יום מיונים

• פותח הנושא drvq
  • פורסם בתאריך

drvq

New member
יום מיונים

הזמינו אותי ליום מיונים בצ'ק פוינט וsela. לא יצא לי עדיין להשתתף ביום מיונים אז רציתי לשאול את מי שהיה בעבר, האם כדאי ללכת בכלל? מה הסיכוי להתקבל לעבודה ככה (לעומת חברה שמזמינה ישר לראיון אישי)?
כמו כן לפי מה שהבנתי אפשר לבחור באיזה שפה לעשות את המבחן (C/ JAVA/ C#) ואני לא יודעת באיזה שפה לבחור בין אלה שאני יודעת, האם לכל שפה מבחן אחר(רמת קושי שונה?)? האם השפה של המבחן תשפיע על המשרה שיציעו לי (אם בכלל חח)?

tamarhp

New member
לא מכירה בסלע, אבל לגבי צ'ק פוינט -

לצ'ק פוינט יש נטיה להזמין למבחנים כל דבר שזז בערך. בכל יום מיון יש נניח בסביבות ה15 איש+-, מתוכם הם בוחרים את אלה שעברו את המבחן בתוצאות הכי טובות (מבחינת מהירות בעיקר), שזה בד"כ משהו כמו 2-3 בממוצע, ורק הם עוברים לשלב הבא של הראיון שגם הוא מסנן הרבה מאד. אז אפשר ללכת, אבל אל תצפי להרבה מראש. אגב אם את נכשלת את לא יכולה לגשת שוב במשך שנה אבל אחרי שנה אפשר לגשת שוב אז קחי בחשבון שיש שם כאלה שעושים את המבחן פעם שניה, כאלה עם הרבה שנות ניסיון וכו'.

לגבי שפה - המבחן בC וC++ הוא אותו דבר, לגבי JAVA אני לא יודעת (נראה לי שכן() אבל בד"כ הם אומרים מראש שבJAVA יש פחות משרות אז לא בטוח שכדאי לך (ככה הם אומרים).

אם את רוצה לדעת יותר על המבחן - תגגלי על זה. מישהו העלה הסבר על המבחן ודרך פתרון לאינטרנט.

drvq

New member
שווה לנסות?

נראה לי הם אמרו שהפעם יש גם C# ..אבל אני אלך על JAVA כנראה כי אני לא יודעת C++..
עשיתי כבר חיפוש בגוגל וראיתי קצת..זה נכון שהמבחן הוא 4 שעות בערך?! נגיד ואני מתקבלת..האם שווה לעבוד בחברות האלה בכלל? תנאים טובים?

גם ראיתי שהמיונים מורכבים מ3 שלבים ..תכנות..סביבת עבודה ועיצוב UI..מה עושים בחלק של הUI? אני יודעת לעשות מסכים ב C# אבל לא ב JAVA.. מה הולך בחלק הזה של המיון מישהו יודע?

tamarhp

New member
תמיד שווה לנסות

מה את מפסידה חוץ מכמה שעות...

המבחן הוא לא 4 שעות אלא כל היום הזה הוא משהו כזה.
מבחן 1: תכנות. עדיף שהתוכנה שלך תבצע את מה שהיא צריכה בצורה הכי מהירה (כתוב לך כמה שניות/חלקי שניות זה לקח ותשפרי מהירות כמה שאפשר, זה די קריטי).
מבחן 2: מבחן טכני. נותנים לך לינוקס ודף הוראות, שתסתדרי איתו. יש לך שאלות כמו "בצעי את הפקודה הבאה.... כתבי כאן מה יצא לך" וככה יודעים אם עשית הכל נכון. לא צריך ידע מוקדם (אבל ברור שמי שמכיר לינוקס מבזבז פחות זמן בלהבין הוראות), אלא רואים איך את מסתדרת עם סביבה טכנית חדשה, הוראות וכו'.
מבחן3: GUI. בעיקרון הוא לא חובה (לפחות לפני כמה שנים). לא צריך לדעת לתכנת אלא עושים את זה בסביבה מותאמת (נראה לי VISIO או משהו כזה). עושים את זה בצורה גרפית, ורואים איך את בGUI, וזה יכול פשוט לפתוח לך עוד משרות.

