יום כיפור

spaysi8

New member
יום כיפור

אהלן.
יום כיפור מתקרב (מאוד אפילו),
ואני יודעת שזה אחד מהימים שבאמת רוב תושבי המדינה מתייחסים אליו מאוד ברצינות..
איך אתם מתייחסים אליו?
איך אתם מתייחסים לעניין של הסליחות ההמוניות בפייסבוק?
האם עושים חשבון נפש?
האם צמים?

שתפו.. :)

ofleibo

New member
כיפור שלי

בעיני הרעיון של היום הוא בבסיסו רעיון נהדר- יום של הרהור עצמי, כפרה וסקירה של השנה האחרונה.
אישית לא צם ולא בקטע של סליחה המונית (מנסה להשאר אדיש לנושא הבזיוני הזה של סליחה המונית להרגעת המצפון).
בעיקר יום שקט בבית, שחושב הרבה על הטוב והרע שעבר עליי.

h a j b i

New member
אני אחכה שכיפור ייכנס כדי לענות

h a j b i

New member
אז ככה

איך אתם מתייחסים אליו? כמו כל יום חופש
איך אתם מתייחסים לעניין של הסליחות ההמוניות בפייסבוק? לא ממש מעניין אותי, נראה לי שהודעות בסגנון "לכל מי שפגעתי בו.." וכו קצת מפספסות את כל הרעיון אבל שיהיה.
האם עושים חשבון נפש? כל יום, היום הזה לא מיוחד מהבחינה הזו. גם אם אמות מחר זה יהיה בלב נקי ושקט

האם צמים? לא, בשביל מה? הפסיקו לי פעמיים בגיל 12 ו - 13 "בשביל הספורט" וסתם בשביל להרגיש מבוגר. התבגרתי מאז, הרבה, אוטוטו אני כבר בשלב שמנסים להרגיש צעירים ולא להפך.

Any991

New member
כיפורים

אני אישית מעריך מאוד את היום הזה. יום של חשבון נפש ובדיקה עצמית. לא צם ולא בעד סליחות המוניות בפיסבוק, כי אני חושב שזה אמור לבוא ממקום אמיתי של כנות עם עצמך ולא אם כתבת ברכה כזו או אחרת בפיסבוק או צמת או לא צמת.

Purple Mushroom

New member
יום כיפור. גמר חתימה טובה

מתייחס אליו בכובד ראש.
אצלי לא היו סליחות המוניות בפייסבוק.
ניסיתי לעשות עם שותף שלי חשבון נפש, אמרתי לו אתמול. (ישבנו כרגיל עד 3 בלילה, בלי מחשב ובלי טלויזיה) שצריך להביא רואה חשבון לחשבון נפש (בצחוק).
צמתי כ20 שנים מאז הבר מצווה. ב5 שנים האחרונות לא צם, כי לוקח תרופות, ויש לי פטור.

אומנם באיחור,אבל כיפור...

איך אני מתייחסת לכיפור? בעיקר בשינה. יום כיפור בשבילי זה יום מנוחה,מחשבות,פייסבוק ואייפד.
איך אתם מתייחסים לעניין הסליחות ההמוניות בפייסבוק? לא בקטע,ובטח שלא בקטע של סליחות לגבי יום כיפור, זה קצת מגעיל אותי כל הקטע של החשבון נפש ביום כיפור והסליחות ובגלל זה אני גם לא צמה, אם אני עושה משהו ואני פוגעת אני באה ומבקשת סליחה באותו הרגע וכך גם אני מצפה מהאחר.
לגבי חשבון נפש? חשבון נפש אני עושה כל השנה עם עצמי, וכן,גם בכיפור,אבל לא רק...
צמים? לא אני לא צמה כפי שציינתי למעלה, אני לא חושבת שאני צריכה להרעיב את עצמי בשביל שאנשים יסלחו לי.
אני אף פעם לא ממש הבנתי את הקטע של יום כיפור, וככל שהשנים עוברות ואני גדלה ומתבגרת אז אני עוד יותר לא מבינה, שהייתי צעירה יותר צמתי פעמיים. מאז אני פשוט לא צמה בכיפור.

למעלה