גם את רבע הכוס של הכוסמין שהותרנו לביטחון.
התערובת צריכה לצאת טיפה יותר דלילה מתערובת להכנת כדורי פלאפל. אם דלילה מידי, להוסיף עוד קצת קמח.
צרים כדורים בקוטר 3 ס"מ, פוחסים, טובלים בפירורי הלחם ומטגנים עד להשחמה. מניחים על נייר סופג.
הערה:
אם אופים בתנור הקציצות יוצאות יבשות. ניסיתי, יצא לא רע כשבמקום לצפות בפירורי לחם, ציפיתי בשמן זית ואז אפיתי, אבל פחות טעים מטיגון.