יום לימודים ארוך

יום לימודים ארוך

במתכונתו הנוכחית של יום הלימודים הארוך, אין הוא עונה על רבים מהצרכים של ילדינו, ואשר הוגדרו עבורו. להורים המעוניינים לשנות ולשפר את עתידנו ועתיד ילדינו אנו מצרפים בזאת מסמך המפרט את הפרטים. אם הינך מזדהה עם הנאמר נשמח ליצור קשר דרך הפורום. בימים האחרונים אנו עדים למכתבים בנושא, פרי יוזמת הורים שונים מהכיתות השונות (יש לצייין כי החתימות כבר נאספו וממשיכות להאסף). ראוי לשקול והציע חלופות לשנת הלימודים הבאה ולא לכפות על כלל הציבור בלפיד את מסגרת יום הלימודים האחרון במתכונתו הנוכחית כפי שהיתה בשנה זו.

TakeOne

New member
כמה שאלות:

1. רבות מהטענות מובאות בצורה כוללנית, ללא שום סימוכין. חבל כי זה לא משכנע, בטח לא את שרת החינוך שצריכה נתונים ולא רק תחושות בטן. (ראו סעיף 2 ו - 3 כדוגמא, ויש עוד). 2. אפרופו - מדוע המכתב מופנה לשרת החינוך? מדוע לא למקבלי ההלטות בדרגים הנמוכים יותר? הרי במילא היא לא תקרא את המכתב ולא תטפל בנושא בשלב הנוכחי. האם התקיים דיון עם מנהלת בה"ס? המפקחת? ראש המועצה? 3. גם אני חושב שנושא ההזנה השנה בוצע בצורה מאוד לא טובה. אבל הוא לא היה שונה מהצהרוניות של השנים הקודמות, כך שלא ממש ברור לי למה כותבי המכתב מתגעגעים: המזון בשני המקרים לא איכותי, לא מזין כנדרש לצרכי ההתפתחות של הילדים, לא טעים ומוגש בצורה לא אסטטית ובאווירה לא מתאימה. כך שלצערי לא היה הבדל גדול - זה דרעאק וזה דרעאק. 4.לא ברור לי מדוע המכתב מפורסם ללא שמות ומדוע האמא כל כך מודאגת שהיא גם חוששת מלחשוף את שמה. השילוב הזה של כל כך הרבה דאגות וחששות מתחיל להדאיג גם אותי. מפחיד ממש. אני רק מקווה שעל המכתב לשרת החינוך מישהו כן טרח לחתום. 5. ובנימה רצינית משהו - מלינים כאן על "מספר ילדים בכיתה", "לימוד בקבוצות קטנות", "שחיקת מורים", "מטרות לימודיות וערכיות", "שימת דגש לנטיות האישיות וכישוריו האישיים של התלמיד"...... ואני שואל בשיא הרצינות: האם אי פעם הדברים הללו התקיימו בבית הספר? ואם בספטמבר נחזור ליום לימודים קצר, המצב ישתנה במשהו? בה"ס יחנך פתאום לערכים? מישהו ייתן תשומת לב ל"נטיותיו האישיות ולכישוריו האישיים" של כל ילד? גם אני חושב שיום לימודים ארוך במתכונתו השנה לא מיצה את הפוטנציאל שלו. אני רק לא מבין מה כותבי המכתב מציעים במקומו? אלדד אדר

מרבריב

New member
יום לימודים ארוך

אני חושבת שבסך הכל נתנו לנו מתנה ובמקום לבוא ולציין מה טעון שיפור ולנסות לשנות עד שנגיע למתכונת טובה, שוב תושבי לפיד פונים לדרך המוכרת של לפסול את הכל לבעוט ולכעוס. צר לי, אך כל שינוי יצטרך לעבור בשנים הראשונות טלטלות עד שיתאים. אין פתרון קסם במערכת החינוך כמו שאין פתרון קסם בשום שינוי ארגוני וכמו בכל שינוי לאנשים קשה לקבל אותו וזה חלק מהתהליך. בואו ננסה לשפר ולהרוויח עבור ילדינו את המיטב במקום לצאת כל הזמן למלחמות.

