יום כיפור, על הכבישים, עם הילד..

tiranm1

New member
יום כיפור, על הכבישים, עם הילד..../images/Emo6.gif

אז ככה, יום כיפור בבוקר. קמים, מכינים את התיקים, מים, חטיפים (לא פאואר-בר וכאלה. במבה, ביסלי, קצת קורנפלקס). יוצאים לחצר, מתחילים להכין את האופניים. של הילד (בן 5) ושלי. מחברים את ה- Gator (נשבע לכם, האופניים שלו, 14" שוקלים טונה !!! ואני ארגיש כל גרם בעליות). השעה 10, מאוחר וחם אבל יוצאים לדרך. נקודת התחלה, מתן. היעד, כפר-סבא. נמצא שם מקום נחמד לשבת, אולי איזה גן שעשועים. ננוח, נדבר, נשחק ונחזור. על הכבישים מעט מכוניות, המון רוכבי אופניים מתנדנדים. אנחנו רוכבים בכיף, קשה בעליות אבל לא נורא. עוצרים לשתות מדי פעם, רואים את הדרכים שתמיד חולפים בהן במהירות ופתאום רואים את כל הפרטים הקטנים. והכי חשוב, הילד מבסוט עד הגג, כל הזמן מספר על החוויות בדרך ואפילו מצליח להגיע לכמה תובנות מדהימות. דוגמא - באמצע עלייה אחת, אני מדרבן אותו לדווש ולדחוף למרות הקושי ושואל אם קשה לו והקטנצ'יק עונה "מה שצריך לעשות זה להוריד את הראש ולסובב את הפדלים, אבא, זה הכל". נשמע כמו משפט מהספר של לאנס ארמסטרונג. אבל הנה ילד בן 5 מבין את תמצית העניין. הגענו לכפר-סבא, גן שעשועים גדול ויפה, אני מחזיר נשימה והוא רץ למגלשות ולנדנדות. אוכלים קצת חטיפים (אתם יודעים איזה...) , שותים משקה אנרגיה (אני מים והוא פטל) ויוצאים לדרך חזרה. היה חם אבל נסבל. הדרך נחמדה, עוצרים לראות פרדסים, פסי רכבת וכל מה שהדרך מציעה לנו. בסוף..... בסוף..... מגיעים הביתה. עייפים (מאוד) ומרוצים (מאוד מאוד). הילד לא מפסיק לדבר על החוויה ואני כבר סוחט ממנו הסכמה לטיול המשותף הבא. זה סוג של כיף שלא ניתן להסביר למי שלא חווה אותו. גמר חתימה טובה לכולם. שנת רכיבה מהנה ובטוחה.

אם הם רק אומרים מצבך טוב

מה עם איזה ברקס קטן בעליה
אין כמו הצליל של גרירת הגלגל כדי לעודד אותך להוריד את הראש ( למי...) ולהמשיך לפדל. גם אנחנו ניצלנו את יום הכיפורים לטיולון. מרעות ללפיד אחת עצמאית על האופניים שלה, אחד ב Gator ושלישי בכיסא אחורי. את צעקות ה "יאללה אבא תשיג אותם" שמעו עד רמאללה וגם את החירחורים שלי
. אילן

IlanShacham

New member
Gator וכסא אחורי על אותם אופנים?

או אחד אצל אמא אחד אצל אבא? אני מחפש בנרות פתרון שיאפשר לי לקחת את שני הילדים ביחד...

רֶשֶף

New member
אילן, תגיד רגע

בהנחה ששני הילדים יחד אינם שוקלים יותר מ-32 קילו, האם זה פתרון מוטרף מדי לשים את הכסא האחורי על אופני הילדים שנגררים? יענו, הפעוט ישב ממש, אבל ממש רחוק מאחור

IlanShacham

New member
נראה לי דווקא די מוטרף...

קח בחשבון שהאופניים של הילד הגדול הן אופניים קטנטנות עם גלגלי "12...

רֶשֶף

New member
ועוד משהו...

מישהו מבעלי הגאטורים מחזיק פנימיות רזרביות של 16" או 20"? האם עצם זה, שביליתי שעה מחיי בלהזריק עמבה (שזה כמו ג'יפה) לפנימיות באופניים של הילדה עושה אותי שרוט פסיכופט עם קבלות?

tiranm1

New member
א. לא !! ב. כן.... ../images/Emo6.gif

עד היום לא אכבתי עם הילד במקומות שבהם פנצ'ר הוא אפשרות סבירה. בטח לא סנייק בייט. יש לי פאטש'ים ואם יהיה לו פנצ'ר, נעצור ונתקן. ** אהה... ואללה, לא חשבתי על זה. הפנימית הקדמית היא ספייר.. לא ????

רֶשֶף

New member
אה, טוב ../images/Emo4.gif

אז יש לה עכשיו ג'יפה בגלגלים. אני מקווה שזה לא יפגע לה בביצועים כשהיא עולה את העליות של הקאסטל ב-40 קמ"ש

IlanShacham

New member
רעיון קטן (לא שלי...) ../images/Emo62.gif

מכיוון שהגלגל הקדמי באוויר, אם יש פנצ'ר באחורי אפשר להחליף פנימיות עם הקדמי...

חברה, חברה, אני מבקש

להפסיק את השירשור הזה תיכף ומיד
ולהמשיך אותו עוד שלוש שנים

רֶשֶף

New member
מה יקרה עוד שלוש שנים, אלעזר?

"ילדים גדולים - צרות גדולות" לא ידעת?

רֶשֶף

New member
אתם רק שוכחים דבר קטן

שאופני-הליליפוט המחורבנים לא באים עם שחרור מהיר בגלגלים ושהם סינגל-ספידיים, ככה שלא רק שנדרש להצטייד במפתח נאבות (סביר להניח שמפתח 15 רגיל לא יכנס ושצריך את הדק, המיוחד לנאבות), אלא שצריך אח"כ להחזיר את האחורי בדיוק לאותו מקום במסילה שבמזלג, כדי שהשרשרת תהיה במתיחוּת הנכונה. אמנם לא סוף העולם, אבל ב... צהרי היום, עם ילד חסר סבלנות ומנג'ס, זו עשויה להיות "משימת השרדות" די מלחיצה ומעיקה. לא שווה לשים ג'יפה ולקבל שקט נפשי במקום לקבל ילד מיובש ואולקוס מתקדם בגלל נעץ מסכן, שזרוק על המדרכה?

ומצד שני...

..., בהרבה מאוד מקרים אפשר לתקן פנצ'ר בלי לפרק את הגלגל.(ואת זה אני זוכר מאופני הילדות שלי) כמובן שאם יש QR אף אחד אפילו לא חושב לעשות את זה כך, אבל כשאין, זו הדרך הקלה יותר.

למעלה