נכנסת ללינק שנתתי?
דף מאלף, אני בודקת אותו לעתים קרובות כשמתעוררות בעיות מהסוג הזה. "שמות שהתגלגלו לעברית מן הארמית ומשמשים בצורת נקבה נכתבים בה"א בסופם. לדוגמה: קופסה, דוגמה, נוסחה, עובדה, סדנה, סמטה, כופתה, טבלה, גרסה, רישה, סיפה. הוא הדין בשמות כגון שאילתה, משכנתה, אסמכתה, אתנחתה, בדותה. צורת הרבים: דוגמות או דוגמאות; משכנתות או משכנתאות וכיו"ב." ואפילו יש בזה הגיון: המילים הללו מקורן בארמית. בארמית, הא´ באה לציין זכר ויידוע (דוגמאות בשפע אפשר למצוא ב"חד-גדיא" - "ואתא הקדוש ברוך הוא ושחט למלאך המוות, דשחט לשוחט, דשחט לתורא, דשתה למיא, דכבה לנורא, דשרף לחוטרא, דהיכה לכלבא, דנשך לשונרא, דזבן אבא בתרי זוזי"...). מכיוון שהשמות האלה בנקבה, הגיון דקדוק השפה העברית והארמית כאחת מחייב סיומן בה´. לעניות דעתי, דווקא בשמות זה לא ייקלט ("משכנתה" נראה מוזר מדי, לא?), גם כי זה לא נראה טוב לעין, וגם כי ההגיון בסעיף הקודם לא תופס כאן. הסיומת "תא" היא הסיומת הארמית לנקבה (ע"ע "כלבתא" - כלבה. ב"חד-גדיא" שהזכרתי קודם מוזכר "כלבא" - כלב), ולפיכך אין כאן את אותו צורך להתאמת מינים שיש בסעיף הקודם. ולגבי "אף אחד לא אוהב שמתקנים אותו" - אני מעדיפה שיתקנו אותי ולא להסתובב עם טעות, ואני מעדיפה שאנשים יחלקו איתי מידע שאני לא יודעת, בכל מה שקשור לעניינים מקצועיים. אחרת, איך אני אלמד?