יום למידה מרחוק -חט"ב "מיכה רייסר"

נאוה 1

New member
יום למידה מרחוק -חט"ב "מיכה רייסר"../images/Emo91.gif

מחר אנו מקיימים מזה שנה שניה יום למידה מרחוק. השנה היום הוירטואלי ישא אופי שונה. שני בתי ספר, ממזרח וממערב ראשון לציון, חברו יחדיו לעשיה משותפת. הנכם מוזמנים להכנס לאתר הבית ספרי ולראות את הפעילויות. האתר נבנה על ידי תלמיד מכיתה ט´.

זיוה7

New member
ברכות לקראת יום למידה מרחוק

הרבה הצלחה! ניסיתי להוריד מספר קבצים ולא הצלחתי. חבל!

נאוה 1

New member
הקבצים יועלו בשעות הבוקר המוקדמות.

הקבצים לא הועלו עכשיו כדי שהתלמידים לא יורידו אותם כעת.

יום למידה מרחוק

נאוה, הדבר נראה מדהים הייתי רוצה לקבל יותר אינפורמציה: למשל: למי זה מיועד? (כיתה, שכבה או כל ביה"ס? מה קורה עם ילדים שאין להם מחשב? ועוד כאלו שאלות מהותיות, אם לא אכפת לך לשלוח לי קצת יותר אינפורמציה....אפילו לדואר שלי... תודה תודה אצלנו בביה"ס הנושא של המיחשוב בתאוצה הייתי רוצה להציע פעילות כזו!

תודה

נאוה, תודה על הרצון אני ממש רוצה לדעת ולהפעיל את העניין, אפילו יש לי כבר שותפים לשגעון... איני יודעת את האימייל שלך אז תכתבי לי אותו או שקחי את שלי... [email protected] תודה מראש על הכל!!!

pbracha

New member
אין אפשרות לפתוח

אין אפשרות לפתוח את הקבצים , חבל, האם אתן מוכנות לשתף בחוויות מיום זה מהם היתרונות של הפעילות מהן החסרונות הפקת לקחים וכו ניתן יהיה לפתח דיון מעניין לגבי השימוש המושכל במדיה תודה

נאווה 1, ספרי לנו איך היה

הרעיון מקסים . האם מנסיונך אפשר "להוריד" את זה לבית ספר יסודי?

נאוה 1

New member
יום למידה מרחוק- יסודי?../images/Emo24.gif

חיה,זה תלוי בהרבה גורמים. מהמורים ועד לתלמידים. האם תלמידים שיהיו בבית יוכלו לבצע את הפעילויות ללא קשיים טכניים ואחרים? אני חושבת שניתן אולי לבצע משימה מקוונת בבית הספר כאשר המורים יהיו רחוקים מהתלמידים פיזית, ומורים אחרים יעזרו לתלמידים במעבדת המחשבים. אשמח לעזור לך!!

נאוה, תודההההה אזכור זאת כי

השנה אני בשנת שבתון, אבל הרעיון בהחלט תפס אותי.. בשנה הבאה (עבור הדס, בע"ה
)בהחלט אחשוב מה ואיך אוכל ליישם. אשמח מאוד להיעזר בך . תודה

נאוה 1

New member
יום למידה מרחוק- בחטב "מיכה רייסר"

אני הסרתי את הקבצים לפי בקשת המורות.המשימות המקוונות ניתנו השנה בתנך ובספרות. היום היה מוצלח מאוד. זה לא פעם ראשונה שאני מפעילה יום זה. שנה שעברה עשיתי יום וירטואלי והפעילויות היו במתמטיקה ובתנ"ך. הפקתי לקחים משנה שעברה והשנה עשיתי פעילויות מקדימות לתלמידים כמו: עבודה בקבוצת דיון שליחת קבצים בדוא"ל. השנה יום זה היה עם חטיבה ממערב ראשון. הבעיות היו לשמחתי טכניות כמו: איך מורידים קבצים? יש תלמידים שלא שמרו את עבודתם בדיסקט לגיבוי, למרות שאמרתי להם מספר פעמים.בשעה 12:00, ספק האינטרנט שאליו הינו מחוברים כל צוות המורים, נפל והיינו חסרי אונים. (אני אפילו בכיתי), אבל מהר מאוד התחברנו שוב ,לשמחתי, והעבודה החלה שוב. יש לי הרבה מה לספר, אך החלק הכי טוב היה למידת מומחים. בספרות ,התלמידים תקשרו בפורום עם יוצר השיר, וזה היה חוויה מדהימה. בשיחה עם התלמידים היום הם אמרו שהלמידה עם יוצר השיר היתה חויה מיוחדת ומבקשים עוד ימים מקוונים. אין לכם מושג כמממממממה עבודה הושקעה. לא ישנתי לילות. המורות ואני עבדנו הרבה, ממציאת נושא, חיפוש חומרים, עשית המשימה, עיצובה וכו´. גם למצוא מורות שתסכימנה לעבור את התהליך הזה היה לי קשה. אבל, לאחר היום הזה הם הודו שזאת אכן למידה מוצלחת ,חוייתית, למידה אחרת ופעילה. כל התלמידים היו פעילים בפורום לא היה מצב כמו בכיתה תלמידים פאסיבים. את האתר בנה תלמיד מכיתה ט´, נאמן מחשב שעובד איתי מזה שנתיים על ימים מקוונים ופעילויות במחשבים. אני חושבת שלאחר יום כזה אנו חייבים להמשיך לקיים עוד ימים כאלה.לדעתי זאת הלמידה העתידית אנו חייבים להכשיר את התלמידים לסוג כזה של למידה. יש לי כבר רעיונות איך לשדרג את הימים המקוונים.

pbracha

New member
תודה על השיתוף

א. האם המורות תסכמנה לשתף את חברי הפורום בקבצים שכבר הוכנו לצורך יום זה? על מנת ללמוד כיצד להכין נושא להוראה מקוונת. ב. לאור נסיונך מהן העצות שתוכלי לתת לטירונים שעדיין מחפשים את הדרך... אני מעונינת בעיקר בנושא של קבוצות דיון והאם הן יעילות - מה היתרונות שאת רואה מלבד שיתוף יוצר השיר בקבוצת הדיון על פני הוראה קונוונציונלית, שכן את יוצר השיר ניתן היה להביא לכתה... תודה

למעלה