יום מוצלח התחיל! בוקר טוב!

אפרת10511

New member
יום מוצלח התחיל! בוקר טוב!

ארוריםו
אין לי משהו אחר לומר על החבורה של ליצמן
נורא נורא,
איפוא אנחנו חיים ועם מי?
אנשים חולים שצריך פשוט להכניס אותם לעיר שרק ניכנסים בה למדבר ללא טיפול
חולי מין .....
זו החבורה שנמצאת בממשלת ישראל!!!
לאן הגענו?

בהמשך לכתבה שצפיתי אתמול של רביב דרוקר

נימה3

New member
מסתבר שמה שאנחנו חושבים על דת ומה שהחרדים חושבים על דת אלה

שני דברים שונים בתכלית. כל מה שקשור למוסר, לזכויות אדם, לעזרה לחלשים זה תלוי מי החלשים. אם אלה אנסים חרדים צריך לעזור להם ומה עם האנוסות? את מי הן מענינות?
מסתבר שליצמן כסגן שר הבריאות יש בידו המון כח ואין לו שום צורך להתנצל או להסביר "אני לא מדברם עםן עיתונאים", זה נוח וקל מאד לא לדבר עם עיתונאים כי הם עלולים חלילה לגלות את מה שאתה וחבר מרעיך ועוזריך מנסים להסתיר. לשחד פסיכיאטרים ופסיכולוגים ולעקוף עוד חוקים כאלה וחאחרים רק כדי לעזור לאיזה פושע מין שהוא במקרה חרדי.
המחנכת האוסטרלית הפדופילית שפגעה בחניכות שלה והצליחה לברוח לישראל זוכה להגנה מסיבית ובכלל לא מענין מה קורה עם התלמידות שפגעה בהן.
אני מבינה שזה קורה לאורך כל הדרך גם במקרים אחרים. לחרדים יש רק את החרדים לנגד עיניהם וחהשאר לא מענין פשוט לא מענין. אז חשבו רגע מה יקרה עם עוד מעט הם ישבו בממשלה של ביבי שהוא חלש והם שולטים בו. איך יתנהלו חיינו? הרי זה נוגע לכל אחד וחאחת מאתנו.

נימה3

New member
העולם צועד אחורה בקצב מדהים

בארצות הברית ארץ הנאורות מצביעים נגד הפלות ומי שעברה הפלה או הרופא צפויים ל99 שנות מאסר. מה זה אם לא הזוי? ולהם אנחנו רוצים להידמות? הם הדוגמא שלנו?
חוןץ מזה קראתי שנולד לנו בית מקדש חדש. וזו השגרירות האמריקאית בירושלים. מה דעתכם? כך הגדיר אותה השגריר פרידמן

מינהר

New member
נימה, את שמה האצבע על המקום הנכון.

החרדים מגינים על הסוטים. לא ברור מדוע לא על הנפגעים, הרי גם הם חרדים. בודאי שלא על הציבור הכללי.

נוגהה1

New member
ים וים ועוד פעם ים אני אוהבת לטייל עם חברות לאורך הטילת

וללקק גלידה מדונה לא היתה שם,

יוליקה

Member
מנהל
היום 17.5 לי זה תאריך הסטורי 17.5.1977

חלום שהתגשם - גח"ל ניצחה את מפא"י - הליכוד הוקם בספטמבר 1973
שהורכב מ- גח"ל, הרשימה הממלכתית, המרכז החופשי, והתנועה למען ארץ ישראל השלימה... זו היתה ברית מפלגות שהתאחדה למפלגה את רק ב-1988.

הבחירות לכנסת התשיעית... היה רגע מכונן בתולדות המדינה, לראשונה מאז
הקמת המדינה, הפסידה מפא"י את הבחירות... אריק שרון הקים מפלגה שניקראה שלומציון, וקיבל 2 מנדטים הוא הצטרף לליכוד. (אחוז החסימה היה 1%)
מפלגתו של הרב כהנא, לא עברה את אחוז החסימה....

זה היה באיחור של ארבע שנים... אחרי מלחמת יום כיפור שהציבוא העניש
את ההנהגה... אבל לא גח"ל ניצחה כי הוקמה ד"ש שקיבלה 15 מנדטים...
ויחד עם גח"ל גברו על מפא"י... המפד"ל היתה אז בשיא כוחה 12 מנדטים...

נימה3

New member
השאלה המענינת היא מה עשתה מפא"י בשנות שלטונה ומה עשתה גח"ל

בשנות שלטונה? איזה מוסדות הקימה, על אילו ערכים המדיניות שלה מושתתת. מה בנתה ומה הרסה?