ליאר74

New member
צודקת ביותר!

את כל האנרגיה שמושקעת כרגע בהתנגדויות (דבר טיפוסי ביותר ללפיד), אם נבחר להפנות לעשיה ושיפור - נוכל רק להרוויח, כי הרעיון של יום לימודים ארוך הוא רעיון חיובי ביותר שיכול לתרום רבות לילדינו.

kiyossi

New member
עובדות ודעות אישיות ../images/Emo207.gif

כל אדם רשאי לתת דעתו גם אם אינה נוחה לאחר, כי הרי כל אחת ואחד מאתנו מגיעים למסקנותיהם מתוך המציאות שבא הם חיים, ובהתייחס לנאמר ע"י האמא המודאגת מסכים כמו גם עם ידידי אלדד ובהסתייגות מסויימת. 1. מאד נח ל"אפסן" את הזאטוטים במקום שבו הם יזכו לארוחה חמה, טובה (בתנאי שהיא אכן חמה וטובה) ומוגנת עד לחזרתם של ההורים מעבודתם וכאן שוב הדעות מתפלגות להורים עובדים או לאלה שרגילים "לשלוף" את ילדיהם מהגן לפני הצהרון. עד כאן ל"נוחות" האישיים שלנו כהורים. 2.בהסתמך על נסיון העבר של הורים לילדים שחווה בשנה שעברה את יום הלימודים הארוך אני יודע שתענוג גדול לילדים לא היה, אם מדובר על עייפות הילד בשעות אחה"צ והמורה (כן כן גם מורות מתעייפות), אם על איכות המזון המוגש ושלא לדבר על הריחות והצפיפות הנוראה בכיתה שלא תורמת להורדת מקדם החיכוך בין הילדים. 3.לך אמא יקרה אני מייעץ שלא לתלות תקוות גדולות במכתבך למרות שבכייף הייתי חותם עליו אלמלא הייתי יודע שבכלל יגיע ליעדו או לפחות יפול על האזניים הנכונות כי מנסיוני דברים אלה מתגבשים מלמטה ועולים למעלה אלה אם הוכח אחרת. 4.כאָב לבֲן העולה לכיתה א' בשנה"ל הבאה הייתי חפץ להוציא את הילד מביה"ס בסיום הלימודים' אך כמו שבני נשאר בגן בצהרון עד שעה 16:30 כל יום בשנים האחרונות כך הוא ישאר גם בביה"ס במקום שיסתובב ברחובות ללא השגחה כאשר הוריו נמצאים בעבודה ואת שעות האיכות עימו נשלים ביום ו' במקום עם האשה...
כל שנותר לי לקוות הוא שרמת האוכל תשתפר, שילדנו יזכו במורה טובה ושעניין הצפיפות בכיתות (כ37- ילדים בכיתה אחת!!!)יטופל במהרה.
בתקווה לחופשה נעימה ולשנת לימודים מוצלחת לכולנו יוסי

מסכימה עם כל מילה של כיוסי ומוסיפה

אנחנו כילדים הינו מסיימים את יום הלימודים בשעה 12 וגם אם הורינו עבדו הינו עוברים למסגרות אחרות שלא היו מחייבות והיו יותר לכיף ולא ללימודים , אני זוכרת את המשבר הקשה כשעברתי לתיכון וסיימתי את יום הלימודים בשעה 15:00 והיתי אז גדולה , אני מבחינתי מרגישה שזה התעללות בילדים רכים לסגור אותם בביה"ס עד השעה 15:00 , אתם יכולים לתקוף אבל כמו שיוסי אמר לכל אדם יש זכות.....

למעלה