יום למידה מרחוק- בחטב "מיכה רייסר"
אני הסרתי את הקבצים לפי בקשת המורות.המשימות המקוונות ניתנו השנה בתנך ובספרות. היום היה מוצלח מאוד. זה לא פעם ראשונה שאני מפעילה יום זה. שנה שעברה עשיתי יום וירטואלי והפעילויות היו במתמטיקה ובתנ"ך. הפקתי לקחים משנה שעברה והשנה עשיתי פעילויות מקדימות לתלמידים כמו: עבודה בקבוצת דיון שליחת קבצים בדוא"ל. השנה יום זה היה עם חטיבה ממערב ראשון. הבעיות היו לשמחתי טכניות כמו: איך מורידים קבצים? יש תלמידים שלא שמרו את עבודתם בדיסקט לגיבוי, למרות שאמרתי להם מספר פעמים.בשעה 12:00, ספק האינטרנט שאליו הינו מחוברים כל צוות המורים, נפל והיינו חסרי אונים. (אני אפילו בכיתי), אבל מהר מאוד התחברנו שוב ,לשמחתי, והעבודה החלה שוב. יש לי הרבה מה לספר, אך החלק הכי טוב היה למידת מומחים. בספרות ,התלמידים תקשרו בפורום עם יוצר השיר, וזה היה חוויה מדהימה. בשיחה עם התלמידים היום הם אמרו שהלמידה עם יוצר השיר היתה חויה מיוחדת ומבקשים עוד ימים מקוונים. אין לכם מושג כמממממממה עבודה הושקעה. לא ישנתי לילות. המורות ואני עבדנו הרבה, ממציאת נושא, חיפוש חומרים, עשית המשימה, עיצובה וכו´. גם למצוא מורות שתסכימנה לעבור את התהליך הזה היה לי קשה. אבל, לאחר היום הזה הם הודו שזאת אכן למידה מוצלחת ,חוייתית, למידה אחרת ופעילה. כל התלמידים היו פעילים בפורום לא היה מצב כמו בכיתה תלמידים פאסיבים. את האתר בנה תלמיד מכיתה ט´, נאמן מחשב שעובד איתי מזה שנתיים על ימים מקוונים ופעילויות במחשבים. אני חושבת שלאחר יום כזה אנו חייבים להמשיך לקיים עוד ימים כאלה.לדעתי זאת הלמידה העתידית אנו חייבים להכשיר את התלמידים לסוג כזה של למידה. יש לי כבר רעיונות איך לשדרג את הימים המקוונים.