מינהר

New member
נימה, השלטון משחית. גם את מפאי , גם את מחל.

בעניין חיזוק הפריפריה מחל עשתה מעט. פחות ממפאי בהרבה.

נימה3

New member
אני חושבת שהחוק של הגבלת הכהונה של ראש הממשלה

ושל הנשיא כמו שיש בצרפת ובאמריקה הוא חשוב מאד. אנחנו מדברים על החוק הצרפתי רק בהקשר של חסינות אבל לא מזכירים באותה נשימה כי שם יש הגבלה של משך הכהונה. ראש ממשלה לא יכול לכהן שלש וארבע קדנציות ולבקש חסינות. זו השחיתות במיטבה.
בהקשר הזה אני שאלתי מה עשתה מפאי בזמן הכהונה שלה ומה עשה הליכוד, בלי קשר להשחתה. בכל זאת מפאי בתלה את כל מוסדות המדינה בנתה בתי חולים אוניברסיטאות, הקימה ערים בנתה מפעלים נמלים. מח"ל גם עשתה משהו אבל הרבה פחות. בעיקר התרכזה בשטחים שעתידם מי ישורנו?

יוליקה

Member
מנהל
הפרוייקטים הכי גדולים שעשו הליכוד

א. שיקום שכונות בכל ערי הפיתוח
ב. השלום עם מצרים
ג. ביטול כל המפעלים ההסתדרותיים שרק עם כרטיס מפלגה אפשר היה להתקבל לעבוד בהם....
ד. החלפת הלירה בשקל ובשקל חדש...
ה. קליטת מיליוני עולים חדשים....
ו. בניית שכונות חדשות ברחבי המדינה...
ויש עוד המון שאני צריכה להיזכר בהם....

בהחלט כן, לצרכי היתדברות במקרה של בעיות.

"שלום" ממש יש לו פן אחר לחלוטין.

שלום פותח שער בין שתי המדינות בעיקר -
- אי לוחמה מכל סוג בלי שום תירוצים
- סחר חופשי בין המדינות והסכמי סחר הדדיים
- תיירות חופשית בין המדינות, דו צדדי
- פעילות קבועה של וועדה בנושא תחזוקת שביתת הנשק.
- אי פעילות-נגד אחד מול השני במוסדות בינלאומיים
- פעילות דיפלומטית מורחבת מכל הבחינות (פתיחת שגרירות בלבד איננה ברת משקל בהגדרת השלום)
- פעילות הדדית של ספורט
- פעילות הדדית של תרבות
ועוד

ההסכם מול ירדן ומצרים הוא ממש לא בריא ושברירי מאוד.
מספיק בעיה הקטנה ביותר והשגריר מגורש.
מפלגה פונדמליסטית (למשל האחים המוסלמים או ספטמבר השחור) יכולה לדרוש מממשלתם ביטול ההסכם , וכבר היו פעילויות בנושא, בירדן בעיקבות מות המלך חוסין ובמצרים מיד אחרי מות סאדאת.

אז שלום אין, וכל מי שאומר שיש, פשוט משקר או לא יודע מה פירוש המונח.
מה גם כפי שהסברתי והצגתי את הכלל, כל זמן שהדתיים שולטים בשני הצדדים, שלום לא יהיה אלא רק שינאה כיוון שכך כתוב ואלו החוקים המחייבים בקוראן ובתורה, ממש פשוט.

מינהר

New member
יוליקה, תחליפי- אינפלציה נוסח מדינת בננות,

וריקון קופת מטבע החוץ - בסעיף דלת.
תוסיפי מלחמת לבנון המיותרת.

נימה3

New member
לזכותו של בגין הוא הבין שצריך לעשות שלום עם מצרים

קר או חם זה לא משנה העיקר שאין מלחמות אבל אפילו את האקט הזה לא יכול היה לעשות בלי משה דיין מהעבודה ובלי ויצמן. הליכוד לבד לא היה נותן לו לעשות זאת. ננסה לחשוב רגע מה היה קורה אילו מנהיג משלנו בעל שיעור קומה היה מנסה להגיע להסכמים עם הפלשתינים בשטחים ובעזה. אפשר היה לחיות לגמרי אחרת. ואני יודעת כל מה שהם אומרים גם מצרים אמרו ובכל זאת סאדאת חשב אחרת ועשה.

נוגהה1

New member
היה מזל שקם אחד כמו סעדת ב,,,

במצרים , שהיא אומה ןיש הבדל בין עם מסודר לבין פלשטיאים שהם לא אומה
בין הפלשטיאים לא יקום אחד שיהיה מזל כזה כמו סעדת
הם רוצים את כל אי" אז אפשר להתפשר??

למעלה