מיון חובלים:
כתבתי בעבר על מיון חובלים אז העתקתי את זה לכאן: ------------------------------------------ מה שלאחד יכול להיות קשה יכול להיות קל לשני, ולהפך. המיונים כוללים כמה חלקים, אני לא זוכר עכשיו את כולם אבל את מה שאני זוכר אני אספר עכשיו: 1. השאלונים חוץ מהאחרון, היו שאלונים אמריקאים. 2. שאלון אחד נושאו היה ידע ימי, אם יש לך ידע ימי, אז אין לך בעיה, אחרת תאלץ להסביר את פשרם של מושגים לא מן העולם הזה. 3. שאלון של יכולת מתמטית, מטרת השאלון (לדעתי) היא לבדוק יכות חישוב מתמטית תחת חוסר בזמן. מצירים ריבו של 5*5 מאותיות ABC. אתה נדרש לחשב כמה כוח (כמה היא צריכה לשוט), כדי להגיע מנקודה אחת לשניה תחת תנאי רוח וים משתנים. 4. שאלון פסיכולוגי, שאני עכשיו לא ממש זוכר על מה הוא היה, אתה נדרש לספר על עצמך, קורות חיים, לימודים ועוד... לא מוגבל בזמן. 5. לאחר שמתקבלות התוצאות של המבחנים, מתחלקים המיועדים לשלוש קבוצות: א. אלה שהולכים הביתה, ישר. ב. אלה שמיועדים לצוללות. ג. אלה שמיועדים לחובלים. (ונאמר לנו שלאחר מכן אם לא עברת חובלים אפשר להגיע לצוללות, מה שאני לא יודע בדיוק אם הוא נכון) בתור מיועד לחובלים הכניסו אותנו כ8 חבר`ה לחדר יחד עם פסיכולוג ומנחה. ונתנו לנו משימות שונות. כמו לדוגמא: נתנו לנו לבנות דגל ישראל עומד מקשים, שוב בתנאי חוסר זמן כאשר לכל אחד ניתנת ההזדמנות לפקד על הקבוצה בתיכנון ובביצוע), היינו צריכים כל אחד לנאום במשך דקה על נושא כלשהו (שאנחנו קובעים, אבל הם יכולים לשנות לנו). יש עוד שאלות??? ---------------------------- המבחנים לא אורכים 10 שעות. הם הורכים משהו כמו 5-6. מותר לאכול באמצע המיונים, הם אפילו הביאו לנו אוכל. המטרה היא לא להרעיב אותך. אבל באמצע מבחן לפי זכרוני אסור לאכול. אין שאלון 300 במיונים לחובלים. ושאלון 300 לא כולל השלמת משפטים, אלא 300 משפטים שחלקם חוזרים על עצמם בשינויי נוסח, במטרה לבדוק מה אופייך כבן אדם, ואם אתה עקבי. שאלון השלמת משפטים הוא שאלון פסיכולוגי אחר...