h a j b i

New member
חצי יום וקצת

אני עוד הספקתי להגיע לעשות חצי יום בעבודה באותו יום שהייתי אצלם (אם כי זו לא חוכמה כי לקח 5 דקות להגיע לעבודה).

tamarhp

New member
לא לא

התכוונתי שכל היום מיונים הזה הוא בערך 4 שעות, פלוס מינוס..

drvq

New member
אחרי מה שקראתי באינטרנט

איבדתי כל חשק ללכת לשני המיונים..
בפורומים אחרים כולם טוענים שהם לא התקבלו, וזה נראה כאילו הם באמת מראיינים כל מי שטוען שהוא יודע תכנות..ועכשיו גם מצאתי את זה http://theworker.co.il/company/צ'קפוינט/Check+Point

לעבור את המיונים ההזויים האלה בשביל הזדמנות לקבל את השכר הכי נמוך?? לא תודה!

אבל תודה על התגובות פה :) חסכתם לי שבוע של התכוננות+יום *כיף* במיונים+ כרטיס רכבת! חחח

jgut

New member
מה האפשרויות האחרות שלך?

אם את מתראיינת למקומות אחרים ויש לך הצעות - אז את יכולה לוותר על הימי עיון האלה. יש אנשים שמוצאים אותם מעיקים.

אם אין לך הצעות אחרות ויש לך זמן, מה יש לך להפסיד?

h a j b i

New member
צ'ק פוינט מאחד שהיה

קודם כל, אין להם כמעט משרות ב- JAVA, עובדה אבל לדעתי לנסות תמיד כדאי. שלב ראשון זה 4 שעות. המבחן בלינוקס עוד שעה בערך ולמבחן UI לא נשארתי אבל זה עוד שעה לכל היותר.

ולמה אני טוען שאין משרות כמעט? סיימתי את המבחנים שלהם בהצלחה (יש טסטר שרץ על התוכנית שלך ככה שאני יודע בוודאות שהצלחתי, כמובן שיכול להיות שיש כאלה שהצליחו יותר). רוב האנשים בכלל פרשו באמצע ומבחינת זמנים הייתי השני שסיים (וכנראה הראשון ב- JAVA).

יום למחרת (שזה יפה אגב) הודיעו לי שאין להם משרה להציע לי אבל לאחר חודש ומשהו התקשרו לזמן אותי לראיון למשרות ב- C\C++ . הצעה לה סירבתי (אני כבר חתום במקום אחר).

באופן הכי אובייקטיבי אני משוכנע שאין מצב שהתוצאות שלי לא הצדיקו לפחות הזמנה לראיון אלא אם היו המון מועמדים ומעט מאוד משרות.

מה שאומר שיש להם מעט מאוד משרות JAVA (אם בכלל בזמנים מסויימים) אליהם הם לוקחים כנראה לראיון רק קומץ זעום והרבה מאוד משרות ב- C \ C++ שהם מתקשים לאייש.

מסקנה: לכי להיבחן, בחרי בשפה שאת שולטת בה הכי טוב.

zaske

New member
מהכרותי הדלה עם אנשים בצ'ק פוינט

+ מה שהם עושים - ההנחה שלך בהחלט סבירה.
לדעתי האישית, כשעושים מבחנים לחסרי נסיון תעשייתי או לג'וניורים שמוכנים לעבוד בכל שפה, ונותנים מבחן בכמה שפות, ברגע שמישהו עובר את הבחינה בשפה איקס, כדאי לראיין אותו גם בשפה אחרת, אבל אני לא עובד בצ'ק פוינט ולא משפיע שם:)

מזל טוב על החתימה ובהצלחה

למעלה